Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
-
« Re: C5
To yyyy: Větu, že měřítkem při vývoji C5 byla A6 jsem četl myslím v Autohitu nebo Autotipu. To jsou magazíny, které čtu nejčastěji. Netvrdím, že to srovnání sedí, pouze uvádím, že jsem to četl.
Pokud jde o citróny jako takové, tak sám sebe považuji za fandu značky, ale nedostatek pečlivosti při výrobě a zpracování mě u nich fakt sere. Ta C5, se kterou jsem jel, stála více než milion korun a to už, myslím, má zákazník právo žádné vrzání a skřípání neslyšet.
Pokud jde o motory, pak v žádném případě netvrdím, že motory VW jsou lepší než motory PSA. Diesely HDI jsou pak podle mě lepší, a to prostě proto, že jsou mnohem tišší. O motory ale vůbec nejde. Jde o neschopnost citrónů podívat se a poučit se od Němčourů, jakým způsobem udělat auto, aby v něm nevrzalo a nepraskalo. Nevím jak jiní, ale mě tohle vadí. Proto jsem dal přednost německému autu. Když s ním jezdím po pražských ulicích, neobtěžují mě žádné pazvuky. Xsara po 2 - 3 tisících km rachtala více než Golf mýho kámoše po 60 tis. km.
-
To jaros: Neviem kde si videl/pocul ze citroen rata svoju C5 k A6. Ja som kdesi cital v nejakom casopise zastupcu citroena - teda oficialne stanovisko ktory hovoril ze to nove znacenie C5 znamena citroen vo velkosti "5" teda medzi A4 a A6, medzi Pezot 406 a 607 a podobne. K tym nemeckym autam - siel som A6 TDI a golfom 1.6 16V a robil som nejake skusobne jazdy s xarou HDI (teda ziadne vacsie skusenosti). Co si pamatam tak som si povedal ze tie VW group su motoricky HLUCNE, zatial co u xary motor nebolo pocut. Je fakt ze v VW group si nepamatam ziadne pazvuky, zatial co xara pri pridani plynu pekne zabrala az som sa zaboril do sedadla - a ono svina SILNO zaskripalo. Ak mozem porovnat svojno megana, ktory nevydava ziadne pazvuky a som spokojny aj co robi pri prejazde kolajnic, u neho som si stazoval na dunive zvuky od motora okolo 4000ot. Ak porovnam noveho firemneho golfa s 1.6 tak by som povedal megan je tiche auto. -
BMW, Mercedes a Audi, to jsou auta, kde se na kvalitu hledi asi nejvic, taky si to nechaji pekne zaplatit! Ostatni uz jsou potom na tom nejak stejne, ani Alfa neumi udelat vuz, ktery jim konkuruje kvalitou! Presto tyto auta jsou dobry, protoze nabizeji stejny luxus za podstatne mensi cenu!Spis Alfa je jeste takovy podprumer, podle toho co jsem posledni dobou cetl, tam jde spis o vzhled nez o kvalitu! -
« C5
Kdesi jsem četl, že měřítkem při vývoji C5 bylo z hlediska rozměrů i kvality Audi A6. V obou autech jsem se svezl a musím bohužel říci, že to bylo jen zbožné přání Francouzů. C5 je s A6 srovnatelná snad jen pokud jde o rozměry. Pokud jde o kvalitu, jsou obě auta úplně jinde. Několik mých postřehů. První se týká zavírání dveří Nevím, jak to úplně správně popsat, ale zvuk zavíraných dveří u C5 je takový plechový, a to zvláště při stáhnutém okénku. Zvuk u Audi je takový, jaký má být u vozu této třídy - tlumené zaklapnutí. Dále jízda po kočičích hlavách - v C5 jsou kočičí hlavy jasně slyšet a cítit, v A6 téměř vůbec. A konečně kvalita interiéru - v C5 se ozývaly různé pazvuky z palubovky i odjinud, v A6 bylo hrobové ticho. Rozdíl ve zpracování interiéru je vidět když ne na první tak na druhý pohled. Můj závěr: tihle Frantíci kvalitní vůz srovnatelný s německou konkurencí, s níž se sami chtějí měřit, zatím udělat NEUMÍ. V tomhle mám ještě jednu zkušenost. Měl jsem Xsaru a bylo to totéž - vrzání, skřípání apod. Nyní mám golfa a je to úplně o něčem jiném.
