Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 23.10.01  00:00

« Re: c5 v sydney!!!

radsej nech jazdi dobre na mne! ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.01  19:09

« 2CV

Hele, nerad ruším vaši debatu o australankách, ale jen chci sdělit, že jesm včera jezdil celý den půjčenou kachnou a je to strašně pohodový auto - nevíte jako citroenisti o nějaké za mrzký peníz - může být i bez SPZ.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  08:23

v pripade bohovskeho stastia si najdem krasnu, stihlu, inteligenstnu a bohatu australanku
    ... a samozrejme musi jazdit na C5, aby to nebolo offtopic, vsak? :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.01  07:40

:-)))
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 22.10.01  04:54

hmm, tak na zaciatok v kratkosti - NAPICU.

Ako spoznas australanku? jednoducho, je to opalena osoba, casto blondina, bosa v slapkach, 100kg, bedrove rifle pricom spod kratkeho tricka (ktore je nad pupok) trci obrovske pandero, a taketo individua sa grupuju po 3-4kusoch, takze aspon ja mam niekedy pocit, ze som skorej v mastali. Keby aspon mali prsia, ale vacsina ani to nema, proste matriosky.
    ked tu clovek vidi peknu zensku, tak je to bud cernoska, alebo japonka, korejka, alebo cinanka, v pripade ze je to beloska je to na 50% slovenka, na 40% ceska, zvysnych 9% pripada na madarky,polky,rusky a chorvatky, to posledne 1% su australanky. Ja som pomerne neustale nadrzany, cize ja sa stale obzeram, fakt pekne baby v zrelom veku (pre mna zrely vek je 18-27r) som videl za 2 a pol tyzdna co som tu 3 (slovom: tri) inak velmi pekne su tu take 14tky, lebo este niesu vypasene a pritom uz maju take tie pritazlive zenske tvary. a to som ja este pomerne tolerantny k nadvahe, naozaj su tu zenske velmi tlste :-(
    takze bud najdem nejaku slovanku, a jazyku to moc nepomoze (teda jazyku hej, ale reci nie :-) ) alebo sa stanem pedofilom :-)
    v pripade bohovskeho stastia si najdem krasnu, stihlu, inteligenstnu a bohatu australanku, ale to je asi taka sanca, ako vyhrat lotto :-)

ale verit treba! :)
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 19.10.01  19:20

matus nejako si stichol! urcite ta zaujali nejake dvojnohe "stroje", ked si nam nic nove nenapisal. Co tak trosku priblizit nasincovi Australiu aj v tejto oblasti? :-))
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 16.10.01  04:43

maily taham, matus@gerek.sk funguje. wrxko este objednane nemam, ale coskoro... :-)
    uz som aj videl firmu, kde ho znizia a okridluju ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  08:28

WRX? Kedy mozme prist? :-) Dufam, ze uz mas nejake objednane... Bmw: mejly tahas stale?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 15.10.01  08:26

jezis a zabudol som na subaru - tych tu chodi pozehnane a zacinaju pribudat nove vrxka, inac tu jazdi fakt vela gt turbo, a tiez aj vela legacy
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 15.10.01  08:23

kua, chodim do skoly kazdy den ako na zakladke :)
    autopark je tu uplne fasa. 95% su auta mlade, dajme tomu do 5 rokov, lenze tu ma kazdy auto ciste a postarane o neho.

