Fiat Bravo, Brava a Marea - zkušenosti

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• « 00 Reagovat !

foto

16.08.06  15:45

« Re: Brava 1.4 12V 1997

Motor 1.4 12V je díky níže popsaným konstrukčním vadám velmi náchylný na zadření. Moje rada je taky nekupovat a šetřit na 1.2 nebo na 1.6. Ale pozor, v Česku je hromada dovozů 1.6 z Německa a D verze má pouze 66kW místo 74.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.06  17:27

« Re: Brava 1.4 12V 1997

Tak nikdo se tu k odpovědi nemá, tak já: ne zcela úplně povedený motor, malé kanály pro olej zdvihátek, zanášejí se. Modely 99 a výš jsou líp udělané, platí pro interiér, lepší motory. Nekupoval bych to.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.06  13:53

« Brava 1.4 12V 1997

Nazdar chlapi, co si myslite o Brave 1.4 12V rok 97/98 ? Viem ze 1.2 16V a 1.6 16V po roku 99 su lepsie, ale aj o dost drahsie. Je to az taky velky rozdiel? Diky za odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.07.06  11:05

« Re: Mám Bravo:-)

• 00 Reagovat !

foto

29.07.06  00:56

« Mám Bravo:-)

ja len tolko ze sa tesim ze sme nasli tento web. dnes nam doviezli Bravo 1,6 16V z Nemecka tak sme zvedavi ake to bude auticko. Po par tisic km dame svoje postrehy a skusenosti. Zatial po 50 km je super:-)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 20.07.06  15:46

« Bez nadpisu

Jo změny tam byly, ale jak říkám ty probíhají kontinuální i v souladu s legislativou. Ale nemyslím si, že by tam byl nějakej zásadní konstrukční rozdíl. ty motory jsou dle mého soudu identické a jak říkám, řídící jednotku MM mám taky. Reagoval sem na to z toho důvodu, že sem tohle slyšel už z více zdrojů...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.06  13:53

« Re:

to je v poho..urcite zmeny tam na 1,6 boli..o otm osm aj ja pocul....ale mal som bravu 1,2 a taqk ma to velmi nezaujimalo...
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.06  12:12

« Bez nadpisu

Pokud jsem se ptal na blbost, tak se omlouvam, ale neni to moji vinou, docet jsem se tohle pred casem na nejakym webu, tak to tam asi pomichali, psali ze ridici jednotka, ale zrejme tedy meli na mysli ty upravy co zminoval Jarous. Ale radsi se blbe zeptam a necham si to objasnit, nez abych pak zjistil ze jsem moh mit klidne neco lepsiho, kdybych o tom bejval vedel.
    Kazdopadne diky za odpovedi.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 20.07.06  08:34

« Bez nadpisu

Jojo, no tohle sem opominul...
    Máš recht...
    Mě to jen bylo divný, to co sem psal, proto sem reagoval... Jinou než mám já 1,6 sem neviděl. Jestli je v té řídící jednotce jinej soft nebo tak nevím (to asi jo,a le to je možná každej rok), jinak ty motory jsou identické... Magnetti Mareli je tam i tam... Teda jinou řídící jednotku než MM sem v 1,6 neviděl... A kdo ano, tak ať zvedne ruku
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.06  23:27

« Re:

NO pockat ja mam este v Stile fiatackku 1,6 ...1,6 od opla sa dava az po 1.1.06 kvoli euro 4
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 19.07.06  23:09

« Bez nadpisu

Tak nějak nechápu o čems e to celou dobu tady bavíte... A kdybych zabrouzdal dál, tak tam zase najdu tyhle ty pindy... nějak mi to není jasné. podle mě 1,6 v bravě je zase 1,6. Já mám Bravu 96 a mám tam taky MM a žádnouá jinou řídíí jednotku jsem u Bravy 1,6 neviděl. Ve Stilu je 1,6 od Opla, to je jiný motor... Tak asi tak...
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 19.07.06  21:05

« Bez nadpisu

Vím jistě, že modely od r.v. 2000, které plnily Euro 3 měly ř.j. od Magneti Marelli, konkrétně model 1.6. Na ostatní bych se musel podívat do katalogu, který bohužel mám zarovnaný na půdě.
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.06  20:21

« Bez nadpisu

Jarous: Diky, to je presne to co potrebuju vedet. Nevis prosimte jeste jak je to s tou jinou/lepsi ridici jednotkou, jestli byla uz v ty verzi od 8/98 nebo az od 2000?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.06  09:42

« Re: Marea

sy35: U JTD 110 se dá vyčíst z řídící jednotky spousta informací, na který je i serviska krátká. Dojeď si do Fiatu na Examiner a uvidíš.
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.06  21:21

« Bez nadpisu

no ale v itálii běžely ty se zvýšeným obsahem už v 96 asi to bylo na zkoušku . v puntu II sem videl taky multijet a to nebyla ta faceliftovaná verze
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 18.07.06  21:19

« Bez nadpisu

Petros: je to trošku jinak. Pravdu máš pouze v tom, že motor byl lehce vylepšen při modernizaci v 8/98(pozná se dle černého "vršku". Další modernizace spočívala ve zvýšení zdvihového objemu z 1581 na 1596 a nepatrný nárůst točivého momentu z 144 na 145 Nm, plnění Euro 3(2x lambda sonda) přišlo v roce 2000. Po celou dobu měl motor výkon 76kW, pouze pro některé trhy byl z počátku výroby 95-96 snížen na 66kW.
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.06  17:59

« Bez nadpisu

bylo to uz od poloviny 98 a změna je v tom že má o 13 koní víc a poznáš to tak že ten motor má plastové sání a pár různých věcí pro laika k rozeznání ten motor ze silnější řady bych velice doporučil
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.06  16:47

« Motor 1.6

Zdravim,
    Mel bych dotaz ohledne motoru 1.6 v Bravu. Docet jsem se ze od 1999 byla jina ridici jednotka a motor mel lepsi spotrebu (+ jeste dalsi detaily, ktery uz si nepamatuju). Nevite nekdo od jakyho mesice se tyhle auta prodavaly, respektive jak se da poznat rozdil mezi starsi verzi 1.6? Mam zalusk totiz presne na tenhle model, chci si ho nechat dovezt.
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.06  15:39

« Marea

Co říkáte podle fotek na tuhle bílou JTD 81 kW tady:
    www.tipcars.com/cz/carstrade
    Z Itálie, jen dva modré klíče a CODE karta. Nevyplněná servisní knížka. Byla oblédnuta přítelkyní a prý vypadá dobře. Byla by za 125 tisíc a ne ze těch 139 co tam je.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.06  10:55

« Re:

1,2 sa predavala az od 1/1999 - ja mam myslim 2/1999 - a co sa tyka spotreby tak mne zere pri lahkej nohe podobne ako Egon - len ta klima tam prida cca 0,5 litra/100...
    A vyber medzi 1,6 a 1,2? ja som tiez vyberal, ale rozdiel poistiek a spotreby robil pre mna dost... podla toho kolko jazdis...
    Inak Neeo - ja svoju asi idem predavat, lebo mi stoji pred barakom uz vyse pol roka - tak sa mozme dohodnut... - ale som v Prahe...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…