Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
-
« Re: Saxo 1.6 VTS
Měl jsem několik mantinelů a k tomu několik představ. Chtěl jsem auto, kde když přidám, tak se rozjede, když zabrzdím, tak zabrzdí, když zatočím, tak zahne - tedy kvalitní a výkonný motor, výkonné brzdy, tvrdší (ne moc) podvozek. Taky aby vypadalo. Mantinelem byly peníze a velikost. Žádná loď, spíš menší, cena do 500000. Taky aby starší než 3 roky z hlediska uvedení do prodeje. Saxo VTS ve většině požadavků bylo nejlepší volbou. Pak jsem si prošel internet, protože třeba v Anglii je to populární auto (za rok se prodá cca 5000 VTS a VTR (90k verze), a názory majitelů byly až na vyjímky spokojenost, výborné jízdní vlastnosti, výborný motor, dobrá výbava a kvalita zpracování. Takže jsem si ho objednal a určitě nelituji, je to autíčko pro radost. Známí většinou měli pochybnosti, zda je to opravdu dobrý výběr, ale když ho viděli a svezli se, tak by si ho nejraději nechali :) -
Zatím nejzajímavější bylo, když jsem si to jel po takové užší cestě, tak cyklisti, co normálně jezdí jak se jim chce a tak, jako by žádné auta neexistovaly, tak seskakovali z kol a uvolňovali cestu :))). Přitom autíčko bylo v pohodě, plně pod kontrolou, nebylo to žádné lítání od krajnice ke krajnici. -
Ja som sa vozil dvakrát na VTS-ke. Jeden krát po meste (v Bratislave, raz som to vytočil asi na 180 km/h na prístavnom moste - inde nie je vhodná rovinka bez radarov), a druhý krát v Brne po starom brnenskom okruhu (17 km tesne pod 11 min, za plnej premávky) - štart pri hoteli (Kývalka ??? alebo tak nejak), dole na okruh, cez dve dediny až na koniec okruhu a späť. Najväčší zážitok: keď som sa s tak malým autíčkom prirútil pod tie serpentíny (myslím že to volajú Farinove zátačky), vyletel som to hore tak 120-kou na trojke (tie zátačky sú dosť prudké), a nechytali sa na mňa ani bavoráky, čo tam boli. To nehovorím o tom, ako sa tvárili tí, čo išli v "bežných" autách ... -
Zatím tak lehce přes 8 l, jsem ve fázi zkoušení co dovede, takže pod 2000 otáček vůbec, většinou 3-4 tisíce, často jezdím po vybraných klikatých cestách, tam pak 4-5000, někdy až 6-7000 ot, pětku prakticky nepoužívám. Na dva jede 95 km/h, na tři 140 km/h. Tak 30% najeto po městě, na dálnici nic. Papírová kombinovaná spotřeba je 7,2 l, což je určitě reálné při lehčí noze.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Mistrovství světa automobilových soutěží
35. Rallye Katalánsko – Costa Brava
Vynikající vítězství Citroënu Xsara Kit Car
Posádka Philippe Bugalski – Jean Paul Chiaroni na Citroënu Xsara Kit Car zvítězila vynikajcím způsobem v 35. Rally Katalánska a porazila výkonné WRC - vozy mistrovství světa v automobilových soutěžích.
Příznivé klimatické podmínky, vynikající úroveň vozidel a bojovnost pilotů dovolily, aby Xsara Kit Car ovládla soutěž od začátku až do konce. V cíli 1.etapy, posádka Jésus Puras-Marc Marti na Xsaře Kit Car vedla celkovou klasifikaci se čtyřmi vítězstvími ze sedmi v rychlostních zkouškách (RZ). Přitom Philippe Bugalski byl již na druhém místě.
Bohužel na startu 2. etapy Jésus Puras nenastartoval motor své Xsary a odstavil svoje vozidlo v parc fremé (uzavřené parkoviště) a musel odstoupit. Philippe Bugalski převzal štafetu. Vyhrál tři RZ z šesti a dojel do Lloret de Mar na první pozici s náskokem 17´7 vteřin náskok na druhého Didier Auriola s vozem Toyota Corolla WRC.
Ve 3.etapě Philippe Bugalski udržel svoji pozici a zajel nejlepší čas v pěti RZ a skončil jako vítěz Rally Katalánsko 1999.
Jedná se o první vítězství vozidla F2 (s 2,0 l atmosféricky plněným motorem a jednou poháněněnou nápravou ) před vozy třídy WRC v soutěži mistrovství světa 1. vítězství Citroënu v tomto šampionátu.
Philippe Bugalski získal v Katalánsku své druhé vítězství v seriálu Mistrovství světa.
První vítězství získal v roce 1996 na Tour de Corse, která se v té době započítávala do soutěže o Světový pohár Formule 2 .
Tímto vítězstvím posádka Citroënu Sport s vozem Xsara Kit Car prokázala svoji schopnost konkurovat výkonnější třídě soutěžních vozů kategorie WRC. Tímto vítězstvím potvrdila Xsara Kit Car svoji spolehlivost a vynikající výkonnost.