malych aut jazdi malo, skor tu maju velke auta, napr fordy, ale take u nas niesu, su to ako americke modely, 6valce 4litre, automaty. 90% aut su automaty. co ma tesi, tak tu jazdi velmi vela japoncov, najme toyota, mazda, dost vela daewoo a hyundaj, vela lexusov a porsche, videl som jedno nove ferrari. pribuda 5tiek bavorakov, par Cciek, niekolko eSiek, A4riek, nevidel som este skodovku huraaaa :-) ale zevraj zacinaju predavat, nevidel som peugeot, renault, opel tu nieje, lebo je tu Holden, ktory robi presne kopie opla. alfy tu tiez jazdia 156,166 a 147. ale najviac je fordov, toyot a holdenov.
    velmi zaujimavo sa tu jazdi, ako streli zelena (zltu tu nemaju, len pri zmene zelene->cervena) tak davaju takmer plny plyn a idu prec. preto sa tam jazdi dost svizne a prejde cez krizovatku vela aut. maju tu velmi uzke pruhy, zvacsa 3-4vedla seba v meste, ale ked v nom ide bus, tak z kazdej strany je po ciaru tak 30cm miesta, cize ked idu vedla seba 2 nakladaky, tak je to velmi zaujimave :-)
    preto to tu maju motorkari tazke, je dost problem ist pomedzi auta, vlastne sa to ani neda. motorkarov je tu asi aj preto malo :-(
    jazdi sa vlavo, poviem vam ze este stale mam z toho chaos, ked utekam cez krizovatku (btw tunajsi vodici to neznasaju) trubi sa dost, ale nehody som zatial nevidel. pokuty su tu v pohode, ale treba tu zarabat :-) priklad 200AUD za cervenu (pri preimernej hodinovej mzde ccd 20AUD myslim ze je to OK)
    co sa mi paci velmi je tuning. mladi chalani kupia auto, daju na neho 18" alloys a ide sa :-) vacsina aut tu nema mensie disky ako 16" su tu pomerne kvalitne cesty, takze je to pohoda. vidiet vyfuk s priemerom 10cm nieje problem, pri tych 6 a 8 valcoch su to velmi zaujimave zvuky :-)
    a tak :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 12.10.01  20:27

matus no ved popis trochu obsirnejsie, co tam stvaras, dole hlavou? :-)) a aky tam maju autopark?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 12.10.01  00:00

neviem ci by niekto kupil hpi motor. normalne auto tu nema objem pod 3 litre :-)
    da sa vobec dat k hpi automat? lebo bez automatu tu tiez skoro nikto auto nema
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.01  21:12

Nepleť si HDi a HPi !!!
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.10.01  10:29

« c5 v sydney!!!

dneska som videl c5 v sydney, ale zdalo sa mi ze je to HDi, ale to sa mi asi fakt len zdalo, lebo tam vsetci jazdia na benzin....benzin je lacnejsi o cca 10centov, a lpg o polovicu. benzin tam stoji cca 85centov
  • 00 Reagovat !

foto

09.10.01  20:20

« CX

Mel bych dotaz: Znamej koupil CX Break V6 s automatem. Je to sice rok asi '87, ale ma najeto asi 80.000 - stalo to u nejakyho Rakusaka ve stodole a skoro nejezdilo (nerucim za presnost udaju, mluvil jsem s nim o tom asi v cervnu). Problem je ve spotrebe, ktera je stabilne kolem 17 litru, v zime pres dvacet - je to normalni??
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.01  18:33

« Re: Uvažuji o koupi PICASA

Fakt je že auto skutečně používám tak 4-5 let, ale za spolehlivostí vidím to, že nemusím do servisu ani kvůli drobnostem. Prostě jen jezdím a po 15 tis.km dám auto na garancku. Alespon tak je tu u Toyoty. Známý má Oktávku a je neustále v servisu, brzdové kotouče mu vydrží 30tis. Jiný známý má Boru a říkal že horší šunt prý ještě neměl. Od začátku má neustálé problémy s TDi 74kW a teď se mu na dovolené přestala odemykat nádrž. Musel jí vypáčit a samozřejmě mu to nechaly zaplatit, že to prý měl zavolat asistenční službu.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 24.09.01  11:42

« Re: Picasso model 2002

jm99> zevraj ma stat 850tisic zakladna superb, ale to mam z tretej ruky.
    zatial sa nic podobne v c5 neopakovalo, treba dufat, ze to bola nejaka "nahoda" :)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.01  09:17

