Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• « 00 Reagovat !

foto

05.08.01  16:17

« Re: to yyyy

pallas> ako sa da pomoct s cenou? co tak pomoct s vymenou megana za c5?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.01  16:15

matus, moja praca spociva v tom, ze som sucasne na slovensku aj 1000 km daleko v nemecku vysledok je neustale cestovanie hore dole, ked chces mat istotu ze si v pravy cas na spravnom mieste, potrebujes auto ktore je pohodlne aby si bol schopny po 8h sichte sadnut do auta a rano byt letu schopny na druhej strane, aby odviezlo polnu domacnost na druhu stranu, a aby nestalo to co tou pracou zarobim, takze z toho vypadava auto ktore aspon strednej triedy s dobrou vybavou, co najlacnejsie ale vzdy shopne udrzat dobru cestovnu rychlost, jasne mi z toho vypadava ta laguna 1.6 kombi, ale ked som to videl tak to bola studena sprcha, hlavne velkost kufra mensia ako ma megan; ked som videl v nemecku C5 kombi, tak som vedel ze toto chcem, ale rozdiel je 100 000 - takze JE to o prachoch.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.08.01  11:24

yyyy> mohol si si fsimnut ze som tu uz lomil rukami nad faktom ze C5 kombi s 1.8 motorom (teda ta najlacnejsia) sa nedodava vsimol, ale vsimol som si aj to, ze taketo auto stoji nad 700tisic, a to je tiez dost penazi
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 05.08.01  10:37

auto s odpoctom DPH sa rozhodne oplati, na to som dosiel aj ja. Inak nie som dealerom Citroenu, ani u nich nerobim, predavam len jazdene auta, a pritom sem-tam niekomu pomozem pri nakupe noveho (s cenou, alebo terminom dodania).
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.01  23:01

matus, ver ze to nie je moj pripad, to by bolo keby som mal to malinke cervene porse na vikendy, BMW 7xx do roboty, a na nakupy by som si potom kupil C5 kombi A AJ tu lagunu kombi :-) ... ale to az ked budem velky ... mohol si si fsimnut ze som tu uz lomil rukami nad faktom ze C5 kombi s 1.8 motorom (teda ta najlacnejsia) sa nedodava
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 04.08.01  20:19

ano, ono to je neprijemne ked mas peniaze a nevies si vybrat. potreboval by som tento problem :))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.01  11:05

to pallas> ono skorej ide o to ci to ma vobec cenu kupovat auto bez dph alebo ci nie je lepsie kupit to normalne na cloveka a preplacat nahrady, preto som sa ani neozval na toho picassa - ale to aj tak nebolo auto pre mna. Problem ale nastava pri drahom aute - benzin sa uctuje podla spotreby, ale na KM je pausal, no proste sa zda ze slovensky narod bude do smrti jazdit na feliciach, a jeho pani na A8 a vyssie - tim je to jedno, ale k tomu C5, predavas citroeny? kde? ako? ... planujem toho megana vymenit, ale je to furt otvorene za co vlastne; no a moje priority su - chcem presne to co chcem (aj ked teraz este neviem co to je - blbe co?) a to pri co najnizsej cene - este blbsie co? Na toho megana ma uvarili, lebo mal vybavu asi ako som ja chcel, aj ked som povodne chcel pezota 306 - proste znacka nie je 100% kriteriom, tiez mi je v celku jedno kedy, ale nejazdim na autach >3 roky starych, megan bude mat teraz 2 takze tak ... oko mi furt beha po C5 kombi ale penazeka zase na lagunu (ak porovnam porovnatelne a prislusnu cenu);
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 04.08.01  10:43

« Re: zanovny Jumper 2.8 HDi na predaj

pallas> 2.8HDi motor existuje? lebo to ani neviem.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 03.08.01  22:47

yyyy, inak to strieborne picasso uz nie je aktualne, uz jazdi niekde v BB.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 03.08.01  22:43

