Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

15.05.02  13:28

« Re: par malych postrehov :)

Vravim ze je to skener aj na filmy - ma celuste na fotky, na kinofilmy a na zaramovane diaky. tych 2400 to ma len na filmy a diaky, na fotky je to tusim len 600 dpi. Ale do poriadneho skenera tearaz uz investovat nebudem. ... Ak chces tak ti mozem poslat obrazok z mojho fotaku kde uvidis aj dobre osvetlene casti, aj tmave casti kde mal chudak problemy.

15.05.02  13:03

« Re: par malych postrehov :)

yyyy - kinofilmovy skener je iba na filmy a iba takym sa da ziskat kvalitny sken. A ich cena je cca. 600US$ za znackovy aj s ICE, co je menej v porovnani s tvojim fotakom za 1000US$. Prave citam review tvojho fotaku a vyzera to zaujimavo.

15.05.02  12:42

« Re: par malych postrehov :)

luf> ... >Na to nepotrebujes viacej ako 2Mpix.BTW ten skener bol kinofilmovy?< ano je to jeden z prvych HP fotosmartov - skenuje to fotky, negativy a diaky. Ale hovorim, asi som od neho za tu cenu ocakaval viac ako mohol urobit. V kazkom pripade je pouzitelny jedine na fotografie. ICE nema, mozno by som s nim potom bol spokojnejsi, ale uz to beriem ako minulost. Jedine co s nim obcas urobim, ze si obcas zoskenujem stare ORWO diaky co som volakedy za komancovskych dob porobil. Tam sa ten prach este da vydrzat, lebo je cierny. Z negativu vybehne biela bodka a to cloveka ide slak trafit ked sa toho neda zbavit - jednu odstranis, dve nove pribudnu. Dobry skener by asi stal viac ako ten fotak ...

15.05.02  12:11

« Re: par malych postrehov :)

yyyy - mal som 3 dni aj Sonyho, co ma matuS. Bezova farba na nom nebola nikdy bezova ale biela s bodkami, to naserie. A pre mna su prioritou papierove fotky, prehliadat ich na nejakom monitore, aj ked kalibrovanom a fakt kvalitnom, je nuda a sed. Na to nepotrebujes viacej ako 2Mpix. BTW ten skener bol kinofilmovy? Ak ano a nemal ICE (automaticke odstranovanie prachu a skrabancov), tak z neho bohuzial kvalitne scany dostanes len velmi tazko. Osumovat taky scan je nemozna robota. Ja som chodil skenovat ku znamemu s reklamnou agenturou, oni fotili Nikonom F5 na diaky a skenovali na tej ich masinke. Tie subory boli hovadsky velke, ale kvalita bola priam neuveritelna. Ked z nich vytlacili A3 fotky, tak si musel hladat jednolive body scanu lupou. Bohuzial tuto techniku maju momentalne nejaki lupeznici :-(

15.05.02  11:56

« Re: pre lufa

Skus si otvorit toho chlapca s poharom, zvacsit to ani nemusis ak mas dobry monitor, okolo ucha a na brade vidis o com som hovoril - cervene, zlte a zelene bodky. Navyse tato fotka bola robena za dobrych svetelnych podmienok, pri slabsom svetle by to bolo este viditelnejsie. Na cinanke to vidiet skoro neni, iba okolo jej praveho oka. Bohuzial na papierovej fotke to je vidiet ovela viacej.