Ještě bych reagoval na jeden z předchozích příspěvků, který se týkal skutečnosti, že funkce automatického zapnutí světel v podstatě znemožňuje stát někde ve tmě a poslouchat radio, aniž by svítila světla. Toto není detail, to je donebevolající blbost konstruktérů. -
matuS 26.06.01 00:00
« co mi este vadi
automaticke svetla> vojdem do tunela ->zapnu sa, vyjdem z tunela ->vypnu sa.
podla mna by mali ostat zasvietene, ked sa uz raz zapnu.
dalsia vec - svetla svietia, aj ked je vypnuty motor a klucik je otoceny na prvy stupen, cize ked na niekoho cakate a pocuvate radio a je tma, tak treba svietit aspon parkovackami, pretoze ak dam svetla do modu "vypnut" tak sa zasvietia automaticky, pretoze je tma...mozno sa vam to zda blbost, ale sedte 15min na parkovisku a sviette, polka ludi vas ma za blbca co sa predvadza.
inac vsetko v pohode :-) uz mame 1000km -
« HDI a bionafta
Nevíte někdo jak je to s HDI a bionaftou. Mám Picasso 2.0 HDI a zajímalo by mě jestli má někdo praktickou zkušenost. V Citroenu mi řekli že dedoporučujou tankovat, protože má jiný obsah vody než normální nafta a že když někdo chce používat HDI a boionaftu tak se ve výrobě upravuje motor. Díky -
« k tomu veku
to matuS: Budes mat pravdu. Z mojich sucasnych skusenosti je to s vekom takto: 1/ nemas co zabudat - detsky kocik 2/ vies o zabudani - sirad ze mas prve auto 3/ vsimas ze uz zabudas - chces cim lepsie auto (moja pritomnost) 4/ uz si zabudol ze zabudas - mas vcelku dobre auto (dostavam strach) 5/ pocit absolutneho blaha - naco auto? (tesim sa);;; BTW ako si urobil to riadkovanie? vlastne nic, aj tak to zabudnem ... -
matuS 24.06.01 13:09
« c5tka, priloha k prvym postrehom
takze dalsie postrehy, to co je kurzivou je moja povodna sprava
velmi luxusne. Sadol som do kresla (inak sa to neda povedat) super
nenapisal som, ze sedadla su prijemne tvrde, clovek by nepoznal ze je to
francuzske auto
pocity. Zatocil som klucikom, zrkadielka sa otvorili (pri zamknuti sa
vzdy sklopia) zaplo sa radio - je tam JBL so zosilnovacom a hra naozaj
autoradio je clarion s cdplayerom, zosilnovac jbl, 8x repro (4x JBL priemer
165mm, 4x vyskace asi 40mm priemer) pod sedadlom menic na 6cd clarion
ze originalne aparatury od automobiliek nebyvaju OK. Hra to rozhodne
lepsie ako hral v alfe becker. Nastartoval som - dost problem, pri
po otoceni klucika sa ukaze informacia kedy sa ma ist na prehliadku a potom sa
ukaze kolko je oleja
na makkom podvozku? Dalej mi vadilo, ze su 4 packy - 2 vlavo a 2
na druhy den som to uz mal v ruke :-)
parada, ako inak. sedi velmi dobre, velmi tichy (ale macacie hlavy
btw podvozok je default tvrdy, aspon podla mna. auto sa v zakrutach vobec nenaklana
pocut. hm, pri vypnutom radio je aj pocut praskanie z pravej strany
palubovky - je to naozaj velmi tiche ale sere ma to, a zozadu je pocut
stale to praska :-(
poistky (informuje o tom aj palubny pocitac) takze co som viezol ludi,
a zle zavreli dvere (zatial to ide tazko, treba s nimi trocha buchnut)
tak som musel vzdy vystupit a otvorit ich :-) No ale uz som to odomkol
bola to sranda, stale som hladal v pocitaci funkciu, ako sa to vypina, myslel
som ze je to elektronicky system, pretoze to stale vypisovalo ze children
safety active :-)
zabava bola ked som siel tankovat, ani zaboha som nevedel najst na klasickych
