Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• 00 Reagovat !

foto

25.06.02  16:29

« c5 zadni naprava

Tak vazeni, sorry, ze skacu do vasi debaty o digitakach, ale dnes jsem se byl podivat na tu svoji kocicku, ktera na me ceka v Chomutove. Chudak, musi to jeste 4 tydny vydrzet a ja taky. Kdyz uz jsem tam byl a cely auto prolejzal a okukoval, tak jsem se pana vedouciho zeptal na problemy c-petek. Miril jsem na tu zadni napravu resp. jeji bouchani, coz je asi nejvic proflaknutej problem (aspon podle ohlasu, co jsem nasel na internetu). Takze problem se tykal prvnich serii a spocival v duneni zadni napravy, ktera je duta a tudiz pusobila jako "basova tuba". Pozdeji to pry bylo konstrukcne upraveno. U problemovych vozu to pry resili vystrikanim polyuretanovou penou a zatkami. Neslo tedy o mechanickou zavadu, ale o zvukovou rezonanci zpusobenou prevazne nekvalitnimi silnicemi. Tomu se da docela verit, mam podobne zkusenosti s horskym kolem, kde se po ramu taky vsechno nese a zesiluje a najit nekdy puvodce nejakyho klepani nebo cvakani je fakt problem. kolikrat je lepsi se s tim smirit. U nove c5 to snad nebude potreba. No jinak z prodejce v Chomutove mam maximalne dobry pocit a muzu jej kazdymu doporucit. Po zkusenostech s pristupem prazskych prodejcu, je to nebe a dudy. Rozhodne se vyplati dojet si pro auto tech 100km. No a to ani nemluvim o financni strance veci.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  16:19

« Re: digi

Sedivka som myslel tym, ze to nebude mat kresbu vo svetlach a v tmavych castiach. Keby si to iste fotil digitalom, tak sa ti svetla tak nerozplyvaju a napr. obloha by mala aj nejaky farebny prechod. Negativ tie data bude mat, ale nie moje skeny :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  15:59

no pockat, povodne si to pisal naopak nie? aspon ja som tam videl nieco o sedivkach a nedostatku ciernej ???
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  15:04

Co tym myslis? Ked nieco v skene neni, uz to ziadnymi korekciami nevytiahnes. Ak sa skeneru zda tmavomodra uplne cierna a zlte svetlo uplne biele, nijako ho nepresvedcis, ze to tak nieje. Resp. filmovy skener presvedcis, plosny nie.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  13:13

luf> ked nic ine tak mikrosoft foto editor :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  12:39

Nevyhovaram sa, papier ma expozicnu pruznost 6-7EV, plosny skener ma asi 5EV a tak tie fotky budu sedivky bez peknych svetiel ale aj bez sytej ciernej. Skan negativu by bol lepsi, ten ma pruznost asi 10EV a to je paradicka. Vase fotaky maju pruznost asi 5-7EV, takze kvalita skenov bude nizsia, na nejaky zraz ale urcite donesiem niektore z tych fotiek na papieri na porovnanie.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.06.02  01:40

nafotim nejake nocne zabery. Ale budu to scany z hotovych fotiek 10x15, takze kvalita nic moc
    nechapem, aku to ma suvislost...nevyhovaraj sa uz dopredu.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.02  10:58

Flexareta je dvojoka zrkadlovka, ak ma pamat neklame. Uz som ju dlho nemal v ruke, ale tusim ze ano. Vyklopny zadny displej je super vec, ked chces fotit napriklad nad hlavou (to ale tebe nemusim vysvetlovat :-) ), ale opticky hladacik je dolezitejsia vecicka. Neviem si predstavit, ako sa da kontrolovat hlbka ostrosti (DOF) na EVF so 180 tis bodmi. Ostrenie je vec elektroniky a spolieham sa na nu aj ja, ale DOF je nieco uplne ine, bez optickeho hladacika asi nerealizovatelne. Profi digitaly maju vsetky opticky hladacik a su jendooke, asi vedia preco to tak robia.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.02  10:32

odkedy som mal ricoha co EVF vobec nemal, naucil som sa pouzivat iba displej vzadu, ale to je o inom, chcel som k tym zrkadlovkam povedat len tolko, ze slak by ma trafil keby som sa musel do fotaka kukat len v osi objektivu ... dobry fotak ti pri ostreni musi vediet ukazat v EVF alebo displeji detail tak dobre, aby si vedel zaostrit - ale ja osobne volim fotak co vie dobre ostrit sam - a to som uz fotil automatikou v noci aj cez plot - no problem ... aj tak najlepse fotky som v zivote robil flexaretom ... luf povazujes flexaret dufam za zrkadlovku nie? zenitom som sa nechal ukecat len kvoli spickovemu objektivu secko ostatne bol srot
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.02  10:18

Fjan vecicka, najma ta jeho cena. Ale mam jednu vyhradu (nie k fotaku ale k autorovi) - napisal, ze je to "digitalna zrkadlovka". Nech ho teda rozoberie a najde to zrkadlo. Zrkadlovky nemaju EVF, neni ho treba, aj matnica na Zenite je na tom lepsie ako najlepsie EVF. A podla takehoto patlala si ma clovek vybrat fotak? Najlepsim zdrojom info stale zostava www.dpreview.com.

Koli vam idem zajra vecer do Viedne a nafotim nejake nocne zabery. Ale budu to scany z hotovych fotiek 10x15, takze kvalita nic moc.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 24.06.02  03:58

« digi

luf> kukni na toto [odkaz] fotaky/02/fuji602/ fuji602.html

5y> tie obrazky domov su super. tesim sa na ten fotak. skoda ze neni taky maly, ako dsc-p1, hned by som ho s ocinom vymenil :))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.02  09:55

« Re: 2 5y subj. mesiac

a supol som tam aj obrazky z c2020 a c820 :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.02  23:49

ja tiez ... [odkaz] /orsia/ sony707/
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.06.02  13:28

som to tam trochu updatol... nejake dalsie zabery...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  09:25

matus> to rozmazanie je od digitalneho zoomu, ale skusim to teda este raz, odvtedy som sa stym fotakom uz viacej "zzil"
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.02  08:00

viem, ze stacia kratke casy ale preco nevyuzit redukciu sumu u olympusu ked tam je :-) a dostanes pekne prekreslene fotky obloha s nocnymi mrakmi... akurat este musim laborovat s casom aby som nasiel vhodny pomer medzi sumom a "zaberom".
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 20.06.02  05:13

« www.gerek.sk

nahodil som na web to najlepsie co mam. urobil som tie fotky najlepsie ako som vedel, kazdu min 5x, babral som sa s tym hodiny (spojit 3 obrazky dohromady - schvalne skuste najst miesta kde su spojene)
    ale stale niesom moc spokojny, ocakam kritiku, chcem to este vylepsit.

luf, ja som svoje nocne fotky ukazal, teraz ukaz ty svoje.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 20.06.02  04:36

ten mesiac je dost dobry... ale je moc rozmazany. neskusis to este raz zo stativom?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  16:29

tiez som to fotil z ruky - na to nepotrebujes dlhe casy - osvetlena cast je taka svetelna ako mas na zemi cez den - ziadny problem - ISO 100 + F3,2 + 1/250 - cvak a mas
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.02  15:28

pekny obrazok... mam nieco fotene z balkona v noci ale je to cele roztrasene... predsa len som robil dlhsie casy + noise reduction... pohladam... dam na web :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…