Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 30.11.99  22:11

« pre jaros:

najlepsie by bolo asi fakt zbehnut do servisu, ale ked sa nudis, tak skus popozerat ako su podotahovane panty dveri, ci sa dvere nehybu hore-dole.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.99  13:36

« Re: Xsara

Většina zvuků určitě jde odstranit, některé se ovšem vrátí. Co můžeš chtít po francouzích :-) Je to v záruce, tak ať se snaží v servisu.
  • 00 Reagovat !

foto

26.11.99  13:54

« Xsara

Zdravím všechny příznivce a majitele dvojitého stříbrného šípu. Mám následující problém. Před třemi měsíci jsem si splnil sen a pořídil si Xsaru 1,4 5HB. Vždycky jsem chtěl Citroena a Xsara je podle mě v současné době ve své třídě nejhezčí, takže nebylo co řešit. Jízdní vlastnosti jsou perfektní, spotřeba taky. Bohužel mě zklamalo zpracování interiéru. Už při druhé jízdě se začalo každých cca 10 minut ozývat takové lupnutí z přístrojové desky pod volantem a už se ozývat nepřestalo. Po týdnu se začalo o něco jiné lupání ozývat z pravé strany palubovky. Po dvou týdnech ty druhé zvuky přestaly, ale nyní se čas od času ozývají zase. Po dvou měsících se při přejezdu jakéhokoli kanálu či asfaltové záplaty začaly ozývat dvojí dosti silné zvuky zezadu kabiny - první podle mě vydává nějaký plast a druhý zřejmě kryt zavazadlového prostoru. Ještě to nevím jistě, protože jsem na žádné pohyblivé plasty v interiéru nepřišel a kryt také drží dobře. Nyní, po třech měsících, již silně rezonují pravé dveře (buď okno nebo plasty a čalouňění) a také páté dveře. Musím říct, že jezdím velmi opatrně a k autu ohleduplně (protože ho budu čtyři roky splácet a na další budu mít tak za dalších deset let) a než bych jezdil po kostkách, udělám si radši zajížďku (v Praze to samozřejmě není vždy možné. Nyní ale, kdy mám najeto necelých tři tisíce km to auto drnčí skoro jako Golf mýho kámoše po šedesáti tisících. Je to pro mě značné zklamání, od auta za čtyřista litrů jsem očekával, že alespoň rok vydrží a já při přejezdu nerovností uslyším je tlumené zvuky od pneumatik.
    Otázka: Mám prostě smůlu, narazil jsem na špatný kus a jsem výjimka nebo máte někdo podobné zkušenosti? Očekával jsem snad od auta této třídy příliš? Dá se rezonace oken či dveří odstranit?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  12:39

« Re: XM

Zapoměl jsem napsat, že se jedná o model 2.1D.Tento model nemá hydroaktiv. Proto nemá ani
    počítač na hydrauliku. K ventilu nevede žádná elektrika. Slyšel jsem že se vysokotlaký ventil nechá seštelovat. Nevíte kdo to dělá. Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.99  10:48

Ventil je řízen elektronikou. Jednotka je vlevo od motoru v kastlíku za světlem. Pokus se ji vyměnit (2 stejné vozy).
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.99  08:50

« NEIMAN

Nemá někdo nadbytečný ovladač k infračervenýmu dálkovýmu ovládání NEIMAN. Používalo se jak vím v Citroenech BX, CX a v Peugeotu 405
    email
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 20.11.99  12:58

« ked tak chvalite ;)

mam sluzobne 3 rocne AX diesel, jazdim na nom rok. doteraz ziadna porucha, okrem systemu na ovladanie vysky svetiel. no a ukradli mi rezervu, takze ju vozim v kufri (ajtak je stale prazdny)
    dlhodoba spotreba je 4.5l nafty (jazdim len v blave a zriedka mimo mesto) olej to nezere vobec.
    mimo mesto prekaza slaby vykon, ale inak - spica
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.99  08:00

« XM

Potřeboval bych radu ohledně Citroenu XM. Týká se to hydrauliky. Pérování je v pořádku - to znamená
    všechny koule jsou naplněny na správný tlak. Vozidlo péruje naprosto dobře. Jediný problém je, že ventil cvaká v rychlém intervalu za sebou. Centrální koule je samozřejmě také v pořádku. Neví někdo jak seřídit tlakový ventil?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.99  09:56

« Re: XANTIA to Pallas

Ma, treba sa na nej najprv previezť, najlepšie po trochu zvlnenej ceste. Realtívne skoro odchádza stabilizátor na prednej náprave, čo zistíš podľa klepotavého zvuku pri prejazde nerovností. Oprava však nie je náročná, a nemal by si dať za ňu viac než 2000,- čk a potom máš ďaľších 5 rokov pokoj.

