Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
-
« Koupě Xantie
Zdravím Citroenové odborníky, uvažuji o koupi ojetého vozu a hodně se mi líbí Xantia Break v TD,
můžete mi sdělit nějaké vaše zkušenosti s kvalitou, poruchovostí, na co si dát při nákupu hlavně pozor, co otestovat, jak je na tom TD 66kW se spotřebou, výkonem a spolehlivostí? A co hydraulika?, Také bych rád věděl jak drahé jsou případné ND. Citroen jsem ještě neměl a diesel také ne, ale docela o tom uvažuju.
Díky všem za odpověď.
-
matuS 27.08.02 02:34
« Re: Chip tuning u HDI 66kW
my mame na picasse nie chiptuning ale powerbox a vysledok je taky ze podla brzdy to ma rovnake parametre ako chiptuning od Kerschera (ktory robi ATX) akurat pbox dymi, kercher nedymi. to by som povazoval za hlavnu vyhodu. krivky si mozes pozriet na www.matusko1.host.sk/brzda
perlicka - powerbox bol naistalovany za ucasti dealera citroenu, je tam uz od zabehu, my sme to auto bez toho nikdy nemali. -
« Zarezlé řízení u Xantie - konstrukční nebo výrobní vada?
Kolega má Xantii a minulý týden se vracel z hor. Najednou mu za jízdy v jedné zatáčce nešlo otačit volantem. Zabral plnou silou a pak to v řízení zavrzalo a kola se pootočily. Tím vůz vyletěl do protisměru a kolega měl co dělat, aby se vrátil. Tak to trvalo celou cestu do servisu. V servisu mu řekli, že mu zarezlo řízení?!? Považoval jsem Citroen za slušnou značku, ale toto svědčí o tom, že opak je pravdou. Ačkoliv je vůz v záruce, servis nebyl ochoten provést detailnější kontrolu a ani důvod vzniklé závady či způsob její prevence. Myslím, že se jedná o další vzorovou ukázku přístupu k zákazníkům. -
« Re: octavia
asi je zatazena na PG, pretoze uplne vazne uvazovala nad 206cc ... preslo ju to az si precitala nejaky test kde pisali ze v zavazadlovom priestore je dostatok miesta len na jednu aktovku - usidila ze ked nosi dve (jedna na to zrno a druha na pracovne veci, doklady a tak) asi jej to celkom vyhovovat nebude :-) -
v dizli nesedela, ani o tom nechce pocut, vidi v to +100 000 za mensiu spotrebu, o nejake priebehy tociveho momentu zlahka ignoruje (aj ked je uspesne skolovana technickym smerom) a na argument ze nebude musiet tolko radit odpoveda "za tie prachy si radsej kupim automaticku prevodovku" ... neznasam premudrele baby :-) -
"-- skrytý --" 15.08.02 20:32
proti gustu ziaden disputat aj ked treba povedat, ze francuzi vedia navrhnut dizajn na urovni, este ta technika keby bola mne na mieru :-) zistujem kolko ma leganza kufor :-) aaaaa 411 litrov... takze hladny skdd a jeho plna omega aj so sklopenymi zadnymi stale zostava neprekonana :-) Ozaj uz si ju posadil do toho dieselu nech sa prevezie? -
No trufam si povedat ze SW je "najrepre kombi" :-))) a ked nie tak aspon ako kombi ani nahodou nevyzera. Vito sme nekukali, ale kukali tu predlzenu a navysenu "A"cku, tusim sa to vola Vaneo alebo ako. To je vyslovene co by aj ona xela, ale je to slabe a v celku bez vybavy, ked si dokupis co xes, tak cena vyleze. No a co je velky nakup v Metre? - to je snad jasne, to co sa nezmesti sedanu ako je Leganza do kufra ... :-))) -
"-- skrytý --" 15.08.02 17:48
:) nehovorim, ze 307sw2.0 je mimo, je to kompromis, ja by som sa bal peugeotu 307 po tych staznostiach co tu boli v mcafe. Zajazdil som si s tym ale nemal som z toho dobry pocit ale to bol moj cisto subjektivny pocit. A je to nove auto takze mal by som trochu strach z "much". To cenove obmedzenie tam nedava velmi na vyber, jedine ze by si odratal dph, co vsak pri 307 mozes rovnako ako inde. Este ma rozosmialy tie velke nakupy z metra :-) neviem co tam chodis kupovat (nie ze by tam nic nebolo) ale ja si trufam povedat, ze nikto nerobi vacsie nakupy ako hladny skdd :))) A 307 sw povazovat za repre auto :-) no zarty nabok aj ked sme na slovensku :-) To santafe je uz naozaj lepsie najma ak v nom sedi baba :-) a ty uz mas skusenosti so korejskymi autami takze pre teba by to nemal byt problem. Ozaj, pozeral si Vito? To nexces? Cena trosku vyssia ale zase servis skoro zadarmo.
Po ujetí asi 700km jsem dal automobil prohlídnout do neznačkové servisu s tím, že je špatný výfuk. Na výfuku nic nenašli a zjistili, že příčinou problémů je zkleplý kontakt svíčky(svíčky byly při opravě vyměněné). Za prohlídku a opravu jsem zaplatil 150Kč. Musím zaklepat motor zatím běží jako hodinky.
Jiří Ryba