Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 15.02.02  05:32

« c5

tak som pokecal na irc s ocinom.
    v podstate auto chodi ok, akurat ho serie: 1. buchot v zadnej naprave. to bolo uz ked som s tym ja jazdil, stale som si myslel, ze to golfove palice buchaju v kufri, ale aj ked som vsetko vybral, tak to tam zostalo. nieje to silny buchot, je to pocut najme na roletach, ale naserie to.

2. palivomer sa mu kazi, alebo je stale pokazeny, neviem presne, je to nejaka blbost, nechapem, ze to nevedia opravit.

inak to chodi normalne. teraz si ho zavolali na zvolavaciu prehliadku, ze niektore serie su nahovno, ale vobec nevie ze aky to ma zmysel. takze ked budu nove spravy, tak sa ozvem.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 04.02.02  20:56

« Re: to yyyy

yyy, jasne, ozvi sa potom s predstihom.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.02  09:30

« Re: to yyyy

pallas>ano, v decembri som bol dlho doma, chcel som ist pozriet tu C5, funguje ten mail? mozem napisat az budem zase doma?
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 03.02.02  19:53

« to yyyy

yyyy, nedostal som ziadny z mailov, o ktorych pises. kam si mi pisal? na copy@post.sk ?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.02  09:35

« Re: Automat

BTW nevies nieco o pallasovi? pisal som mu par mailov ale odozva nula,cela,nic
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.02  09:30

no nic, ja si este necham prejst hlavou ... vyskusat cipovanie nie je problem, problem je mat to auto na ktorom by som to skusil ... ale bojim sa ze ma aj tak budu tlacit do 2.2HDI, lebo chcem ESP, tempomat, laktovu opierku a podobne sprostosti ... a to je u kombika LEN s 2.2HDI ... mamlasi ... ani nevedia ako ma to taha do renautu na lagunu ...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.02.02  04:15

podla mna chodis do roboty dialnicou a sam, ze?. hm, tak potom je podla mna 2.0hdi akurat, aj bez cipu. s manualom to bude pohoda. s automatom neviem, ale vzhladom na vysoky tocak v nizkych otackach to snad bude aj s automatom v pohode.

skus sa spytat atx, ci ti spravi tuning na tyzden zdarma, ze len na skusenie. a ked to bude brucat, tak sa rozhodnes ci chces o troska vyssi vykon, alebo nie.
    ale ako pisem, na dialnicu ti musi stacit aj 2.0hdi.

apropo passat - atx to vysvetloval, v passate je motor ulozeny pozdlzne, a nevedia tie vibracie a ramus dobre odizolovat. je to chyba konstrukcie.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.02  09:56

ide mi o to, ze 2.2HDI ide do penazi a 2.0HDI sa mi zda slaba, tak ze by som skusil cipnutu 2.0 to by uz mohlo byt pouzitelne. len niekde som pocul ze po cipnuti tie motory radi chodia tvrdsie a robia ramus. ja chcem tiche a pohodlne auto aby som do roboty (1100km) chodil vysmiaty a zviezi :-) ... predvcerom som tu spravil 200km passatom tdi s jednym cerneym i ... musim povedat ze to je od veci, ide z toho taky divny dunivy zvuk ze som mal dost ... dalsie auto ktore nechcem ... skusal som aj 80kw xsaru, ta ma podla toho silnejsi motor, ale bola o poznanie tichsia (a je to auto o triedu nizsie) ... seru ma ... cez melon sa mi za auto dat nechce
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 02.02.02  04:12

neviem, ale myslim ze obcas tomu zaondi, hlavne vtedy ked mu par sekund posliapes na krk (napr ked som chodieval z bajkalskej na pristavny most, tak som sa v tom najazde zvykol pohrat s inymi autami a vsetkych ich spravit), a on sa prepne do sportoveho a potom aj ked uz nechces ist sportovo (nechcel som ist po moste viac ako 120 :-) ) tak to stale drzi v otackach, aj ked pustis plyn, lebo chce brzdit motorom...asi po 30s konstatneho drzania plynu sa zasa prepne do normalneho modu...
    to su take veci na ktore si treba zvyknut.

ad picasso: ja som v aussie a to picasso som v zivote nesoferoval, takze neviem. domof idem az v lete, vtedy si ho chcem pozicat na cely cas a testnem ho.
    otec aj ujo hovoria, ze ide vyborne.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  10:21

Dik za odpoved, ja som len chcel vediet ci tomu niekedy nezaondi v bedni a nezacne radit kde netreba, alebo neradit kde treba. Automatiku som este nemal, ale serie ma ze ked sa chcem rychlejsie rozbehnut na krizovatke, tak to konci troma sklbnutiami ked pri preradeni musis zmacknut spojku a sase uvalit plynu a tak. Okrem toho preco pouzivat tu tycku tam dole, ked taku trivialnu zalezitost moze robit niekto iny ... co to picasso, ako to dopadlo po cipovani?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 01.02.02  02:39

yyyy> 1.urcite si ju vyskusaj.