Hydrauliky sa netreba báť, urob malý test: spusti auto do najspodnejšej polohy, a potom prepni prepínač na max. hornú polohu. Pokiaľ sa auto zdvihne plynule, bez trhania, mala by byť v poriadku (daj pozor na dostatočnú výšku hladiny hydr. kvapaliny v nádržke).

Ak však zistíš, že chladiaci okruh nie je tesný, alebo sú v dutinách okolo motora fľaky od hrdzavej vody, pozor! Motor bol zrejme uvarený, a nie je isté či je v poriadku tesnenie pod hlavou, príp. aj piestne krúžky .... vtedy radšej nebrať.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.99  08:28

Díky za informace. Nevíš ještě na co je třeba si dát pozor, co se často sype? Dál by mě zajímaly zkušenosti z provozu tohoto typu auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.99  16:18

« Re: XANTIA

Sorry Ma, to sú údaje novej Xantie (po facelifte v 1997). Tá z 1993 je 4,44 m dlhá (iná predná maska), trochu ľahšia a má 14 palcové kolesá.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.99  15:54

Motoricky je rovnaká ako Peugeot 405/406, je to totiž ten istý motor (líši sa len logom navrchu). Ak vieš nemecky, tu máš techn. údaje:
     CITROEN  Xantia 1.9 Turbo D SX (36.100,00 DM)
    Motor:
    Diesel  Katalysator
    Leistung [kW/PS]:

bei [Umdrehungen/min]:
    66 / 90

4000
    Zylinderanordnung/-zahl:
    R 4
    Hubraum [cm3]:
    1905 
    Antrieb:
    Vorderrad 
    Höchstgeschw.[km/h]:
    177 
    Getriebe:
    Schalt 
    Beschleunigung

(0 auf 100 Km/h) [s]:
    14,10 
    Gänge:

Drehmoment [Nm]:

bei [Umdrehungen/min]:
    196

2250
    Kraftstoff:
    Diesel 
    Elastizität

(80 auf 100 km/h) [s]:

Verbrauch [ECE]

(Stadt/Land/Ř):
    9,30/5,50/6,90
    Elastizität

(80 auf 120 km/h) [s]:

Reichweite [km]:

Standgeräusch [db(A)]:

CO2-Emission [mg]:
    181 
    Fahrgeräusch [db(A)]:

Aufbau:
    Limousine 
    Türen:

Heckart:
    Fließheck 
    Sitze:

Reifen vorne:
    185/65 R15 
    zul. Gesamtgewicht [kg]:
    1840 
    Reifen hinten:
    185/65 R15 
    Eigengewicht [kg]:
    1387 
    Radstand [mm]:
    2740 
    Nutzlast [kg]:

Höhe [mm]:
    1400 
    Dachlast [kg]:
    75 
    Länge [mm]:
    4524 
    Stützlast [kg]:

Breite [mm]:
    1755 
    Anhängelast ungebremst [kg]:
    690 
    Gepäckraumvolumen

(normal) [l]:
    480 
    Anhängelast gebremst [kg]:
    1500 
    Gepäckraumvolumen

(maximal) [l]:
    878 
    cw-Wert:

Tankinhalt [l]:
    65 

• « 00 Reagovat !

foto

15.11.99  15:03

Zkoušel jsem hledat pomocí Yahoo "Xantia", ale technické parametry nikde nepíší. Motoricky je asi stejná jako Peugeot 1.9TD, jestli se nemýlím?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.99  10:08

« Re: XANTIA - to Ma

Sorry, že som sa tu tak dlho neobjavil. Idem sa pozrieť čo nájdem o tej Xantii.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.99  06:41

Zajímalo by mně vše o modelu 1.9 TD z roku 1993 (od zavěšení náprav, parametrů motoru, objemy provozních náplní, po běžnou údržbu nejen hydroactive, servis, zkušenosti ...),
    Dále vývojové stupně modelu Xantia, cenová dostupnost náhradních dílů, a.j.
    Předem moc děkuji.
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.99  01:47

« VOSA, ako to dopadlo s tým XM-om?

