Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 11.03.02  19:12

« Re: to Pallas

yyyy, nedostal som! Mas spravnu adresu - copy@post.sk ? A ten mail je urcite funkcny, jediny kto sa zatial stazoval, bol matus.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  17:52

« Re: Xsara combi

Charakteristiky moji Xsary najdes zde:
    [odkaz]
    Jak tak srovnavam, velky rozdil proti 1.4 16v v Meganu to neni, ale jak jsem napsal, zkusenost je takova, ze mu ujedu.
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.02  14:55

« to Pallas

Pallas, dostal si moj mail?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.02  13:11

« Re: původně Xsara kombi - teď Laguna kombi

Chcel som si taku kupit, ale bolo to drahe ako blazon, ked prisla nova verzia, rovnaka vybava a motor boli asi 100 000 lacnejsia, ale pohlad do kufra ma vyviedol z omylu, Megan ma pruzenie tornymi tycami, ale nova laguna ma v kufri take tie stlpiky nad kolesami pre pruziny - no proste hruza, kufor je mensi ako u megana a navysie nie je "skatulovity" ako je zvykom u lepsich kombicok, ale stara laguna bola z tohoto pohladu o poznanie lepsia.
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.02  12:49

« původně Xsara kombi - teď Laguna kombi

Ahoj
    Všem moc děkuju za reakce a podněty ke Xsaře kombi.
    Znovu říkám že se mi Xsara líbí, měl jsem, ale na víkend půjčenou Lagunu kombi 99 rok motor benzín 2,2 a musím přiznat, že jsem se zamiloval.
    Supr velké auto pohdlné a pružné, ani jsem nečekal tak velký rozdíl v akceleraci a tahu oproti mému renčku 19 1,8i kupé, ale opravdu jsem byl překvapen, co tak velké auto dokáže.
    Ujel jsem s tím asi 1500Km, otestoval ve městě i na dálnici, prostě jsem se projel, spotřeba kolem 7 - 8l. Snad jediné negativum ale to je asi stářím a počtem najetých km - větší hluk a přišla mi dlouhá na brzdy, ale je to taky o tom že jsem zvyklej na malé dinamické kupé.
    Co Váš názor na Lagunu kombi v těhle ročnících 97-99
    Kopi
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.03.02  02:31

« c5 cdplayer

na 90% je to clarion, ale niesom doma, nemozem sa pozriet. btw je pod sedadlom spolujazdca, co je dobra vec
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.02  10:37

« Re: to pallas

yyyy- a to je skoda! Ikdyz Xsara uz je na tom lepe!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.02  10:30

« Re: to pallas

Ono ide aj o to ze vybava sa da u renoltov dobre kombinovat, citroen viaze vybavu na "prezostavene" modely, preto ak napriklad chcem u C5 kombi ESP, tempomat a laktove opierky, musim mat motor 2.2HDI, renolt ma len minimum "nedovolenych" kombinacii
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.02  10:08

« to pallas

pallas-Scenic ma uz rok standardne ve vybave 6 airbagu, ABS s rozdelovacem brzdneho ucinku +brzdovy asistent, navic ma na prani a nektere modely standardne ESP s ASR, kontrolu tlaku v pneu atd... Temer stejna vybava jakou ma Laguna...
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 09.03.02  20:02

« to mracek

priznam sa, ze som to v poslednom case az tak nesledoval, co ma Scenic naviac vo vybave oproti Picassu. Mozes to rozpisat? Nech viem, keby sa ma niekto pytal.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.02  19:57

Skoda jen, ze takovou vybavu nema Picasso... Tim podle mne dost ztraci treba na Scenica, jinak by to byly velky rivalove, protoze Picasso se Citroenu moc povedlo!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.02  19:51

Tak jsem koukal na vybavu Xsary a uz je fakt dobre vybavena, to jsem zvedavy, co bude nasledovat dal, protoze uz dnes jsou auta nizsi stredni tridy vybavena stejne jako vozy nejvyssi tridy, viz okenni airbagy, ESP atd... Motory uz jsou taky relativne dobry, mysleno 16V...
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 09.03.02  17:27

ten link na test v Autobilde sa mi sem asi nepodari dat... tak v rubrike Autotests trebas vybrat Citroen (aj tak je to stary model s 1.8i 16v)
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 09.03.02  17:24

zopar testov na Xsaru Break, dostupnych na nete: [odkaz] ARI=902&CAI=2103 *** [odkaz] *** [odkaz] *** [odkaz] *** [odkaz] id=84&A_SESS=1b391f23ae6c8714e24c10908f3… (medzery z linkov treba vyhodit)
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 09.03.02  17:22

