Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
-
« c5 zadni naprava
Tak vazeni, sorry, ze skacu do vasi debaty o digitakach, ale dnes jsem se byl podivat na tu svoji kocicku, ktera na me ceka v Chomutove. Chudak, musi to jeste 4 tydny vydrzet a ja taky. Kdyz uz jsem tam byl a cely auto prolejzal a okukoval, tak jsem se pana vedouciho zeptal na problemy c-petek. Miril jsem na tu zadni napravu resp. jeji bouchani, coz je asi nejvic proflaknutej problem (aspon podle ohlasu, co jsem nasel na internetu). Takze problem se tykal prvnich serii a spocival v duneni zadni napravy, ktera je duta a tudiz pusobila jako "basova tuba". Pozdeji to pry bylo konstrukcne upraveno. U problemovych vozu to pry resili vystrikanim polyuretanovou penou a zatkami. Neslo tedy o mechanickou zavadu, ale o zvukovou rezonanci zpusobenou prevazne nekvalitnimi silnicemi. Tomu se da docela verit, mam podobne zkusenosti s horskym kolem, kde se po ramu taky vsechno nese a zesiluje a najit nekdy puvodce nejakyho klepani nebo cvakani je fakt problem. kolikrat je lepsi se s tim smirit. U nove c5 to snad nebude potreba. No jinak z prodejce v Chomutove mam maximalne dobry pocit a muzu jej kazdymu doporucit. Po zkusenostech s pristupem prazskych prodejcu, je to nebe a dudy. Rozhodne se vyplati dojet si pro auto tech 100km. No a to ani nemluvim o financni strance veci. -
« Re: digi
Nevyhovaram sa, papier ma expozicnu pruznost 6-7EV, plosny skener ma asi 5EV a tak tie fotky budu sedivky bez peknych svetiel ale aj bez sytej ciernej. Skan negativu by bol lepsi, ten ma pruznost asi 10EV a to je paradicka. Vase fotaky maju pruznost asi 5-7EV, takze kvalita skenov bude nizsia, na nejaky zraz ale urcite donesiem niektore z tych fotiek na papieri na porovnanie. -
Flexareta je dvojoka zrkadlovka, ak ma pamat neklame. Uz som ju dlho nemal v ruke, ale tusim ze ano. Vyklopny zadny displej je super vec, ked chces fotit napriklad nad hlavou (to ale tebe nemusim vysvetlovat :-) ), ale opticky hladacik je dolezitejsia vecicka. Neviem si predstavit, ako sa da kontrolovat hlbka ostrosti (DOF) na EVF so 180 tis bodmi. Ostrenie je vec elektroniky a spolieham sa na nu aj ja, ale DOF je nieco uplne ine, bez optickeho hladacika asi nerealizovatelne. Profi digitaly maju vsetky opticky hladacik a su jendooke, asi vedia preco to tak robia. -
odkedy som mal ricoha co EVF vobec nemal, naucil som sa pouzivat iba displej vzadu, ale to je o inom, chcel som k tym zrkadlovkam povedat len tolko, ze slak by ma trafil keby som sa musel do fotaka kukat len v osi objektivu ... dobry fotak ti pri ostreni musi vediet ukazat v EVF alebo displeji detail tak dobre, aby si vedel zaostrit - ale ja osobne volim fotak co vie dobre ostrit sam - a to som uz fotil automatikou v noci aj cez plot - no problem ... aj tak najlepse fotky som v zivote robil flexaretom ... luf povazujes flexaret dufam za zrkadlovku nie? zenitom som sa nechal ukecat len kvoli spickovemu objektivu secko ostatne bol srot -
Fjan vecicka, najma ta jeho cena. Ale mam jednu vyhradu (nie k fotaku ale k autorovi) - napisal, ze je to "digitalna zrkadlovka". Nech ho teda rozoberie a najde to zrkadlo. Zrkadlovky nemaju EVF, neni ho treba, aj matnica na Zenite je na tom lepsie ako najlepsie EVF. A podla takehoto patlala si ma clovek vybrat fotak? Najlepsim zdrojom info stale zostava www.dpreview.com.
Koli vam idem zajra vecer do Viedne a nafotim nejake nocne zabery. Ale budu to scany z hotovych fotiek 10x15, takze kvalita nic moc. -
"-- skrytý --" 20.06.02 08:00
« Re: 2 5y subj. mesiac
viem, ze stacia kratke casy ale preco nevyuzit redukciu sumu u olympusu ked tam je :-) a dostanes pekne prekreslene fotky obloha s nocnymi mrakmi... akurat este musim laborovat s casom aby som nasiel vhodny pomer medzi sumom a "zaberom". -
matuS 20.06.02 05:13
« www.gerek.sk
nahodil som na web to najlepsie co mam. urobil som tie fotky najlepsie ako som vedel, kazdu min 5x, babral som sa s tym hodiny (spojit 3 obrazky dohromady - schvalne skuste najst miesta kde su spojene)
ale stale niesom moc spokojny, ocakam kritiku, chcem to este vylepsit.
luf, ja som svoje nocne fotky ukazal, teraz ukaz ty svoje.