Je to asi náhoda, ale teraz chce nejaký pán v Trenčíne tieľ XM-a, a predtým mal Omegu MV6. Nie si to náhodou ty??? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.99  01:54

Co konkretne by si chcel vediet? Skusim ti pomoct.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.99  19:32

« Re: Saxo po restylingu

Prohlížel jsem si Saxo, a restyling se povedl. Co mně zaujalo, je samořiditelná zadní náprava u všech verzí.
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.99  13:55

« XANTIA

Nevíte někdo, kde bych sehnal na Internetu technické informace o modelech Xantia, co se týká charakteristik dříve vyráběných motorů, objemy provozních náplní, rady, zkušenosti s Hydroactive, aj ...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.99  19:29

« Re: Rallye

Tak v SanRemu Xsary nedojely, Bugalski odstoupil na poslední RZ. Saxa dojely všechny, N-kové dokonce před našimi Mitsubishi, Loeb 21, 5 v F2.
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.99  15:42

« Xsara Picasso

Viděl jsem fotky a moc se mi líbí co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.99  19:25

Nový jezdec citroenu Volf předvedl s N-Saxem pěkný výkon - 3-N2.
  • 00 Reagovat !

foto

30.09.99  13:40

« Musketier tuning

Musketier Tuning
  • 00 Reagovat !

foto

16.09.99  20:42

« Citróny ve Frankfurtu

Pluriel

Koncept malého multifunkčního vozu. Možnost změn mezi čtyř a dvousedadlovými variantami a úpravy mezi uzavřeným vozem a spider pick-upem.

C6

C3

Prodloužení protikorozní záruky na 12 let

Xsara Windows CE

Xsara s multimediálním panelem s operačním systémem Windows CE jako výsledek spolupráce Citroenu, Clarionu a Microsoftu. Umožní i ovládání hlasem.

Nové Saxo - restyling

Xsara Picasso

Evasion a Berlingo HDI
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.99  20:02

Vlašín mistrem ČR se Saxem VTS v N1600. Štolfa po dlouhé době v cíli - ovšem jako předjezdec s tréninkovým VTS. Zubík s Kitem opět nedokončil.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.99  19:46

« Re: Saxo po restylingu

Saxo new je na oficiálním citroenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.99  19:47

Bugalski vyhrál další soutěž fr.mistrovství, Loeb byl 5 (saxo).
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.99  14:20

« Re: xsara ukazatel paliva

Souhlasím s Vámi,
    ukazatel paliva mne nekdy zaskoci tim co ukaze, ale vetsinou je to, kdyz auto parkuje nakrivo. Jinak mam 1.4 Xsaru, najeto 18tis. km a spokojenost maximalní. Absolvoval jsem 3 týdny dovolené ve Francii, najel jsem 5500 km pri spotrebe 6,4 l (vsechny typy cest, ve Francii mimo dalnice,v aute 4 osoby a jidlo na mesic+kufr na strese). Zasterky mi sice sem tam skrably o zem, ale zazitek z jizdy v aute (rizeni) byl temer srovnatelny s ostatnimi zazitky.
  • 00 Reagovat !

foto

30.08.99  20:55

« Xsara 1,4

Xsaru 1,4 vlastnim už rok a štyri mesiace, takže môžem hodnotiť. Mám najazdených 19500km bez akéhokoľvek problému. Priemerná spotreba za celú prevádzku je 7,5 litra (80% mesto).
  • « 00 Reagovat !

