Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
-
« Re: octavia
asi je zatazena na PG, pretoze uplne vazne uvazovala nad 206cc ... preslo ju to az si precitala nejaky test kde pisali ze v zavazadlovom priestore je dostatok miesta len na jednu aktovku - usidila ze ked nosi dve (jedna na to zrno a druha na pracovne veci, doklady a tak) asi jej to celkom vyhovovat nebude :-) -
v dizli nesedela, ani o tom nechce pocut, vidi v to +100 000 za mensiu spotrebu, o nejake priebehy tociveho momentu zlahka ignoruje (aj ked je uspesne skolovana technickym smerom) a na argument ze nebude musiet tolko radit odpoveda "za tie prachy si radsej kupim automaticku prevodovku" ... neznasam premudrele baby :-) -
"-- skrytý --" 15.08.02 20:32
proti gustu ziaden disputat aj ked treba povedat, ze francuzi vedia navrhnut dizajn na urovni, este ta technika keby bola mne na mieru :-) zistujem kolko ma leganza kufor :-) aaaaa 411 litrov... takze hladny skdd a jeho plna omega aj so sklopenymi zadnymi stale zostava neprekonana :-) Ozaj uz si ju posadil do toho dieselu nech sa prevezie? -
No trufam si povedat ze SW je "najrepre kombi" :-))) a ked nie tak aspon ako kombi ani nahodou nevyzera. Vito sme nekukali, ale kukali tu predlzenu a navysenu "A"cku, tusim sa to vola Vaneo alebo ako. To je vyslovene co by aj ona xela, ale je to slabe a v celku bez vybavy, ked si dokupis co xes, tak cena vyleze. No a co je velky nakup v Metre? - to je snad jasne, to co sa nezmesti sedanu ako je Leganza do kufra ... :-))) -
"-- skrytý --" 15.08.02 17:48
:) nehovorim, ze 307sw2.0 je mimo, je to kompromis, ja by som sa bal peugeotu 307 po tych staznostiach co tu boli v mcafe. Zajazdil som si s tym ale nemal som z toho dobry pocit ale to bol moj cisto subjektivny pocit. A je to nove auto takze mal by som trochu strach z "much". To cenove obmedzenie tam nedava velmi na vyber, jedine ze by si odratal dph, co vsak pri 307 mozes rovnako ako inde. Este ma rozosmialy tie velke nakupy z metra :-) neviem co tam chodis kupovat (nie ze by tam nic nebolo) ale ja si trufam povedat, ze nikto nerobi vacsie nakupy ako hladny skdd :))) A 307 sw povazovat za repre auto :-) no zarty nabok aj ked sme na slovensku :-) To santafe je uz naozaj lepsie najma ak v nom sedi baba :-) a ty uz mas skusenosti so korejskymi autami takze pre teba by to nemal byt problem. Ozaj, pozeral si Vito? To nexces? Cena trosku vyssia ale zase servis skoro zadarmo. -
>Pretoze idealny kompromis asi nenajdes < no ale ten PG 307 SW s 2,0 16V nie je mimo ze? no ale aby som dal vstupne podmienky: auto co vyzera ako auto (cize nie kombi stahovak alebo dokonca nakladak ... ale Santa fe by brala) - proste auto ktore sa da pouzit aj aspon scasti reprezentacne ale vzdy je to aj pouzitelne ako rodinny nakladak; vzdy ale musi odviezt velky nakup z Metra, alebo skrinku obyvacky; musi mat klimu, ABS, ESP a podobne ftakoviny, utomaticku nie, ze vraj vie radit aj sama (ale typujem to pri jeje spotrebe 10/100 ze tomu rada vytne do cervenych cisel); musi sediet vysoko, aby tych hulvatov okolo mala pod kontrolou (furt len to Santa fe ...); nesmie to spomalit ale byt tazkopadne pri plnom osadeni = aspon 100KW; musi do dobre sediet (ESP for must este k tomu ale ten razvor u SW je k dobru); a musi mat okolo seba dost zeleza a airbagov (takze nizsia stredna je dolny kompromis - ale radsej viac - 307 SW je nieco medzi) a 700az 800 je vrchol ochotnosti investovat ... tak scul buc mudry ... o Skodovke nepis do takeho si uz nesadne - vraj jedna stacila ... :-) -