zopar testov na Xsaru Break, dostupnych na nete: [odkaz] ARI=902&CAI=2103 ---- [odkaz] ---- [odkaz] ---- [odkaz] ---- [odkaz] id=84&A_SESS=1b391f23ae6c8714e24c10908f3…
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.02  16:08

c5bk> xsaru 1.6 8V nepoznam, ale moc by som na nu proti meganovi 1.4 16v nevsadzal, aj ked sa zda ze clio ma ten isty 1.4 16V vytuneny este lepsie, ale megan a Xsara su asi rovnake vahove kategorie, ale no napis, aku to ma papierovo maximalku a zrychlenie? Dame si zavody po nete. Megan ma tusim 182km/h a 12s so 70KW motorom. Inac co sa tyka C5 je to zatial moj favorit, ale ako som pisal, laguna mi pripada vo vsetkych smeroch lepsia okrem jedineho, tie piate zadne dvere su moc naklonene, poslovensky pisane ma to malu kufor - je to neuveritelne ale je mensi ako Megan kombi. Inak vo vseobecnosti, myslim ze megan ma ozaj najvacsi kufo v nizsej strednej, preto som ho vtedy aj kupil. Pozeral som aj na xsaru, lebo papierovo ma vecsi kufor, ale ked som si to zmeral, zistil som ze to nie je pravda. V meganovi som par krat spal, do xsary by som sa nevliezol, keby boli megany trochu tichsie a keby mali vo vybave tempomat, kupil by som zase megana ale s 1.6 16V, ked si zoberies verziu AIR, tak to nema v pomere cena/vykon konkurenciu. Musim uz v dohladnom case vymenit auto, a zatial k C5 kombi nie je alternativa - problem je len ze neviem aky motor by som bral, az budem moct musim dat rec s Pallasom ... uvidime. Mozno onedlho vybehne Nissan primera (to je ten lepsi renault Laguna), alebo Peugeot 307 SW - je to nizsia stredna, ale ked si porovnas kombi verziu (o 10cm vecsi razvor), tak zistis ze v skutocnosti to uz ma rozmery o triedu vyssie - je to uz takmer na urovni C5, no a kedze ma priestor na zadnych sedadlach netrapi tak ...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.02  14:31

« Re:c5

Matus, mohl bys zjistit jaky presne cd menic davaji do C5, respektive jaky tam ma Tvuj otec? Mel by to byt asi Clarion, ale kdo vi, ja mam v Xsare Philips a radio je tusim Clarion. Kdyz uz si ho do C5 nemuzu objednat z vyroby, tak tam musi jit dat dodatecne, to radio je prece stejny.
    Jo, jeste jsem zapomnel, ten Megan myho kolegy ma 1,4 16v.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.02  14:23

O Peugeotu 307sw jsem taky premyslel, ale velikosti bych oproti Xsare break moc nevydelal a s dvoulitrem bych za nej dal odhadem tak sedmset tisic. C5 je prece uplne jina trida a laka me hydractive i kdyz ma nejake mouchy, ktere doufam vychytaji, nez si ho objednam. Me C5 vychazi pod osmset (s nejakou slevou, kterou mam u dealera slibenou). Kdyz uz jsem se rozhodl zainvestovat tolik do auta, tak me sto tisic nevytrhne a budu mit o tridu lepsi auto, tedy i vetsi a to potrebuju. Cose tyka Megana, tak ten mi uvnitr prijde moc lacinej a plastovej, ma ho muj kolega, a s 1,6 osmiventilem v Xsare ho rozhodne predjedu. No a taky predni sedacky jsou podle me v Xsare lepsi nez v Meganu. Jinak souhlasim, ze dneska neni lepsi motor pro Xsaru nez HDI 110k.
    (to YYYY Jak je to s Tebou a C5? Jdes do ni?)
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.02  22:19

« preco????

BTW neviete niekto preco som sa musel preregistrovat na yyyyy? moje yyyy mi uz nechcelo zozrat a ked som sa ho snazil znova zaregistrovat, tak ma to poznalo, ale prihlasit sa neviem, aj tak mam stale problemy, raz to ide, raz to nejde ... ???
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.02  22:17

Vidim ze aj tu su ludia co vedia ze auto potrebuje 5 dveri a ze tie zadne maju byt zvisle ... ale ja by som sa dal na dizel (HDI) a hlavne ten 110konovy, mozno je trochu drahsi ale myslim ze u xsary je to lepsia volba ako benzin, ale c5bk, co tak pezot 307 SW? aj tak si ale myslim ze v nizsej strednej a kombi je len jedna rozumna volba - Megan kombi s 1.4 16V alebo lepsie 1.6 16V aj ked teda Xara kombi je ozaj krajsia ... a hlavne ju nevyrabaju v turecku ...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…