15.05.02  11:45

« Re: par malych postrehov :)

>Nestalo sa ti, ze to, co si chcel vyfotit uz na zabere nebolo?das urobit papierove fotky<
    nedam, co by sim s nimi robil??? ovela lahsie a rychlejsie je mat ich na disku. A ak ma wXP, tak mas kuker na obrazky priamo v systeme aj so slide show pre rodinu a thubnail preview. Chodim s kamosmi dost casto na vikendove akcie a ver ze je pekne mat vecer pri pive obrazky z celeho dna a pripadne ich rozoslat mamlasom co neprisli mailom :-)

15.05.02  11:35

« Re: par malych postrehov :)

No matuS, pekne si to dal dokopy, takze par postrehov k postrehom:
    >cize rozlisenie klasickeho kinofilmu je priblizne 6mpix, je tak? no a uz mas lepsie digitalyale pozri aky ma objektiv yyyy, a neverim, ze tam ma rovnako male ccd ako mam ja"bude mat vzdy sum" Ale mydlove skatulky, co maju X Mpixelov su mi vysostne nesympaticke, cakat 5s, kym sa nastartuju, 2s po kazdom zabere, nemoznost vymienat objektivy a nedostupnost filtrov, to su zapory, ktore su pre mna neprekonatelnezasa *ale snazim sa z kazdeho zaberu poucit, nie ako niektori, bezmyslienkovite stlacat spust :-) lenze prave z bezmyslienkoviteho stlacania spuste niekedy vznikaju najkrajsie fotky... matuS bude mat asi pravdu, ze by si mal skusit dobry digital. Ja som bol zvyknuty na Ricoha ale ked som skusil Sonyho v tej istej rozlisovacke (1,3mp), tak mi skoro vypadli oci - proste rozdiel niekolkych tried, zkusal som to zvecsit na format A5 - ziadny problem - velmi pekne ostre obrazky ... aj ked to bohuzial lezie do penazi ...
    BTW, kto povedal ze digitalne fotaky nejdu v infra pasme? Ved aj niektore kamery aj niektore fotaky maju infra prisvietenie ... ???

15.05.02  11:08

« Re: par malych postrehov :)

matuS - nerozohnuj sa, cool down, ved v australii teraz mate vlastne zimu :-) 1, Ked si porovnam moj fotak za 30tis a digital za 30tis, je rozdiel kvality priepastny. 2, Cakat po kazdom snimku 2s je hrozne dlhy cas, moj fotak neni extrarychly, ale cca. 2 zabery/s urobi, navyse prvy urobi do 1/10s od stlacenia spuste. Nestalo sa ti, ze to, co si chcel vyfotit uz na zabere nebolo? 3, Nemysli si, ze som digitalom nikdy nefotil, par som ich mal pozicanych (2 az 3Mpix) a mal som z nich zmiesane pocity. Je to fajn ked nevies fotit, nastrielas zabery a vecer si ich doma vytriedis, odpad ide hned prec a zostanu iba dobre, ale kvalita je uboha ked si z nich das urobit papierove fotky. Mne ale vyhovuje nad kazdym zaberom trochu porozmyslat, vyhovuje mi nafotit jeden film za poobedie a vacsinou sa na druhy den uz prehrabujem vo fotkach, a ked mi na nich moc zalezi, dam si ich urobit za 30min. Za taky kratky cas ani nevytlacis 36 fotiek na tlaciarni. 4, Pokial sa nemylim, rozlisenie kinofilmu je 60lp/mm, takze 120 bodov na mm a to je 13Mpix na jeden zaber. Zo 6Mpix fotaku urobis zvacseninu na format A3, z kvalitneho jemnozrnneho filmu az 1,5x1m. 5, Este raz si precitaj moj predosly prispevok, pisal som, ze ked digital, tak jedine Canon EOS D60 alebo Nikon D100 alebo niec v tej triede, tam nic z nevyhod mydlovych saktuliek nieje - vymenne objektivy, poprdel prislusenstva a kompatibilita s kinofilmovym prislusenstvom, buffre na rychle robenie zaberov... Ale ta cena je zatial vysoka, ked budu za 30tis, budem mat taky doma, zatial D60 stoji asi 160tis SKK.

matuS 15.05.02  05:31

« pre lufa

[odkaz] sonydscp71_samples/ tak tam som si otvoril tu sikmacku, zvacsil som to na 400% a ziadne bodky nevidim....

matuS 15.05.02  05:23

« par malych postrehov :)

skkd > Napriklad ked fotis noci ohnostroj je ti nanic 4mpix
    vidis, ja by som
    fotil s 4mpix, pretoze cim vacsie rozlisenie, tym lepsie farby (aspon u mojho sonaka to tak
    je) a potom mozem robit vyrezy...