"-- skrytý --" 15.08.02 16:32
mi to pripomina tu debatu co sme mali na letisku, velke auto, so silnym motorom, nic nezerie a stoji 200tisic :-) Poznas moje priority, automat, tempomat, pod 120kw ani ranu :-) Ja som len reagoval na to jazdenie v meste. Co krutiaci moment? Ten by na zaciatok nestacil? :)Aj ked ta 66kw verzia je fakt len tak tak krutakom na benzinom :-) No mas to tazke. Rozmaznavas ju vselijakym vyssimi triedami, na slovenske pomery velkymi motormi, hja tu mas vysledok. :) -
skdd> to je frk nie? aky dizel ma 100KW a je vo fare s konkurencie schopnou cenou??? BTW spytaj sa LUFa na co je 100KW ked vezes 4 ludi okolo hrona :-))) ... ja mam 1,4 16V so 70 KW a staci mi, ked viem ako s tym jazdit - ale ked som sam, neviem si predstavit mat tam narvanych 4 dospelych ... asi vedia preco v tych autach nerobia vecsiu medzeru pred zadnymi sedadlami - v leganze je tam pomaly viac miesta ako vpredu :-))) ... proste babu nepresvedcis aby urobila downgrade vo vnutornom priestore a upgrade v cene :-))) -
"-- skrytý --" 15.08.02 14:32
a ty chces aby mala nejaky mpv s 2 litrom? vsak ked jazdi v meste je jedno ci 2.0 alebo 1.6 aj ked v leganze mala 2 liter (vsetko je moj skromny sukromny nazor, zo zenami to je tazke to chapem :-) Ked uz priplacat tak za diesel, nie? Viem, ze tie akoze velke auta su popularne a uplne super prakticke a tiez som si myslel, ze som strateny ked vymenim caravan za sedan a poviem ti, nie je to az take hrozne :-) akurat vcera som trochu lutoval, narvat compaq ml370 do kufra sa zdalo ako problem ale sadlo to tam ako * na serbel :-) Inak ked sme pri tych "prioritach" mna tiez serie, ze je tolko aut na vyber, za komanca si si mohol vybrat medzi lada/skoda/"tuzex co prave ma" a bol si jasny :-) -
skdd> ja viem, javie, ja ta rozumiem, ale musis to vidiet tak, ze nie kazdy vrazi 250 000 do porovnatelneho (rovnako vybaveneho) auta ale s vyssim pohodlim. rovnaku dilemu furt riesim ja, XSARA alebo C5 v rovnakej vybave??? ona jazdi po meste, takze nepresedi v kuse viac ako hodinu, tak nie je viac menej o com ... mojich 1000km do roboty je o inom tak tam vyzera zatial na C5, na jesen/ v zime to prelusknem. -
Tak baba sa zatial rozhodla ze 1,6 16V je slaby motor. To preto ze jej do terajsieho dvojlitra sadlo 5 ludi. Typujem ze jej teda asi bude vyhovovalt len benzinovy dvojliter, lebo ziadny z dizlov neda viac ako tych 80KW ... hmmm zase bu mat pindy na spotrebu ... ale hadam to bude lepsie ako Leganza. Picasso asi nebude chciet, ked v tom sedela zakrutila nosom - navyse digitalny displej, a zo Scenika a PG si vybera zatial PG podla oka z vonku - ze viacej vyzera ako auto ... :-) -
matuS 08.08.02 12:46
nad pazoutom by som zo znamych dovodov nerozmyslal. a vyberat medzi picassom a scenicom? tak to je teda tazke! picasso sa mi viacej paci zvnutra, a ma vacsi kufor. scenic ma lepsiu bezpecnostnu vybavu a ma otackomer. hm, naozaj by som nevedel. nech sa v tom baba prevezie a co ju chyti za srdce, to bude. jo a mam pocit ze picasso bude troska lacnejsie.