Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
-
« Re: Xsara HDI
natko> povodne som to chcel tiez, ale 110 konovy, to kym som nezistil ze je pre mna mala, podla toho co hovoris ten silnejsi musi trhat kolesami asfalt, BTW teraz ma viezol manik na audi 6 s tym najvacsim dizlom, no ten aflalt rohodne netrhal, ten ide na "plynovom vankusi" od zhorenych gum, nebol som prekvapeny ze to dobre zaberalo okolo 2000 - to bolo proste brutalne, ale bol som prekvapeny ze sa to malo snahu vytacat aj okolo tych 4000 ako 16v benzinak, zacina to vyzerat ze tie nove motory rovnako dobre tahaju aj dole aj hore, mam pocit ze dam pomaly ale iste zbohom benzinakom. :-) skoro som odpadol ked ta prdol setku, siel okolo 180, motor 3000, pridal, a tahalo to ako by som cakal na trojke :-) - objavil som jediny nedostatok, z nuly to zrychlovalo tak rychlo, ze rychlosti radil (rucna prevodovka) mozno rychlejsie ako na F1 - asi by to chcelo automatiku, alebo aspon preskakovat "parne" rychlosti :-) -
« Xsara HDI
Som plný dojmov z dovolenkových jázd s mojou Xsarou Break HDI 66 kW a som zvedavý aké skúsenosti a dojmy majú ostatní majitelia. Ja keď so kupoval auto, tak tu boli dve z roku 2000, jedna strieborná, moja a jedna modrá, má ju Pallasov brat? Ja mám nalietaných necelých 10t km, maximalka zatiaľ 205 km tachometrových, úžasná jazda do kopcov a v serpentínach, spotrebu mám zatiaľ 6,01 lit. perfektná klimatizácia preverená v tohtoročnom lete, úplne s rezervou dostačujúca. Jeden problém mám s pravými prednými dverami, presne pri 1300 ot. tam zarezonuje nejaké tiahlo a neviem rozobrať tapacír. Vie niekto poradiť ako sa dá do tých dverí dostať? Ozvite sa HDIčkari. -
« Re: Spotreba 15l
Ted jsem mluvil se znamym ktery ma 607 s 3.0 l motorem. Ten by mel byt stejny jako u C5. A take mu to zere okolo 15 litru. Ze pry je to chyba v elektronice motoru, ktera se neda vyreklamovat. Normalni spotreba by mela byt okolo 10 l. Asi to holt budou mit vsechny C5 a 607..:(( -
« Re: to yyyy
luf> ano, maju tam dobre cesty, a preto ma serie ten zvuk okolo :-) ... no a robi to aj na zimnych gumach a ten isty zvuk pocujem ak rukou udriem do podlahy alebo napriklad do rucnej brzdy, proste rezonuje podlaha alebo cely objem auta s motorom pri asi 4000 -
yyyy - asi to bude tym kombi, dnes som to vyskusal na dialnici (Clio 1.4 16V) a hluk od 120 do 150 takmer rovnaky, ziadne brucanie ani nic ineho. Nerobia ti to nahodou pneumatiky? Ked som bol v nemecku, tam maju niekde taky strasne drsny asfalt na dialniciach, az som bol sokovany, ake je to auto tiche, ked nepocut gumy. -
Motor slysis az po 4000 ot. jinak je ticho, ale ani ve vysokych otackach nezni rusive, je to takovy pekny syty zvuk! Jsou tam 205/55 R15, jsou asi dost tvrdy, proto tak hucej, ale zas to neni tak hrozny! Kdyz je silnice kvalitni, tak i ty pneu nejsou vubec slyset a ve vnitr je krasny ticho! -
"-- skrytý --" 07.08.01 14:52
Podobne mene prijemny pocit mam ve svem Focusu 1.8 16V Combi take kolem 130 (na petku 3500 ot/min). Od 150 vyse se auto ztissi. Asi to zavisi hlavne na citlivosti ucha v danem spektru otacek, ale i na prekryti aerodynamickym hlukem nebo hlukem od podvozku. Ve vysokych otackach motor krasne bzuci (pri vytoceni k 5500 na 3 pri predjizdeni na okreskach). -
-
>Len pri benzine ma pri urcitej rychlosti (tusim 130km/h) prekvapil taky neprijemny zvuk motora< to je co ma sialene serie u benzinakov, megan mi to robi pri 140, to je co idem 4 hodiny cez cele rakusko, na slakom trafenie - pritom pri kratsej jazde ani neviem ze tam nieco take je - zaial mi to robili vsetky 16V benzinaky -
matuS 06.08.01 14:37
« Bez nadpisu
Teraz som mal tyzden C5 na jazdenie. Nic mi nejako extra neprekazalo, snad len drobnosti, ktore som uz popisoval. Povod
vrzgania vzadu som uz objavil - je to taka priplatkova plosinka na drobnosti. Prekvapeny som bol tym, ze aj ked auto
stalo dlhsie na slnku, kozene calunenie nepalilo. Klima fungovala v pohode, takze v aute bolo prijemne. Kokso, len ta
spotreba. Ja som jazdil s trocha tazsou nohou, to priznavam, takze nedalo sa dostat pod 15 litrov. Stale len v blave som
jazdil. Dostal som auto asi s polkou nadrze (nadrz ma objem 60l) o 3 dni som musel tankovat a den pred vratenim zasa som
musel natankovat a na druhy den uz bolo 20% z nadrze fuc...proste to nieje auto pre mna. Za 1900sk prejdem max 500km, na
AXku za 1200 750km :-)
To co mi vadilo najviac, bolo opat spravanie prevodovky. Napr idem do mierneho kopca
70km/h, je tam stvorka, velmi nizke otacky, okamzita spotreba nad 20l, dam tam rucne trojku skoci to na 15. Preco to
prevodovka neurobi sama?
