Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
« c5 v praxi
Tak vazeni, uz mam doma C5 kombi 2,0i po dva tydny a jak jsem slibil kratce o tom poreferuji. Je to sice jeste hodne cerstve, mam najeto 1500 km, ale to hlavni uz je jasne. Zatim tedy velka spokojenost, na lepsi se snadno zvyka. Klady jasne prevazuji, da se rict, ze tech minusu je minimum a myslim, ze i ty se podari odstranit. Jsou to prkotiny, teda podle me. Takze napriklad vyskove ovladani sedacky je spatne vyreseno, pri vystupovani a nastupovani skrtam nohou o paku ovladani a nechtene si tak sedacku o kousek snizuji. Pri rychlostech 80 - 120 km/h pozoruji tiche hvizdani z prave strany, jakoby bylo trosku pootevrene okno, ale to samozrejme neni a pohledem se zda, ze vsechno sedi tak jak ma. Pricital jsem to podelnemu str. nosici, ale ten jsem zkusil odmontovat a nic se nezmenilo. Kdyz ale jedu s rodinou nebo mam trochu vic nahlas pusteny radio - a to mam casto, tak to ani nevnimam, je to vazne hodne potichu, C5 je vubec moc dobre utlumena a tak tohle je jedinej pazvuk, kterej jsem odchytil. Zadne vrzajici plasty ani na kocicich hlavach po Praze. Ovladani vysky zadni napravy z kufru je sice prima, ale nesmim pak otevrit a zavrit zadne dvere, protoze auto pak klesne samo do stredni polohy i kdyz mam kufr porad otevreny. No a pozitiva? Fantasticky pocit z jizdy (i pres to hvizdani). Dokonce nekdy jezdim domu z prace oklikou a dam si sportovni rezim odpruzeni a vychutnavam si jak to auto sedi. Sportak to samozrejme neni, ale na takovy velky kombi je to fakt dobry. Mozna na tom maj podil i ty 16" kola. Prostoru uvnitr spousta a odkladacich mist tolik, ze lehce clovek muze zapomenout co kam dal. Automaticky sterace fungujou bez chyby, klimatizace taky. Spotreba zatim mezi 7,5 a 8,5 l/100km. I pri 140km/h auto dobre zrychluje. Odpruzeni funguje taky perfektne, je videt, ze problemy se zadni napravou se tykaly jen starsich modelu. -
« Re: stretavka
Najlepsie interpolacie na resamplovanie obrazkov ma editor z ACDSee - nejaky InTouch alebo podobne. Je ich asi sedem, niektore uplne zmrvia obrazok, ale dve alebo tri su viditelne lepsie, ako Photoshopovska bikubicka aj bilinearna interpolacia. Ak mas problemy s photoshopovskou, tieto ti urcite pomozu. -
« Re: stretavka
skusal som microsoft photoeditor a phototoshop co bol k fotaku, ale uplne evidentne to chce nieco lepsie, problem je v tom ze tie jednoduche softy proste zoberu stvorec, pospocitavaju to a sejvnu to ako jeden bod. Vysledok je, ze sikma kontrastna ciara sa stane zubata, chcelo by to nejake inteligentne rozmazavanie, mozno by stacilo pouzit nejaku funkciu soften co ten soft ma, ale mne to nic nehovori, asi to chce nejaky know-how alebo aspon how-know :-) -
« Re: stretavka
toto je preco v cervenom? cvilu tu nie som a uz to tu ide dole vodou .... ??? ... no ale sa musim pochvalit ze uz mam tu 128M pamet vo fotaku a nastava novy problem, vie mi niekto povedat ako sa 5Mp obrazok za resajzovat na 800x600 bez toho aby bol zubaty? vie niekto nieco na to? ... teda okrem tej opcie v mojom fotaku co to vie urobit - da sa tam spravit ze sa odfoti zaroven obrazoj vo zvolenej kvalite, ale on sejvne dva - jeden co volaju "mail" format aby sa to dalo internetovat ... najskor som to nechapal, ale teraz uz viem ... neskoro samozrejme ...