Takisto ked fotis "pre web" je blbost resize z 4mpx preco? ja fotim vsetko pre web
    a aj pre seba, preto pouzivam max rozlisenie. resize je hracka, kompik to robi sam a zrejme
    kvalitnejsie ako fotak... a zasa, pokial mas obrazok v plnej kvalite, robit vyrezy je krasna
    vec! ak nafotis fotku malu, tak velmi dobre vies, ze detail uz von nikdy nedostanes

luf cital som si tvoj prispevok c.1108 a zasa ma to rozhodilo :-)

ukaz nam nejake tvoje fotky, ale take narocnejsie plz...

(samozrejme teraz je ta cena inde, ale o nejaky cas to bude v dnesnej urovni 4megacov) to ze
    je ccd male - mozno moje v P1 je male, ale pozri aky ma objektiv yyyy, a neverim, ze tam ma
    rovnako male ccd ako mam ja.... ten jeho fotak je niekde uplne inde ako moj alebo skkdov.

ale ma serie ta tvoja istota, ze "bude mat vzdy sum"

su zapory, ktore su pre mna neprekonatelne

zasa *. cakat 2s po kazdom zabere?
    ano, a snad mi chces povedat, ze ty za 10 sekund vyfotis 36obrazkovy film!?! nemoznost vymienat
    objektivy? ano, na mojom fotaku. ale su fotaky, kde sa to da!

daj mi prosimta link na nejaky obrazok kde je tvar zlozena zo zltych a inych bodiek.

vies luf, hlavne rozdiel v digital a normalny fotak je v tom, ako to pisal skkd - ide
    o to, ze kazdy moze robit fotky aj v narocnych svetelnych podmienkach.
    kym ty si sa roky ucil fotit s normalom a mozno to uz teraz vies, tak ja som zobral digital
    a v ramci jeho moznosti som urobil velmi pekne fotografie.

matuS 15.05.02  03:30

« Re: ???

Jedina nevyhoda je, ze pokazene zabery nemozes z filmu vymazat, ale pri mojej kupe filmu a 60Sk, to nie je nic strasne. to je jedna nevyhoda!?!? preboha luf, ale ved to je prave ta podstatna vec! to je prave to, ze napr ja niesom vobec fotograf, ale robim fotky uplne potme a robim kopec peknych fotiek, a to len vdaka tomu, ze je to digital a vidim hned vysledok! takze hned zmenim parametre! keby som mal analog, tak mam teraz kopec rozjebanych filmov a par peknych fotiek, lebo fotim najme narocne zabery... skus niekedy pozicat digital, a taky, na ktory sa daju davad predsadky (napr nikon) a sa poseries, ked sa po mesiaci vratis k tvojej mechanickej masinke a budes po nafoteni filmu este tyzden cakat na vysledok...

matuS 15.05.02  03:24

bohuzial musim povedat hufovym jazykom, ze luf teoretizuje. luf, ze si este nedrzal normalny digital v ruke? no nic, ja pomaly fotim a coskoro dam fotky z nocnej sydney na web, oznamim to, a potom luf uvidi, aky sum...

"-- skrytý --" 14.05.02  21:18

« Re: ???

hej hej, mydlove skatulky s Xmpx :-) to je pekny nazov :)))) ono povedzme si pravdu enduser je lahko manipulovatelna ovca :-) tak preco jej nepredat nieco :-) a ked vidim, niektorych mojich zakaznikov ako, na C2500 pouzivaju tvrdo mod P, pretoze im to staci mam dojem, ze technologicky pokrok je zbytocny :-) Vsak ale to je u kazdej oblasti rovnako :-) Ako som ti uz raz navrhol mozme vyskusat digital vs. analog by night povedzme vzadu na hradzi za petrzalkou ked bude pekna noc a slovnaft bude horiet :))) alebo na kolibe, budova byvalej rusicky tam je krasny vyhlad (ak sa este neprepadla strecha) :-) odtial slovnaft vyzera ako maly new york :-) (samozrejme v noci) Uvidis, ze uz dnesne mydlove skatulky vedia podat celkom rozumny vysledok bez chromatickych vad...