« to yyyy

yyyy, noo, predavam vsetko co ma na kapote logo citroenu :-) tu c5 chces ihned a novu, alebo chvilku pockas na jazdenu? A dolezitejsia je pre teba cena, alebo presne specifikovana vybava a farba?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  22:05

« Re: Prehliadky

to pallas: aku ponuku, predavas aj c5? nasi este furt premyslaju o DPH a o picasse, ale to nie je moja parketa.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  22:02

« Re: Prehliadky

to matus: ved hovorim ze je to o kufre, scenic je off topic, a laguna ma kufor mensi ako megan, chcel som povodne xsaru, lebo slubovali 520 litrov, ale ked som si ho vlastnorucne zmeral, zistil som ze renolt a citron pouziva iny meter, xsara je o 10cm v kufri kratsia ako megan.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 03.08.01  15:27

« Re: zanovny Jumper 2.8 HDi na predaj

matus, objem motora ci skrine? Motor 2800 cccm, auto 10 kubikov, nosnost 1660 kg.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  14:27

« Re: C5 x Laguna 2

2matus: Laguna vzadu je letisko. Sirocizna lavica (myslim, ze sirsia, ako v C5), a priestoru pre nohy pozehnane. Vpredu je v tom vasom asi ozaj viac miesta. Je ale pravdou, ze C5 posobi vnutri priestrannejsie, ale ci to zodpoveda skutocnosti, neviem. Lagunacky typ karoserie dost klame, a Citroen zbiera bodiky skor vyskou.

Ale aj tak su to IMHO dost nepodstatne rozdiely, medzi tymito dvoma autami urcite nie je taky rozdiel, aby sa jedno z nich nejako vyrazne oplatilo. Proste ktore cloveku sadne, to zoberie.

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.08.01  14:20

tie bocne zaclonku su v c5 za priplatok, teraz ich maju otcovi montovat. co sa tyka posilnovaca - je naozaj moc silny. ale prijemne je aspon to ze od cca 100km/h vyrazne pritvrdi. ale pravda je, ze ked ides po okreske 80 a ides po lade,
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.08.01  14:20

tie bocne zaclonku su v c5 za priplatok, teraz ich maju otcovi montovat. co sa tyka posilnovaca - je naozaj moc silny. ale prijemne je aspon to ze od cca 100km/h vyrazne pritvrdi. ale pravda je, ze ked ides po okreske 80 a ides po lade, nevies o tom.

ja som vcera lagunu obzeral a vyzera to zaujimavo, nesedel som v nej. najvacsia vyhoda c5 je velkorysost priestorov
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  12:40

na whatcar.uk v hodnoceni Laguny prave motory dost kritizovali. Spise me ale zajimaji benzinove motor 2.0 HPI u C5 a 1.8 nebo 2.0 iDE.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  12:03

Po velmi povrchnych skusenostiach by som volil Lagunu. C5 ma - pre mna - obrovsku nevyhodu v tom, ze to auto na ceste necitis. Nevies, kam su zatocene kolesa a ci sa smykaju alebo odvaluju. Proste ho nemas v ruke. Na jednej strane je to fasa pre ludi, ktori vyzaduju pohodlie a su odrezani od akehokolvek diania na ceste, na strane druhej je to v bezpecnosti dost vyrazne minus. Motoricky je dizlova Laguna na tom dost dobre, spotrebou takisto, vybavu neviem posudit, nezaujima ma, ale dost potesili napriklad zatahovacie zaclonky na zadnych bocnych oknach, zrejme priplatkova vybava. Ale to startovanie kartou...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  11:16

O motoroch si dovolim polemizovat, vo vsetkych porovnavacich testoch vzdy vyhrala kategoriu motor Laguna. V dieseloch aj v benzinoch. BTW aj porovnanie 2.2HDi a 1.9dCi 125PS dopadlo lepsie pre Renault.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  11:05

C5 - elegantnejsie, lepsie dieslove motory,
    hydropodvozok, vacsi celkovo, rozhodne vacsi
    kufor. Cena priblizne rovnaka, mozno C5 je z hladiska horeuvedenych vlastnosti veru aj lacnejsi
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…