miestach otvaratko na dierku na palivo :)
otvara sa to stlacenim veka :-)
kufor som tiez nevedel otvorit :-) vnutri nic, a zvonka je to uplne zasite :-)
snad sa to teraz lepsie cita
-
matuS 24.06.01 13:01
« c5tka, priloha k prvym postrehom
takze dalsie postrehy, to co je kurzivou je moja povodna sprava
velmi luxusne. Sadol som do kresla (inak sa to neda povedat) super
nenapisal som, ze sedadla su prijemne tvrde, clovek by nepoznal ze je to
francuzske auto
pocity. Zatocil som klucikom, zrkadielka sa otvorili (pri zamknuti sa
vzdy sklopia) zaplo sa radio - je tam JBL so zosilnovacom a hra naozaj
autoradio je clarion s cdplayerom, zosilnovac jbl, 8x repro (4x JBL priemer
165mm, 4x vyskace asi 40mm priemer) pod sedadlom menic na 6cd clarion
ze originalne aparatury od automobiliek nebyvaju OK. Hra to rozhodne
lepsie ako hral v alfe becker. Nastartoval som - dost problem, pri
po otoceni klucika sa ukaze informacia kedy sa ma ist na prehliadku a potom sa
ukaze kolko je oleja
na makkom podvozku? Dalej mi vadilo, ze su 4 packy - 2 vlavo a 2
na druhy den som to uz mal v ruke :-)
parada, ako inak. sedi velmi dobre, velmi tichy (ale macacie hlavy
btw podvozok je default tvrdy, aspon podla mna. auto sa v zakrutach vobec nenaklana
pocut. hm, pri vypnutom radio je aj pocut praskanie z pravej strany
palubovky - je to naozaj velmi tiche ale sere ma to, a zozadu je pocut
stale to praska :-(
poistky (informuje o tom aj palubny pocitac) takze co som viezol ludi,
a zle zavreli dvere (zatial to ide tazko, treba s nimi trocha buchnut)
tak som musel vzdy vystupit a otvorit ich :-) No ale uz som to odomkol
bola to sranda, stale som hladal v pocitaci funkciu, ako sa to vypina, myslel
som ze je to elektronicky system, pretoze to stale vypisovalo ze children
safety active :-)
zabava bola ked som siel tankovat, ani zaboha som nevedel najst na klasickych
miestach otvaratko na dierku na palivo :)
otvara sa to stlacenim veka :-)
kufor som tiez nevedel otvorit :-) vnutri nic, a zvonka je to uplne zasite :)
-
« Re: necakam na Pallasovu autorizaciu a posielam prispevok z
to matus: URAZAS MA!!! to som fakt taky stary ftak ze ma viac zaujimaju auta ako baby kua? asi som co? no nic ak pojdem okolo skusim sa tam zastavit ale nevidim to ruzovo ... jedine ze by to hodili na internet citroenu, ale tomu tiez neverim - to vies, na stare kolena sa clovek stava pesimistom :-) -
« Nazdar chlapi
Aj na dovolenke v Grecku (sarti chalkidiki) sa da nieco pekne docitat na nete (vid predo mnou MatuS)
Jazdi tu nejake to saxo, xsara a vcera bola videna
i C5, inak ako iste viete uroven motorizacie tu asi ako v Ba pred 5 rokmi. Majte sa krasne, ja neustalew rozmyslam o kupe Picasso / Scenik, zaTIAL 51% pre scenik. -
pallas 21.06.01 11:32
« Picasso na predaj
Tak to napisem sem: mam na predaj Picasso HDi, vybava klima, abs, 4 x airbag, pack Look, radio s CD a ovladanim z volantu, s odpoctom DPH, naviac zimne pneu. Cena s danou bola 849.000, teraz je 729.000,- Sk (t.j. zlava 120.000), auto je kupene a prihlasene v 12/2000 a ma najazdene cca 10.500 km. Fakturu mozem dat na plnu sumu auta. Keby daco, tak moj mail je: copy@post.sk -
-
pallas 21.06.01 00:00
« matus, tebe nejde mail
toto sa mi vratilo: "Hi. This is the qmail-send program at smtp2.nx.nextra.sk.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.