« Re: Picasso model 2002

jm9999-Picasso je levnejsi i min vybaveny nez konkurencni drazsi a o dost lepe vybaveny Scenic! Pak rozhoduje cena, nemuzes chtit za ty penize vsechno! Jinak Superb ma dobrou vybavu uz v zakladu!
  • 00 Reagovat !

foto

24.09.01  09:08

« Picasso model 2002

Tak, bol som na vystave v Nitre, a na otazku, ci je nieco nove s Picassom som dostal odpoved ze nic. Takze ziaden HDI 80 kW, benzin 1.6 16V a pod., ziadne zmeny vo vybave (napr. bocne airbagy dat uz do zakladu...). Jednoducho v Citroene si vraj povedali, ze ked sa tak dobre predava, ziadne zmeny nie su potrebne. Aspon ze chalan od zilinskeho dealera ma potesil ochotou spolupracovat pri spekulovani nad zlavou pri kupe 2 aut (jedno z toho by bolo Picasso bez DPH, druhe Saxo, pripadne Xsara s DPH), a to tak, ze celkova zlava 5% (tj. cca 50 tis Sk) by bola rozdelena nie rovnomerne na tieto vozy, ale Picasso 0%, Saxo celych 50 tis., cim este na Saxe usetrim, lebo z dotycnej sumy samozrejme nebude ani DPH.
    Z ineho sudku - zaujima ma i C5 (break), porovnavam si ju s novou Superb - ak ma tato Skodovka stat o cca 100 tis. viac, ako C5, tak u mna v tomto je C5 jednoznacne daleko vpredu. Hrozu mi vsak nahana MatuS so svojimi poslednymi skusenostami...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.01  16:07

« Re: Uvažuji o koupi PICASA

Jestli pouzivas auto 3, 4 roky, tak tam te spolehlivost nemusi moc zajimat, temer vsechny auta jsou do techto let spolehlive! Navic zaruku muzes mit az na 3 roky!
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.01  15:18

« Uvažuji o koupi PICASA

Již nějaký čas uvažuji o koupi Picasa HDi, ale bojím se spolehlivosti tohoto vozu. Cena je skutečně příznivá, ale já vlastním již 4 roky Toyotu Carinu E a zatím jsem neměl jedinou závadu. Dokonce první výměnu brzdových destiček jsem provedl až v 96.000km. Pokud bych chtěl ale koupit Avensis Verzo, musel bych přitlačit tak 350.000, což je na mě dost. Prosím ty co Picaso mají, dejte mi prosím vědět jestli máte nějaké problémy. Zároveň by mě zajímala skutečná průměrná spotřeba. Děkuji
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 21.09.01  18:55

« nitra

tak dneska som urobil svoje prve km na c5 na dialnici :-) a musim povedat ze fakt super, pretoze do nitry cely cas som siel tych 150-170, a spotreba 10litrov, naozaj som velmi prijemne prekvapeny. do 180km/h auto velmi stabilne, viacej som nesiel.

v nitre som stretol tu Barboru, co som ju viezol domov z citroen akcie zelezna studnicka,ale presla ku konkurencii Alfa romeo :)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.09.01  13:22

« Re: ziadna chvala

ten reset by mal byt.
    ja sa neviem, ci dokazu v servise pomocou pocitaca zistit, co sa to stalo. lebo to je taka porucha, ze ja ju technikovi nedokzem nasimulovat
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.01  12:35

Ziadna sranda :-( Ked ale vidim, ako sa vyvija v poslednej dobe softver, ani sa nedivim, ze to blbne. Asi zacnem lutovat, ze som nechal zhnit moju staru Skodu 100, tam bolo vsetko mechanicke :-) BTW take auto by uz malo mat aj nejaky hardwarovy reset, aby sa vsetko nastartovalo znova, asi by to casto pomohlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.01  12:25

to bude asi ten multiplex - proste ked problem tak vsade trosku :-) - proste pocitace v aute - ale vsak my sme zvyknuti nie? (alebo je tu niekto co nepouziva Windows?) :-)
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.09.01  11:56