foto

26.08.99  17:18

« Opel Omega MV6

Viete na to, že to auto pred dvomi rokmi stálo vyše 1 300 000 Sk, je na ňom kvalita vypracovania skutočne žalostná!! Niektoré plastové diely do seba nedosadajú, pri prejazdoch zákrutami a po nerovnostiach vydáva auto v interéry veľmi nepríjemné pazvuky. Najskôr po troch mesicoch odišlo autorádio a vtedy ako keby sa roztrhlo vrece s problémami. Pravidelne, ešte aj dnes, odchádza palubný počítač, ktorý vypisuje úplné nezmysly. Raz je málo oleja (pritom, oleja je dosť}, inokedy treby vymeniť hento, alebo tamto a samozrejme, že všetko boli a sú len samé pitomosti (to nie je môj názor, ale to tvrdia v servise, kde to zakaždým "akože" opravia a zakaždým to začne znova a znova blbnúť). Keď som už pri tom servise, tak servis je rovnako žalostný ako to auto, aspoň v Martine a Blave určite. Chvíľu ide úžasný smrad z klímy, keď ju vyžhavím naplno, ináč v pohode, akurát čo sa z času na čas niekomu podarí odtrhnúť kľučka na držanie nad pravými prednými dverami, či veko nad rezervou, ktoré sa nedá otvoriť. Ale zase Omega má vynikajúci motor a dobrý podvozok aj brzdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.08.99  16:32

VOSA, čo máš s Omegou? Ten čo bral tú XM-u, mal problémy so štartovaním, keď bol motor teplý, a ešte aj s prevodovkou. Viackrát sa dal dotiahnuť zo zahraničia odťahovkou, tak asi usúdili, že sa im to neoplatí...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.99  19:38

« Re: Ak nový CitroŽn, asi skôr Xantiu

Auto by sa riešilo najskôr formou objednávky. Ten človek, ktorému sa podarilo vyreklamovať tú Omegu je neuveriteľne šťastný jedinec. Keby sa to len tak podarilo aj mne!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.99  17:17

Ináč ten posledný XM, čo sa na Slovensku predal asi pred 2 mesiacmi, kúpil tiež nejaký človek, ktorý úspešne vyreklamoval Omegu MV6 ...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.08.99  17:10

VOSA, pokiaľ viem, t.č. na Slovensku nie je žiadny nový Citroen XM, u žiadneho dealera. Chceš ho dať spraviť na objednávku, alebo doviezť zvonku?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.99  20:14

« Re: Ak nový Citroën, asi skôr Xantiu

Viete to auto nie je pre mňa, ale pre jedného kamaráta. Pôvodne chcel Opla Omega MV6, ale po mojich skúsenostiach s tímto automobilom som ho začal spracovávať na niečo iné. Ako vcelku prijateľná voľba pri pripadalo XM 2.9.
  • 00 Reagovat !

foto

24.08.99  11:24

« Ak nový Citroën, asi skôr Xantiu

V cenových reláciách nových XM-ov je dostať už vyšpičkovanú Xantiu. Activa s novým motorom by mala byť hotová bomba. Moja finančná situácia mi dovolí akurát tak snívať :)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.99  20:47

V tom případě je nejlepší se v takovém autě svézt, ať vidíš, jestli tě jako budoucího majitele uspokojí. Taky strhali vnitřek mého Saxíka, ale mně to auto vyhovuje - např. je mi fuk, jestli ventilaci ovládám kolečkem nebo posouvátkem, nepotřebuji palubní počítač, protože spotřebu si spočtu, když čerpám a okamžitá spotřeba by mně rušila v soustředění na krájení zatáček, zato mám perfektní podvozek a špičkový motor, a to jsem chtěl. Tak nějak se na to podívej. A na příští rok se ještě nové XM nechystá.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.99  20:32

Ono by to bol úplne nový automobil. Ide o to, že by ma zaujímalo, či vzhľadom na rok výroby tento automobil už nie je zastaralý (v porovnaní s konkurenciou).
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.99  14:48

Otázka je vágna. Záleží na tom, v akom je stave, aký má motor, či je starší typ bez alebo s HydractivII. No a, samozrejme, cena. XM-ko je špičkový hydropneumatický Citroën. Ak je v poriadku hydraulika, garantuje mimoriadny jazdný komfort. Staršie modely mali problémy hlavne s elektrinou, často oxiduje zemnenie a potom palubný počítač stvára psie kusy. Treba si zistiť, či je v okolí servis, kde sa neboja Citroënov a hlavne ich hydrualiky. Často sa stáva, že ani v značkovom servise sa nerozumenjú hydraulike (viď trnavská bývalá Drutechna)!
  • 00 Reagovat !

foto

19.08.99  21:45

« XM

Páni, zaujímal by ma váš názor na kúpu Citroena XM.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…