2. moje dojmy - je to pohodova prevodovka, cize radi pomaly (pomalsie ako na 166)
    dobra vec je to tlacitko sport, ze ti radi do vyssich otacok, to v 166 nebolo. ten "tiptronic" je imho blbost, ale niekomu sa to mozno paci.(je to dobre akurat na brzdenie motorom...)
    ale dobre sa uci. za tyzden si na seba zvyknete a ak ti nebude vadit ubytok vykonu, tak budes max spokojny. ide o to, aby si nebol sportove zalozeny vodic.
    rozhodne by som ju nekupil k slabsiemu motoru ako 3.0, vsimni si tabulkove hodnoty - otcov 3.0 s automatom je len o troska rychlejsi ako 2.0 s manualom - ta prevodovka berie dost vela z vykonu. ale mozno by to bolo zaujimave k hdi.

ale ako som pisal uz davno, keby som ja bral c5, tak beriem benzin 2.0 manual so strednou vybavou...
    moc som ti asi nepomohol :-)
    skus sa spytat konkretnejsie. mas uz nejake skusenosti s automatmi?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.02  11:11

« Automat

MatuS, ako fachci tatkova automaticka prevodovka na C5? Bol som v Citroene a povedali ze sa to da dokupit aj s ostatnymi motorami. Funguje pekne alebo lezie na nervy? BTW, pisal si ze mate aj precipovane HDI na Pikase, slo to dobre? nerobi to potom vecsi ramus? Kdesi som cital ze ten common rail ide potom o poznanie tvrdsie...
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 30.01.02  02:14

« Xmko

co myslite, oplati sa kupit XMko, 2.1turbo dizel ?
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.12.01  06:06

« c5 crash test

[odkaz] neni to zle, ale mohli to uz urobit aj lepsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.01  17:09

« Re: Ťuk.

stabilizatory mezi podlahou a prednim kolem
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.11.01  22:45

« Re: xantia

skus perovanie - zaves sa dozadu na kufor, musi rovnomerne upravit svetlu vysku (nesmie ist jedna strana slabsie a pod) cerpadlo sa nesmie ozyvat prilis casto...a pod. neviem presne, pohladaj na inete stranky o citroenoch, viem ze existuju dobre ceske alebo slovenske stranky, kde je to dobre popisane.
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.01  12:56

« Ťuk.

Mám dotaz.
    Saxo 1.4i, najeto 110 tis. km, 4 roky. Při najetí na nerovnosti se ozývá z podvozku podiné tlumené klepání. Čepy to nejsou - STK před týdnem - O.K.
    Můžete mi někdo poradit, čím by to mohlo být? Podle servisu je vše vpořádku.
    Děkuji za odpovědi.
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.01  11:10

« xantia

muzete mi nekdo poradit, na co si dat bacha pri koupi jete Xantie TD (rok 1997/98).Predem diky
  • 00 Reagovat !

foto

26.11.01  20:06

« AX Sport

Zdravím všechny příznivce této značky.Měl bych na vás dotaz. Brácha mý krásný přítelkyně jezdí s AX sportem závody, konkrétně MR Rallycross. To autíčko lítá jak blázen, kdýž jsme ho testovali po odlehčovací kůře, testovali znamená porovnávali, nadělilo těžkou lekci mémo MB C Sportcoupe s motorem 230 Kompressor a to ještě v úpravě AMG. Jenže to stále není dost. Doslech jsem se, že lze vůz osadit turbem či kompresorem poháněním řemenem od altíku, tzn. že toto zařízení bude místo alternátoru. Máte někdo zkušenosti s tímto pokusem? Díky i za odkazy
    Petr M
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.01  09:33

« Re: c5

a prave som tu primeru nasiel tuto na serveri - chod do nissan a kukni "Podrobný popis - Nissan Primera 2002" ale vyzera to cez melon
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.01  09:27

videl som tu primeru tusim v telke, vyzeralo to ako laguna (teraz tusim spolupracuju) s nisanovou prednou maskou, pacilo sa mi ze to nema tak chomyselne vymysleny kufor ako laguna (ja som na kombiky) ale na C5 to nema. Bolo to nadupane nejakou elektronikou ale vsetky budiky boli v strede pristrojovky, to sa mi nepaci ani trochu, ale zatial som nepocul nijakeho picasaka na to nadavat. Na picase sa mi ale nepacilo ze nema rucicky, mal som 3 roky digitalnu tempru kombi a na preblikavajuce svetielka som si nikdy nezvykol - proste budik je budik - nepotrebujem vediet ze idem 101,25 km/h, potrebujem vediet ze som cez 100 a zrychlujem - to sa dozviem skorej z budika ako z ciseliek
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 23.11.01  03:13

yyyy> takto ti poviem - zevraj prve picassa boli tiez nahovno. teraz su uz zevraj dobre. jedneho otec kupil, uvidime. ak bude dobre, tak predpokladam, ze ked o nejaky cas kupis c5, tak bude v poriadku.
    nechcem ta sklamat, ale nechcem ta klamat :-) Neviem ako na to reaguje otec, lebo s nim teraz niesom. ale rad urcite nieje.

