Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
pallas 07.08.99 22:27
« Toto som našiel na http://home.att.net/~flafrank/bikesfor.ht
And word to the wise. Renault, Peugeot, Citroen, FIAT and others make some of the best cars in the world. But not available in the US any more. These companies make quality products but lacked the commitment, public relations or what-have-you and couldn't make it here. Just because another me-too firm decides to market its newest and flashiest Stateside, it doesn't necessarily mean they'll be around when you need them.
Čo vy na to?
« xsara ukazatel paliva
Zajímalo by mne, jaké máte zkušenosti s ukazatelem paliva u xsary. Jeví se mi jako velice nepřesný a někdy mne svým chováním a hodnotami doslova překvapí. Nejmarkantnnější je to po natankování, nebo při stání na šikmé ploše a následné jízdě. Jinak jezdím s motorem 1,4i a to celkem svižně a spotřeba se pohybuje do 7 litrů,což si myslím je docela slušná hodnota. Při opatrné jízdě je spotřeba do 6 litrů. Tankuji jenom benzín SHELL. Hezkou jízdu Všem.
Rapid. -
« Re: Xsara
Převodovka je čtyřstupňová s vyšší inteligencí umožňující lépe se přizpůsobit řidiči, profilu silnice a situaci. Vyvinuly ji společně Peugeot, Citroen, Renault a Siemens. Jsou tam tři volitelné programy - normal, sport a zimní s možností ovlivnit chování převodovky např. při studeném motoru, při sešlápnutí brzdy podřazuje atd. Našel jsem to na oficiálním citroenu. -
« Re: Citroen vs. Honda
Pěkně blbé srovnávání :(
Crash je přesně specifikovaná destrukce. Realita je jiná, směr a síla nárazu (odražený je na tom hůř), jsou-li upoutáni, jak "tvrdí" jsou lidi, atd. Citroen není špička bezpečnosti, ale Honda asi taky ne, v tomto ohledu na tom budou stejně. Nejlepší je se nesrážet. Vůbec, kdo to zavinil? -
« Re: sorry, bdx!
Já taky nevím, zas až takové to není. Mají pravdu, že tam ledasco chybí, co je v nejnovějších modelech (Clio II, 206), ale není to nepříjemné, zvlášť za volantem. Já bych se rozhodoval mezi 6 a 7. Vzhledem k ceně, kdyby udělali zvlášť přístrojovku pro VTS, tak by to bylo zas o něco dražší, si myslím, že to je v relaci. Ovšem motor a jízdní vlastnosti - to už ocenili líp, a to je na tom autíčku rozhodující. -
pallas 05.07.99 15:38
« sorry, bdx!
Prepáč mi to, bdx, nebol čas
sedieť pri Nete. Počasie lákalo na motorku...
Čo hovorím na test? Neviem, či si Saxík zaslúžil až takú
kritiku za kvalitu vnútorného spracovania, že 5 bodov... Ty na
ňom denne jazdíš, aký je tvoj názor? Ja som s ním najazdil
len pár stoviek km, ale je to dobré žihadlo!
Ozaj, videl si nové linky na Slovensku? Tu je CITROEN BX klub, potom CITROEN CX klub (na CX-a nedám dopustiť, mal som štyri)
a tu je princíp fungovania hydraulického systému
CITROEN. Čo ty na to?
« Re: Honda - Citroen?
Ohledně spolupráce PSA + Fiat nevím kde jsi to sebral, ale spolupráce se rozvíjí a v plánu jsou další podniky. Ohledně motoru HDi pro Fiat, to jsi si taky trochu spletl. Fiat totiž vyvinul Common rail společně s Magnetti Marelli a Mercedesem a do výroby to svěřili firmě Bosch od které si to koupil i PSA, takže spíš Fiat pomohl PSA k motoru HDi. -
« problémy s řazením u Xsary?
Vážení uživatelé Xsary,
doposud jsem Xsaru 1.4 jen chválil a asi není důvod ji nechválit dál. Zdá se ale, že se objevily problémy s řazením a nevím, zda je to normální.
Při běžných jízdách jsem na tento problém nenarazil, ale včera jsem popojížděl 25 minut v koloně a při neustálém vyřazování na neutrál, řazení prvního a maximálně druhého rychl.stupně se mi stalo, že jsem musel pořádně zabrat, abych vůbec vyřadil 2.rychl. stupeň. Totéž se pak v závěru jízdy stalo i se zpátečkou.
Auto chladilo dobře a nepozoroval jsem ani nárůst vyšší teploty, jen to řazení.
Je to normální? Má s tím někdo nějaké zkušenosti?
Dík za Vaše názory
« Fůze
Všechny spekulace o všech plánech na slučování jsou zatím neověřitelné. Pěknou tabulku dali asi před 4 měsíci dohromady v AMS. A už se ukázala neaktuální díky nikým nepředvídané fůzi, nebo spíš koupi Nissanu Renaultem. S hondou se počítá jako se žolíkem, protože by ji chtěli všichni kromě japonců, samozřejmě. Přešla by buď k VW, nebo do nové velké skupiny BMW a spol. Plány s citroenem si nepamatuji, ale mrknu se, a napíšu. Ale realita bude stejně jiná.
:)))