"-- skrytý --" 14.05.02  21:10

« Re: ???

u toho uplneho automatu som mal na mysli uplny manual, samozrejme :-) a vojan = vojna :)

"-- skrytý --" 14.05.02  21:10

« Re: ???

skusal si beznym (podotykam beznym) digitalom fotit objekty typu monopost F1 za jazdy (nemyslim tym ked ide s boxov :-) je to celkom zabavne co z toho lezie :))) A vcelku zabavne je aj nocne fotenie s dlhym casom na analog pokial nemas moznost uplneho automatu (nie priorita casu). To o tej moznosti a nemoznosti som myslel s beznym enduser pristrojom :-) samozrejme, ze ked chceme najdeme na kazdu situaciu vhodnu digital/analog technologiu :-) Ono mne to pripada ako taka nabozenska vojan digital vs. analog, s oblubou vyuzivam oboje.

"-- skrytý --" 14.05.02  21:05

« Re: ???

v poluse v kodaku, tvrdil mi ten mladenec ze maju nikon, 4000dpi (model neviem), za scan vraj chcu 15SKK!!!! co sa mi zda podozrive :))) Vsetko su iba informacie ktore som dostal ustne ked som tam raz bol (inak kodak davam robim vo fotofinishi na obchodnej).

14.05.02  17:05

« Re: ???

BTW co sa neda odfotit na film a co sa neda digitalom? Zatial som nic podobne nepostrehol, ibaze digital nedokaze robit UV a IR fotografie, ale to je podla mna uplna zbytocnost.

14.05.02  17:03

« Re: ???

skdd - ved ja sa nehadam, ze moze stacit aj digital, o tej Minolte si to dokonca viem dost dobre predstavit, ze je OK. Ale mydlove skatulky, co maju X Mpixelov su mi vysostne nesympaticke, cakat 5s, kym sa nastartuju, 2s po kazdom zabere, nemoznost vymienat objektivy a nedostupnost filtrov, to su zapory, ktore su pre mna neprekonatelne. Na prezeranie obrazkov na DVD staci aj digitalna kamera, ja ale radsej prezeram papierove fotky a tu su kriteria o dost vyssie. Najviac mi zatail vadi, ked mam v oblohe zeleny a cerveny sum alebo ked maju ludia tvar na fotkach zlozenu z malickuch cervenych, zltych a fialovych bodiek. A to z drvivej vacsiny digitalov maju, sledujem kazdu recenziu na dpreview.com, aby som sa dozvedel, kedy uz bude fotak podla mojich predstav k dostaniu za rozumnu cenu. Nafoteneho toho moc nemam, vyfotim asi 40 filmov rocne, ale snazim sa z kazdeho zaberu poucit, nie ako niektori, bezmyslienkovite stlacat spust :-) BTW moj zdroj so skenerom bol vykradnuty a tak uz skenovanie 4000DPI nehorzi, keby si vedel o niekom z BA, kto by mal podobne zariadenie k dispozicii, mam asi 20 filmov na oskenovanie ...

"-- skrytý --" 14.05.02  15:26

« Re: ???

juj a este jednu vec som chcel, neviem kolko obrazoveho materialu mas uz nafoteneho ale ja dost na to aby som to mal v katalogoch na VideoCD, potom to prezeram na dvd playeri a ako vieme MPEG1 stream ma maximum 720x576 takze 4000dpi tam neuzivim. :-) S tymi fotakmi je to ako s autami vec osobnej preferencie a pristupu. :)

"-- skrytý --" 14.05.02  15:22

« Re: ???