2pallas: neda sa upravit soft tak, ze ked uz cidlo raz samo zasvieti, aby sa svietilo
az do vypnutia motora? Lebo ked zapada slnko, tak v meste sa svetla kazdu chvilu zapinaju a vypinaju - fakt pakaren. -
matuS 06.08.01 14:36
yyyy> narovnako. to ze je to dizel poznas len ked stojis,aj to velmi slabo. A ked ides vyse 100, tak je pocut prijemne obtekanie vzduchu (ziadne svistanie) takze motor uz nepocujes vobec. Len pri benzine ma pri urcitej rychlosti (tusim 130km/h) prekvapil taky neprijemny zvuk motora, po zvyseni rychlosti to zmizlo. ale to moze byt aj zalezitost kusu. kazdopadne chod na skusobne jazdy. -
no neviem chlapci, mna zaujima co to robi pri rychlostiach NAD 150, kde si uz nezaradim to co by mi vyhovovalo, ale len to co mam, teda 5. Krutiaci moment ma u dizla zostupnu charakteristiku, u benzina skoro rovnu, takze dizel je skorej vhodny na nizsie rychlosti, tam sa na to zase bezinak chyta iba ak podradis, ale vravim - to ma nezaujima, ja nemam problemy jazdit po meste na trojku. Zaujimavy je celkovy vykon. Stare TDI mali 66KW a moj megan ma 70 a lahke auto, tak je jasne ze pri zrychleni vo vysokej rychlosti ma navrch. Ani zivotnost ma nepali, cez 3 roky alebo 100 000 nikdy nejdem. Laguna s 1.6 sa mi zda ako dobra kombinacia - maximalka 196. Citroen ma slabsie benzinaky, tak ta 1.8 by vyhovovala - ale nie je, HPI sa mi tiez zda ako platenie za nieco co nepouzivam ja - nebudeme sa bavit o ekologii pokial okolo mna jazdi to co okolo mna jazdi, vykonom a spotrebou to normalnu 2.0 velmi nepredci. Takze zostava ta 2.0 16V alebo 2.0HDI. V nemecku je lacnejsia nafta, tak to skorej pasuje na ten dizel, este si to necham prejst hlavou. MatuS, ak si jazdil na obi dvoch, ktory sa ti zdal tichsi? -
matuS 06.08.01 12:22
ja som sa viezol v 2.0 benzin aj v 2.0 HDI a je pravda, ze benzin je vo vyssich rychlostiach zivsi. Ale nie o moc!!! Ak si dobre pamatam (niekde vzadu som pisal pocity priamo po jazde) tak aj naftak v 150 este celkom slusne zrychloval az do 170-180.
