Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
-
« 2 CV
Zdravím všechny příznivce tohoto vozítka. Tak mě napadlo, že bych si taky jedno takové pořídil. Jelikož jsem v tom ale nikdy ani neseděl uvítám jakékoliv informace. Chtěl bych nějké novějsí provedení (po r 80) - obsah 600 cm3 aby to aspoň trochu jelo :o). Nevíte někdo za kolik se dá takové autíčko pořídit - resp. v jakém bude stavu kousek tak za 40-50 tis. Mimochodem měřim 190 - myslíte že se do toho vejdu ? :o) Díky za odpovědi -
« Re: Re:
Ja to viem od kamaratov z Francie. Francuzi Citroen vnimaju takto. Proste Peugeot je super - najdrahsi ale najlepsi, potom je Renault a nakoniec je lacne auto - Citroen. To ale neznamena, ze su to podla nich smejdy - cenia si ich ovela viacej ako VW, Opely alebo Fiaty. -
« Re:
Pives - Citroen ma vo Francuzsku horsiu povest ako Peugeot (no. 1 z domacej produkcie) a Renault. Citroeny su tam brane ako lacnejsia alternativa pre menej majetnych. Ale furt ich maju radsej ako nemecke auta okrem Audi, ktore sa ktovie preco zacina stavat snom vsetkych francuzov :-( -
« Kapalina do pérování
Jen tak ze zájmu by mně zajímalo, jestli nemáte někdo zkušenost s tím, čím se dá ta kapalina do pérování u Citroenu nahradit. Můj známej, kterej si nikdy s ničím hlavu nelámal, prohlásil, že není padlej na hlavu, aby si komplikoval jeho už tak dost složitej život a praktikuje u svýho BXe systém "only one fluid" = naftu leje do všeho, kromě ostřikovače. Olejové náplně motoru a převodovky naštěstí taky nechává na pokoji. V době. kdy jsem ho viděl, jak do tý nádobky dolejvá naftu z kanystru tvrdil, že tak jezdí už 3 roky. Je to možný? Nezkusil jste to někdo taky? -
pallas 30.08.01 13:34
« povest Citroenov s hydropneumatikou
Matus, praveze ta ich povest na Slovensku je naozaj dost biedna. Zober si , kolko sa sem natahalo BX-ov a XM-ov z Talianska ci Belgicka, ktore mali uz davno po zivotnosti - Slovak dal 100-200 tisic za auto, ktore stoji nove 700 tis. (BX) az 1,5 miliona (XM), vytesoval sa ze ako dobre kupil a ocakaval ze to auto ho prezije - a potom sa tu na tom ucili ti "garazovi servisaci", ktori dovtedy o hydraulike ani nepoculi. Dokonca ked bol prvy bombovy atentat v Bratislave (vyhodili do luftu Citroen BX s Tutim za volantom, pod sedackou mal 2 kila semtexu s dialkovym odpalovanim), tak sa po Bratislave prve dni hovorilo, ze "strelila mu ta Citroenacka hydraulika" - dokonca moji kamarati, ktori nemaju k autam daleko, boli tomu chvilu ochotni aj uverit. :-) -
pallas 30.08.01 01:05
« Re: C5
jm9999, ja si tiez myslim ze za C5-ku
by mohli pytat aj viac. Problem je vsak v tom, ze Citroeny tejto triedy sa na Slovensku doteraz prilis nepredavali (Xantia) - u nas doteraz nie je trh pre velke rodinne auto, nie je tolko majitelov velkych obytnych privesov alebo jacht, ktore by ich majitelia potrebovali tahat s velkym, silnym autom, ludia u nas skor odtrpia prepravu na dovolenku v Spanielsku v hrdzavej Karose bez klimy, alebo sa 5-clenna rodina tiesni vo felicii. Takze ta cena sa da chapat podla mna skor ako uvadzacia - ludia najprv musia hydropneumaticky podvozok spoznat, aby sa ho nebali a vedeli ocenit jeho vyhody. BTW, ani podnikatelom sa necudujem, vzhladom na tie Schmognerovej zakony o limitovanych odpisoch, DPH, dani z uhlovodikovych paliv atd. Ked raz (snad sa to niekedy stane) vlada pochopi, ze je vyhodnejsie dopriat ludom bezpecne a pohodlne vozenie, nez z nich sklbat kazdu korunu - a potom tie peniaze tak ci tak vyhodit do vzduchu (napriklad dotovanim stratovej hromadnej dopravy, kde sa tunelari vzdy dokazu nabalit a cestovne tak ci tak stupa, alebo do zdravotnictva, kde velku cast pacientov na chirurgii tvoria prave obete dopravnych nehod v zastaralych a nebezpecnych priblizovadlach typu Skoda 100 - 120), zmeni sa aj zlozenie automobiloveho trhu na Slovensku. -
matuS 29.08.01 09:34
« Re: C5
pives> c5 je taka stredna trieda vonkajsimi rozmermi a pohodlnostou. ale vnutornymi rozmermi a vybavou pri 3.0 v6 je to vyssia stredna trieda. v tej cene mas v standartnej vybave: ABS, EDB, ESP, ASR, BAS, 8x airbag, automaticku prevodovku, hydraktive III, parkovacie senzory, dazdovy a svetelny senzor, senzor tlaku v pneumatikach, dvojzonovu dig.klimatizaciu, xenonove svetla, radio clarion so zosilovacom JBL a 8x repro JBL, tempomat, 16" disky, to je vsetko na co si v tomto momente spominam. 2.2hdi ma vsetko toto iste, ale nema automaticku prevodovku a ma pridavne kurenie. podla mna na tu cenu je to slusna vybava. podobne auto je honda accord coupe, je trocha dlhsia z vonka, trocha mensia z vnutra (hlavne o dost nizsia vzadu) a za rovnaku cenu ma o dost nizsiu vybavu....
Ale tyhle ceny mám odpozorovaná z časáků a bazarů, vím, že se prodala slušná kachna na číslech za 4 tisíce, ale to je už náhoda.