Luf, su veci ktore je lepsie fotit na digital uz len z dovodu okazmitej dostupnosti materialu. Su veci, ktore analog nikdy neodfoti a zaroven su veci, ktore digital takisto neodfoti. Pre bezneho "vzdelaneho endusera" je digital genialna vec. Pre urcite druhy fotografie je difital uplne nevhodny, pre ine vhodny. Ked chces profi fotografovat tak nebudes pouzivat ani Olympus C40 ani E20, prejdes bud k nikon d1h alebo X, nehovoriac uz o stenach 16mpx, mame tu este sigmu s foveonom X3 (aj ked ja tvrdim, ze pockame co sa z toho foveonu vykluje). Pre mna na to aby som fotil psa, seba a nejake to okolie staci C40, ked idem fotit nieco vaznejsie tak Kodak Supra + Dynax7, myslim ze staci. Co sa tyka sumu CCD vs. CMOS tak je jasne kto tu vyhrava. Mozem ti poslat fotky "z balkona" totalna noc, ISO400 w/ noise reduction versus ISO100 w/o noise reduction ale inak nastavene casy a clony. Pri digitale neplatia vzdy "poucky" z analogu. :)

14.05.02  14:00

« Re: ???

Napr. data Fuji Superia 100 su: rozlisenie 63 lp/mm pri kontraste 1.6:1 a 125 lp/mm pri kontraste 1000:1. To je taky priemerny film (aj ked v jednom anglickom casopise som ho videl na vrchole rebricka negativnych filmov, ja ho pouzivam a som spokojny). Inak to nie je rozlisenie 60 ciar, ale rozlisenie 60 line-pairs, takze v podstate je rozlisenie dvojnasobne (?Shanonov vzorkovaci teorem?, ak sa nemylim)

"-- skrytý --" 14.05.02  13:19

« Re: ???

Luf: vidíš, to jsem ani nevěděl, že standard ISO 100 je 60 čar/mm. Čekal jsem tak 80. Ty se v tom nějak pohybuješ? Já holt nefotím... i když jsem už uvažoval o digitálu, 2,1MPix by mi celkem stačilo - i když to kvality klasické fotky nedosáhne.

14.05.02  12:56

« Re: ???

oddie - 36x24mm na 4000DPI skeneri vypluje cca 6x4 tis Pixelov v plnej farbe (nie stvorice G-R-B-G a zvysok dopocitany). Ale mas pravdu, ze skutocne rozlisenie filmu je cca 60 ciar/mm, to je teda 4300x2900 bodov (stadard pri ISO 100 filmoch, 50 pri 200). Aj tak je clovek obmedzeny rozliseniem optiky a vlnovymi vlastnostami svetla, takze 5MPix na takej malej ploche CCD bude mat vzdy sum.

14.05.02  12:55

« Re: ???

2yyyyy: a ja opat opakujem, ze zalezi od firmware a od kompresneho algoritmu. Zovseobecnit to ozaj nemozes, aj ked na tvojom fotaku to platit moze. Na mojej starej C2100 ani Dimage7 to urcite neplatilo.

14.05.02  12:45

« Re: ???

skdd> >kto sa vyberie na dlhsie mimo dosah notebooku ci nebodaj pocitaca< to mne nehrozi, bez notebooku ani krok ... :-)

14.05.02  12:43

« Re: ???

wawrik> presne ako pise skdd, zalezi co si odfotil a ako je to vykreslene. Mam lacnu 1.3Mp a tam vidis rozdiely az na najvyssiu kompresiu. Pri vysokom kontraste a ostrom obraze komresia skresluje viac, cize cim lepsi objektiv, tym horsi vysledok pri kompresii. Takze nie ze by som tym myslel "z nizsieho rozlisenia dostanes lepsiu kresbu" ale myslim tym ze z nizsieho rozlisenia pri mensej kompresii s dobrym objektivom dostanem lepsiu krezbu.