podla mna sa HPi moc neoplati. tento motor je setrny len ked sa nevyuziva potencial motora, neviem sice jeho cenu ale ako novinka to urcite bude pekne drahe, a pritom od 2.0 benzin tam su rozdiely cca +10% vykon a kr.moment a -10% spotreba...do HPi by som nesiel. -
« Re: to luf
pallas - dnesny benzinak v pohode natoci 300tis, myslis ze HDI natoci 900tis bez problemov? Podla mna jeho zivotnost bude maximalne 500tis, aj to sa mi zda prehnane. Naco by robili motory s vyssou zivotnostou, na zapade ludia maju auto max. 5 rokov. Ked svokor kupoval vo Francuzsku P309 diesel, predajca mu radil najazdit na nej 250-300tis a potom ju predat, niekomu vraj este na spolahlivych 100tis bude dobra. Vyrobca tiez nerata s nejakou extra velkou zivotnostou. BTW Renault udava pri vsetkych autach zivotnost 300tis km, bez ohladu na to, ci je to benzinak alebo naftak. -
pallas 06.08.01 11:04
yyyy, ak benzinaka, doporucujem pockat na 2.0 HPi s priamym vstrekom, pretoze klasicka 2.0i 16v ma uz svoje dni v PSA spocitane. S tym zrychlenim: pozri sa na hodnoty krutiaceho momentu u benzinaka a HDi, napriklad mne sa zdal 2.2 HDi 136 k subjektivne zivsi nez 2.0i 16v. Dnes obvolam tu skusobnu jazdu, predpokladam ze si z Blavy? -
pallas> tej vyhode HDI moc never, ked porovnam cenu motora a rozdiel v spotrebe a cene nafty, tak sa to mozno raz vrati, ale treba pocitat aj s cestovnymi nahradami - dostavas pausal za KM a nahrady za spotrebu - tu je investicia do auta s nizsou spotrebu silne nevyhodna, okrem toho ked ides 170 a potrebujes pridat a predbehnut, tak benzinak je na nezaplatenie - aspon moja 1.4 v takej situacii vopcha do vacku hocijake DTI, niekedy aj s tym jednym cervenym "I" ked je vo vacsom aute ako Passat ... ano break je co potrebujem, ale ked je na vyber len 2.0 benzin a 2.0 HDI, tak to ozaj vyzera skorej na to HDI, ta 1.8 by sedela viac, navyse rozdiel 100 000 na HDI...; no pojdem sa pozriet niekde do citroena, nevies kde to maju vystavene a kde sa da urobit jazda? -
pallas 05.08.01 20:20
yyyy no ked citam o tvojom cestovani, myslim ze pre teba by bolo idealne HDi-cko, rozdiel v cene benzinu a nafty + rozdiel v spotrebe ti ten cenovy rozdiel pri nakupe auta vrati relativne rychlo. Benzin cca 1,95-2,02 DM, nafta 1,55-1,62 DM - a spotreba benzinaka pri 160 km/h bude cca 12 litrov, spotreba HDi pod 8,5 - schvalne si to skus prepocitat. Ja to vidim na c5 Break 2.O Hdi s klimou a tempomatom... 110 koni uplne staci. Naviac motor HDi vydrzi cca 3x tolko nez benzinak + vyhoda pri neskorsom predaji. Pomoct s cenou = nezaplatit tolko ako je katalogova cena, resp. v katalogovej cene dostat zadarmo vybavu, ktora je za priplatok. A este jedna otazka: musi to byt break? Limuziny mam uz aj jazdene... -
matus, moja praca spociva v tom, ze som sucasne na slovensku aj 1000 km daleko v nemecku vysledok je neustale cestovanie hore dole, ked chces mat istotu ze si v pravy cas na spravnom mieste, potrebujes auto ktore je pohodlne aby si bol schopny po 8h sichte sadnut do auta a rano byt letu schopny na druhej strane, aby odviezlo polnu domacnost na druhu stranu, a aby nestalo to co tou pracou zarobim, takze z toho vypadava auto ktore aspon strednej triedy s dobrou vybavou, co najlacnejsie ale vzdy shopne udrzat dobru cestovnu rychlost, jasne mi z toho vypadava ta laguna 1.6 kombi, ale ked som to videl tak to bola studena sprcha, hlavne velkost kufra mensia ako ma megan; ked som videl v nemecku C5 kombi, tak som vedel ze toto chcem, ale rozdiel je 100 000 - takze JE to o prachoch. -
matus, ver ze to nie je moj pripad, to by bolo keby som mal to malinke cervene porse na vikendy, BMW 7xx do roboty, a na nakupy by som si potom kupil C5 kombi A AJ tu lagunu kombi :-) ... ale to az ked budem velky ... mohol si si fsimnut ze som tu uz lomil rukami nad faktom ze C5 kombi s 1.8 motorom (teda ta najlacnejsia) sa nedodava -
to pallas> ono skorej ide o to ci to ma vobec cenu kupovat auto bez dph alebo ci nie je lepsie kupit to normalne na cloveka a preplacat nahrady, preto som sa ani neozval na toho picassa - ale to aj tak nebolo auto pre mna. Problem ale nastava pri drahom aute - benzin sa uctuje podla spotreby, ale na KM je pausal, no proste sa zda ze slovensky narod bude do smrti jazdit na feliciach, a jeho pani na A8 a vyssie - tim je to jedno, ale k tomu C5, predavas citroeny? kde? ako? ... planujem toho megana vymenit, ale je to furt otvorene za co vlastne; no a moje priority su - chcem presne to co chcem (aj ked teraz este neviem co to je - blbe co?) a to pri co najnizsej cene - este blbsie co? Na toho megana ma uvarili, lebo mal vybavu asi ako som ja chcel, aj ked som povodne chcel pezota 306 - proste znacka nie je 100% kriteriom, tiez mi je v celku jedno kedy, ale nejazdim na autach >3 roky starych, megan bude mat teraz 2 takze tak ... oko mi furt beha po C5 kombi ale penazeka zase na lagunu (ak porovnam porovnatelne a prislusnu cenu);