nemas na ten nissan nejaky link? lebo nieco sa mi mari, a tusim sa mi to auto moc pacilo.
    ja ked budem kupovat auto pre seba, tak to bude urcite japonec.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.01  23:01

matuS, ma neondi, setrim na C5 kombi, mam radsej pockat na novu Primeru Kombi?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 22.11.01  22:44

ta hydraulika je v pohode, zober to tak ze po 6 tich rokoch menis tlmice, to je celkom dobre.
    ale inac je to bieda :-(
    potvrdzuje sa, ze auta vedia robit len japonci. som zvedavy, kolko vydrzi picasso
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.01  19:02

Možná trochu odbočuji (s C5 nemám zkušenosti) ale jsem vlastníkem tří Citroenů: BX TDZ Break, Xantia 2,0i a Xsara 2,0HDi. Poslední jsem si koupil po dobrých zkušenostech a díky pohodlí v Xantii. Bohužel letos se to všechno sepsulo. Xantia je z roku 95 a má najeto 65000. Odešla hydraulika stálo mě to asi 20000 Kč, ale co je horší, chlastá olej litr na 1000. A to přes výměnu stěrátek na ventilech. A Xsaře měsíc po záruce při 6500 km odešel centrální počítač za 35000 Kč. Oprava trvala čtyři měsíce a generální dovozce Citroen vyjma chlácholivého dopisu dělá mrtvého brouka. C5 bylo další potenciální auto ale nyní jsem velmi rozpačitý.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 18.11.01  22:40

« c5

chcem povedat, ze asi by ste nemali kupovat c5 :-)

ale vazne - su s tym autom nejake problemy, nemal som kedy o tom s otcom vela rozpravat, povedal mi len ze blbne elektrika a ze je auto uz tyzden v servise, a nevedia co s tym.
    auto jazdi, ale nejde nastavovat sedadla a neviem co este...takze tak. mate nejaku radu?
    ja by som najradsej keby to poslali do francuzska a nech francuzi poslu prachy aj s ospravedlnenim. a uz tlacim do otca, nech kupi poriadne auto (saab 9-5) naco mi on povedal, ze jedine poriadne auto je jaguar :-)

a na c5 uz hlada vhodny kanal :)) zatial jazdi s picassom, som zvedavy, kedy sa zacne * ten...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.01  12:49

« XM

Jo cena je to vážně dobrá, otazkou je jak na tom bude pérování...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.01  12:16

« Re: 2CV

Já ho neviděl, jen mi to přijde jako OK cena
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.01  11:35

a padá ? za 40 tis by to odpovídalo. Normálně se prodavaj pod kilo ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.11.01  11:28

Zatím ne, mám políčeno na Charleston, ten se mi líbí, ale nevím jak to vezme žena. Jí se do kachny moc nechce. Jinak kamarád prodává XM 1991, třílitr v plný na číslech za 40k Kč. Kdybyste o někom věděli, poskytnu telefon.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 16.11.01  19:09

lenin, aj si si nejaku vybral?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.01  13:20

Teda tomu říkám cenový rozptyl Citroen 2CV, pojízdný od 350 do 23 000 DM
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.01  10:25

Díky
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 10.11.01  23:20

lenin, skus www.autoboerse.de alebo www.autoscout24.de. V Nemecku je 2CV dost rozsirena, a da sa najst aj za prijatelnu cenu... alebo skus www.citroen.de a na tej stranke zvol vyhladavanie ojazdenych aut.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  12:36

Kdekoliv - mám možnost koupit čísla - pokud o nějakém víš byl bych vděčen za kontakt popis stavu a cenovku. Děkuji.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 06.11.01  00:00

« Bez nadpisu

dalsia vec: este pred predajom to auto ide do firmy motorkontakt, ktora robi chiptuning na 117 koni. sa mi to zda divne, ze to robia este pred zabehnutim, ale vsetko vybavuje predajca citroenu.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.11.01  22:38

« Bez nadpisu

len aby rec nestala, do roboty v SR kupili picasso hdi...
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 28.10.01  22:36

« Re: c5 v sydney!!!

nemam digi fotak, a aj keby som mal, tak nemam z neho ako stiahnut fotky, nesmieme tu nic instalovat a pod, a ajtak vacsina kompov nema USB, takze nist...ale zrejme za mnou pridu v januari rodicia, a potom to nejako zmanazujem, aby to otec hodil ku mne na web....
    ked sa chces spytat nieco ohladne dopr. situacie, tak sa spytaj :-)
    btw zapchy su aj tu :)
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 26.10.01  20:45

lenin, viem o nejakych v Nemecku. Alebo si mal na mysli iba auta v CR?
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 26.10.01  20:44

« Re: c5 v sydney!!!

matus, mas tam so sebou aj digitalny fotak? a ak ano, nedas nam nejake fotky z dopravnej situacie, alebo aj nejake ine, na stranku?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…