« ziadna chvala

za posledne 2dni nemozem c5tku pochvalit. predvcerom mi "zamrzlo" radio. islo len ladit radia, na cdcka sa nedalo dostat, pricom pri ladeni tam bolo stale napisane FUNRADIO, proste ten display uplne zmrzol. ovladanie z volantu neslo vobec. najvacsia "sranda" bola, ked som zistil ze ani po vypnuti motora sa radio nevyplo. skusal som snad vsetko, nastartoval som, vypol motor, radio vypnut neslo. tak som to nechal tak.
    uz vecer neslo auto ani odomknut.
    rano som to este raz skusil a podarilo sa otvorit, dokonca aj nastartovat, radio stale islo. ale uz vsetko fungovalo normalne.

vcera vecer este vacsia sranda - prsalo, a asi na jednu sekundu totalne vypadla elektrika (ale motor isiel normalne) stierace zastali uprostred okna, svetla sa zhasli, palubovka zhasla, rucicky vsetky padli dole (aj rychlomer) ale potom sa to nahodilo a v pohode to ide dalej. rozmyslam, aka sranda by to bola, keby som siel tak 150 a zhaslo by to na 3sekundy...
    co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.01  11:01

« Re: povest Citroenu vo Francuzsku

pallas - to nie je o tom, kolko sa ich preda ale o ich image. A o tom image viem od kamosov francuzov. A ze je to vsetko PSA, to je jasne, ale ty mas pocit ze Skoda ma tu istu image ako Audi? BTW poznam statstiky a vo francuzsku sa preda cca. tolko Renaultov ako Peugeotov+Citroenov spolu (teraz ale PSA zvysuje podiel a tusim rok 2000 bol prelomovy, ked PSA predalo doma viacej aut)
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 16.09.01  21:14

« Re: povest Citroenu vo Francuzsku

BTW, statistiky predaja, imatrikulacii a podobne najdes na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 16.09.01  04:18

« povest Citroenu vo Francuzsku

to luf: "Citroen ma vo Francuzsku horsiu povest ako Peugeot (no. 1 z domacej produkcie) a Renault. Citroeny su tam brane ako lacnejsia alternativa pre menej majetnych." Absolutne nesuhlasim. 1, Aj male deti vo Francuzsku vedia, ze Citroen a Peugeot je ta ista firma. 2, Pozri sa na pocty aut vyrobenych a predanych, a na statistiku predajov vo Francuzsku - kto zvysuje podiel na trhu, je najma Citroen - naopak Renault dlhsiu dobu stagnuje.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 16.09.01  04:14

« Re: Kapalina do pérování

prof, zelena hydraulicka kvapalina, znama ako LHM, (predtym v starych DS a ID bola zlta LHS, do nich sa LHM nesmie davat, pretoze maju gumene tesnenia pre ktore je LHM agresivna), sa da v nudzovom pripade nahradit aj obycajnou vodou. Samozrejme len na nejaky nudzovy dojazd. LHM ma voci vode o trochu vyssiu viskozitu (pre obmedzenie prepustania cez tesnenia), menej korozivny ucinok (kvoli zivotnosti rozvodov - t.j. trubiek), vyssi bod varu (preventivne - aby sa zabranilo vzduchovym bublinam v hydropneumatike) a je nafarbena na zeleno (aby sa nemylila trebars s brzdovou kvapalinou). Inac ked sa sem kedysi vozili jazdene BX-y, tak automechanici v dobrej snahe (a neznalosti zaroven) menili nielen olej a napln chladica, ale aj LHM-ku za zelenu brzdovu kvapalinu - a niektore BX-y tak dokonca odjazdili celu vychodoeuropsku etapu svojho zivota.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 15.09.01  11:31

