Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
wolff 20.07.06 15:46
« Bez nadpisu
Jo změny tam byly, ale jak říkám ty probíhají kontinuální i v souladu s legislativou. Ale nemyslím si, že by tam byl nějakej zásadní konstrukční rozdíl. ty motory jsou dle mého soudu identické a jak říkám, řídící jednotku MM mám taky. Reagoval sem na to z toho důvodu, že sem tohle slyšel už z více zdrojů... -
« Bez nadpisu
Pokud jsem se ptal na blbost, tak se omlouvam, ale neni to moji vinou, docet jsem se tohle pred casem na nejakym webu, tak to tam asi pomichali, psali ze ridici jednotka, ale zrejme tedy meli na mysli ty upravy co zminoval Jarous. Ale radsi se blbe zeptam a necham si to objasnit, nez abych pak zjistil ze jsem moh mit klidne neco lepsiho, kdybych o tom bejval vedel.
Kazdopadne diky za odpovedi. -
wolff 20.07.06 08:34
« Bez nadpisu
Jojo, no tohle sem opominul...
Máš recht...
Mě to jen bylo divný, to co sem psal, proto sem reagoval... Jinou než mám já 1,6 sem neviděl. Jestli je v té řídící jednotce jinej soft nebo tak nevím (to asi jo,a le to je možná každej rok), jinak ty motory jsou identické... Magnetti Mareli je tam i tam... Teda jinou řídící jednotku než MM sem v 1,6 neviděl... A kdo ano, tak ať zvedne ruku -
wolff 19.07.06 23:09
« Bez nadpisu
Tak nějak nechápu o čems e to celou dobu tady bavíte... A kdybych zabrouzdal dál, tak tam zase najdu tyhle ty pindy... nějak mi to není jasné. podle mě 1,6 v bravě je zase 1,6. Já mám Bravu 96 a mám tam taky MM a žádnouá jinou řídíí jednotku jsem u Bravy 1,6 neviděl. Ve Stilu je 1,6 od Opla, to je jiný motor... Tak asi tak... -
JTF 18.07.06 21:19
« Bez nadpisu
Petros: je to trošku jinak. Pravdu máš pouze v tom, že motor byl lehce vylepšen při modernizaci v 8/98(pozná se dle černého "vršku". Další modernizace spočívala ve zvýšení zdvihového objemu z 1581 na 1596 a nepatrný nárůst točivého momentu z 144 na 145 Nm, plnění Euro 3(2x lambda sonda) přišlo v roce 2000. Po celou dobu měl motor výkon 76kW, pouze pro některé trhy byl z počátku výroby 95-96 snížen na 66kW. -
« Motor 1.6
Zdravim,
Mel bych dotaz ohledne motoru 1.6 v Bravu. Docet jsem se ze od 1999 byla jina ridici jednotka a motor mel lepsi spotrebu (+ jeste dalsi detaily, ktery uz si nepamatuju). Nevite nekdo od jakyho mesice se tyhle auta prodavaly, respektive jak se da poznat rozdil mezi starsi verzi 1.6? Mam zalusk totiz presne na tenhle model, chci si ho nechat dovezt. -
« Re:
1,2 sa predavala az od 1/1999 - ja mam myslim 2/1999 - a co sa tyka spotreby tak mne zere pri lahkej nohe podobne ako Egon - len ta klima tam prida cca 0,5 litra/100...
A vyber medzi 1,6 a 1,2? ja som tiez vyberal, ale rozdiel poistiek a spotreby robil pre mna dost... podla toho kolko jazdis...
Inak Neeo - ja svoju asi idem predavat, lebo mi stoji pred barakom uz vyse pol roka - tak sa mozme dohodnut... - ale som v Prahe...