:
Connected to 195.12.132.45 but sender was rejected.
Remote host said: 550 ... post.sk Site rejected.
--- Below this line is a copy of the message.
Return-Path:
Received: (qmail 26575 invoked from network); 20 Jun 2001 17:31:31 -0000
Received: from unknown (195.168.62.217)
by smtp2.nx.nextra.sk with SMTP; 20 Jun 2001 17:31:31 -0000". tak neviem, funguje ta vasa domena?
-
« Re: Picasso na predaj
Nevim, jaka trida je Berlingo, al kdyz ho srovnam S Picassem nebo se Scenicem, tak je mensi, tyhle auta jsou nizsi stredni trida, VW Sharan a spol, jsou stredni trida, Renault Espace je vyssi stredni trida! To je k tomu deleni a mimochodem, Espace je takova lod, ze kdyz sednes za volant, tak nevidis prid ani zad! -
pallas 20.06.01 19:48
« Re: Zdar Citróni (o: Posudek na Berlingo
kazan, neviem o ziadnej zaludnosti alebo castej vade Berlinga. Nemozes porovnavat Berlingo s Espace, espace je vacsie auto, drahsie, s vyssimi nakladmi na prevadzku, a ked nechodis na dlhe cesty alebo nepotrebujes vozit tak vela ludi naraz, povedal by som ze az zbytocne (mam Evasiona, a toho mi je priam luto nicit po meste, naviac zaparkovat s nim v centre, to tiez nie je nic moc). Berlingo je sikovne, obratne, ale pritom robustne auto, ktoreho podvozok vydrzi aj bratislavske cesty, a pritom nie je tvrde ako rebrinak. Obrovsky priestor vnutri, a pritom zvonku absolutne nenapadne, to je presne to co som potreboval. Spotrebu som zatial presne nemeral, ale odhadom cca 5,8 l/100 km vylucne po Bratislave (je to v zabehu, a zatial som tankoval iba raz, takze az ked to spriemerujem, budem presnejsi). Co sa tyka skusenosti uzivatelov, chod na stranku www.berlingo.net , to je nemecke diskusne forum uzivatelov Berlinga, a mozes citat do aleluja, samozrejme po nemecky :-(. Cenu na jazdene Berlingo r. 2000 ti vypocitaju na www.eurotax.cz, myslim ze sa za to ale plati nejakych 100 Kc. -
pallas 20.06.01 19:39
« Re: pallasov mejl
sorry pani, za ten moj mail, asi som to mal v pop3 nejako zle nastavene, ale uz som to prehodil tak dufam ze uz to ide. keby wawrik, matus a yyyy nedostali odo mna mail , napiste sem. BTW ja viem ze nic moc ten post.sk, tak poradte nejaky lepsi free email s POP3 pristupom, co ma aspon 10 MB kapacitu... dik.