"-- skrytý --" 14.05.02  12:24

« Re: ???

Lufe, a jaké je rozlišení políčka kinofilmu? Myslíš, že je to 24 MPix?

14.05.02  12:05

« Re: ???

Boze, ludia, ako mozete takto fotografovat? V tych malickych krabickach su take nahovno CMOSy a CCDcka, ze to bude mat sum pri akomkolvek ISO, objektivy maju maximalnu clonu 8-11, algoritmy pakovania JPEG su smejdacke a prislusenstvo je maximalne obmedzene. Ked by som kupoval digital, tak jedine Canon EOS D60 alebo Nikon D100, cena je fakt priazniva a moznosti, ktore ponukaju su neporovnatelne s mydlovymi skatulkami. A prave z tychto dovodov fotim na kinofilmy s EOS300, s objektivmi od 28 do 300mm, externym bleskom s GN=42. A ked sa mi nejaka fotka moc paci, dam ju oskenovat na 4000DPI skeneri a mam zaber v rozliseni cca. 6x4 tis. bodov (to je 24MPix). A ked som ratal naklady, tak na jednu realnu fotku 10x15 su priblizne rovnake, az na obstaravavciu cenu fotaku, ktora je u klasiky nizsia. Jedina nevyhoda je, ze pokazene zabery nemozes z filmu vymazat, ale pri mojej kupe filmu a 60Sk, to nie je nic strasne.

"-- skrytý --" 14.05.02  11:11

« Re: ???

otazka je zase co su "bezne fotky". Napriklad ked fotis noci ohnostroj je ti nanic 4mpix, skludom to prepnes do 1280x960 alebo 1600x1200 a mas kratsie casy na ukladanie, takze fotis viac zaberov a nie je problem vybrat tie "lepsie". Takisto ked fotis "pre web" je blbost resize z 4mpx, skor sa mi osvedcilo pouzivat 1mpx (olympus 820 stara dobra) a zda sa mi, ze aj to je niekedy vela :-) Viacej bacha by som si dal na na rozdiely v kompresii JPEG (vselijak HQ/SHQ mody u olympusu lisiace sa akurat kompresiou) a RAW vs. TIFF. A kapacita karty: kto sa vyberie na dlhsie mimo dosah notebooku ci nebodaj pocitaca, tak mu 128cka nebude stacit ani nahodou ak to mysli s fotenim vazne :-)

14.05.02  09:40

« Re: ???

2yyyyy: Nemas pravdu. Kazdy fotak, resp. vyrobca, pouziva iny algoritmus kompresie, u takeho Olympusu C2100 okom pri beznych fotkach rozdiely nerozoznas, u Canonu IS90 (tukam z hlavy, nepamatam presne typ) rozdiely vidis skoro vzdy. Cez ruky sa mi premelie spusta fotiek z roznych fotakov, a ozaj neplati, ze z nizsieho rozlisenia dostanes lepsiu kresbu - nie, ze by sa take pripady nevyskytli, ale su vynimkou.

14.05.02  08:25

« Re: ???

Prachy by boli, ale poznas to - mas prachy, nemas cas, a mas cas, a nemas prachy. Chcem 128MB a ked som bol v nemecku, tak som zavahal a nekupil. Teraz saom doma a jediny obchod co som stihol bol NAY, a tam koncili u 16MB za 1500SK, tak som si povedal ze to este nejaky tyzden vydrzim a kupim si 128MB v nemecku za tusim 130E. Inac fotak stal 1400E a mal som znacne problemy ho dostat, lebo bol furt vypredany. Dostal som ho az posledny den pred odchodom, a to bol tiez dovod preco som uz nemal tych 130 po ruke na pamet. Inak Pallas> ver ze dostanes ovela lepsiu fotku (teda aspon na pekny kontrast a ostre zabery) na nizsej rozlisovacke a nizkej kompresii ako na vysokej rozlisovacke a vysokej kompresii. To je presne to co pise MatuS o tom Neffovi - nie je problem v tom resajzovani dole, ale v tej naslednej kompresii. Resajzovanie ti urobi vyssi kontrast medzi bodmi, a ostrejsi obraz a kompresia rovnakej urovne je potom ovela viac viditelna.