« Re: C5 - stabilita,bezpečnost a jiné

odpovedal som ti do C5 konfery
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.01  10:25

« C5 - stabilita,bezpečnost a jiné

Ahoj všichni. Jsem již téměř rozhodnutý pro koupi C5. Byl by to můj první Citroen - dosud jsem mel německá auta (Vectra, Passat).
    Několikrát jsem se svezl a můj dojem je - radost tohle auto řídit . Stále ve mě ale vrtá červíček pochybnosti v této oblasti:
    A. je to bezpečné alespon podobně jako Vectra , zvláště zda to bude SEDĚT v zatáčkách a nebude se moc naklánět-bude to stabilní a bezpečné, zvlástě v zimě a při náledí ? Citroen a jeho hydraulika/naklánění v zatáčkách je něco pro mě zcela nového a já v tom nemám zkušenosti. Například v posledním Auto tipu (18/2001) vyloženě upozornují na to že se v zatáčkách dost naklání a je nestabilní. díky za Vaše zkušenosti a názory. Mám rodinu a bezpečné a spolehlivé auto které se chová předvýdatelně je pro mě důležité. Zvláště mám strach aby me to nezradilo někde v zimě při náledí...
    B. finančně mi to vychází na motor 2.0 16V. Svezl jsem se s tím motorem zatím krátce a zdál se mi vynikající. Máte někdo jiné zkušenosti a doporučení ?
    Moc děkuji za Vaše názory a doporučení, které snad definitivně zažehnají mé poslední obavy - holt rozhodnutíá koupit něco tak unikátního jako citroen s jeho hdyraulikou je trochu komplikovanější ... Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.01  10:42

« Re: Re:

to matuS: Odpověď přesouvám do us fan clubu, tam víc patří.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 12.09.01  20:19

airbag ma zivotnost 10 rokov, ze? zaujimalo by ma, ci si s tym uz nieco robil.
    btw to auto je ozaj krasne, niesu aj nejake technicke detaily?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.01  16:00

a v roce 1989 airbag, hele, kdyžtak se přesunem do us tematu, tady jsme v citroenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.01  14:36

To lenin:Fakt pěknej kousek!V tom se snad ani nemůžeš zabít,kdyby se něco stalo...Před sebou 2 metry kapoty,za sebou 3 m...Fakt pěkný!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.01  13:39

« Re:

Dík za slova uznání, nepřechval. Mýho Mercuryho mužeš vidět na [odkaz] což je fotka ze srazu ve Frýdku místku.
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.01  13:14

« Bez nadpisu

Máš dobrý názory,lenine...A ten Tvůj Grand Marquis mě zajímá.Já kdybych ho viděl,tak bych se asi posral...Odkud jsi?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.01  10:38

« Re: 2 CV

Mně je totálně ukradená třída, jsem pro každý auto, který je dobrý a poctivý. Já pohrdám tím, když někdo vydává za dobý auto něco, co se tomu ani neblíží.
    2 CV je dle mně auto, kouzelný svou jednoduchostí, představ si, že před barákem povolíš pár šroubů, vytáhneš z auta motor, vezmeš ho pod paži a generálku si uděláš v kuchyni na stole.
    Ale jak už jsem psal, pro mě je u aute důležitý pohodlí a bezpečí, proto jezdim amerikou. O kachně přemýšlím jako o skůtru do města, ale zatím vždycky potkám nějakou americkou káru, kterou právě potřebuju víc, než ten skůtr.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.01  09:13

« Re: 2 CV

Ty jsi přece exot,lenine...Jezdíš v Grand Marquisu a nepohrdáš takovýmihle chrastítky typu 2 CV...Já jezdím "jen" ve Scorpiu a pohrdám vším,co není minimálně vzšší střední třída...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…