matuS 14.05.02  01:30

« Re: ???

yyyy> akoze sorka, ale kupis fotak za xx tisic (kolko vlastne stal, 40?) a nemas nejakych 5-10tisic na par mega pamate....? to je presne to iste, akoby som ja teraz dostal c5. bol by som cavo, ale chodil by som busom...

matuS 14.05.02  01:27

« Re: C5 - prestavba na LPG

ta c5 3.0 V s automatom vela papka? Ved to bolo jasne hned na zaciatku, nie?
    bolo. chcel som ukecat ocina, nech mi ju da, miesto novej c3 (za rok bude mat c5 hodnotu pod 500tisic a za to nekupim ani dobru c3) a on nech si kupi nieco nove. takto asi tazko, ja som zvykol najazdit dost vela, s c5 by som musel kazde 3 dni na pumpu za 2000sk, to je moc :(((

pallas 13.05.02  22:13

« Re: C5 - prestavba na LPG

matus, a co sa tyka nelegalnej prestavby, skus na [odkaz] - maju tam aj diskusne forum, tam ti urcite poradia. BTW, co ta c5 3.0 V s automatom vela papka? Ved to bolo jasne hned na zaciatku, nie?

pallas 13.05.02  21:59

« Re: C5 - prestavba na LPG

matus, nasiel som clanok na www.sme.sk/clanok.asp?rub=pr_autom&cl=53… ... precitaj si aj reakcie.

pallas 13.05.02  21:57

« Re: yyyy

yyyyy, ved aspon na 2 mpix to fot... ved z 1 megapix neurobis ani obycajnu 10x15 cm v priemernej kvalite. V rozumnej kompresii jpg ma 1600x1200 cca 400 KB - to sa ti ich takych 40 zmesti na kartu, nie?

pallas 13.05.02  21:50

« Re: C5 - prestavba na LPG

samozrejme hovorime o slovenskych homologaciach.

pallas 13.05.02  21:49

« C5 - prestavba na LPG

matus, asi ta sklamem, ale podla toho co som dodnes zistil, c5 sa legalne priamo Citroenom neda prerobit na LPG. Nemaju homologacie :-(

13.05.02  16:38

« Re: ???

Matus> zobud sa, kym mam len 16M pamet, nebudem behat k PCcku po kazdych styroch obrazkoch, a ked uz mat mensiu rozlisovacku, tak taku ako mam doteraz. Fotim a ukladam si veci po mesiacoch, tak kym nemam 128M pamet, budem pokracovat v 1.3Mp. No a s tym Neffom - musis na to pozriet tak, ze resajzovina z 5Mp je daaaaaaleko lepsia ako fullsizovina z 1.3Mp :-))) mam ti poslat obrazky?

matuS 13.05.02  03:53

fotaku je napisane ze to spravi na jedno nabitie 2500 fotiek
    to je samozrejme len reklama.Si to pozri v manuale, urcite je tam malym napisane ze pri najmensom rozliseni, nepouzivani zoomu, vypnutom lcd a bez blesku. A musis fotit jednu za druhou…
    Ja mam na fotaku napisane up to 1700, a podla mna by som mohol spravit do 1000obrazkov, ale to by som mussel fotit ze “cvak” 2s pockat nez sa to zapise, “cvak” a atd atd. A to je samozrejme blbost. Vacsinou mi baterka vyjde tak, ze rano 30-50 foto, poobede to stiahnut v skole do pc, a vecer este fotit a este stale tam mam nejakych 10-20minut, takze si to vecer v posteli mozem pozriet :). A pravda je, ze baterka uz ma takmer 2 roky. V tom to je velka deviza sonakov.