Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
« Re: Honda - Citroen?
Ohledně spolupráce PSA + Fiat nevím kde jsi to sebral, ale spolupráce se rozvíjí a v plánu jsou další podniky. Ohledně motoru HDi pro Fiat, to jsi si taky trochu spletl. Fiat totiž vyvinul Common rail společně s Magnetti Marelli a Mercedesem a do výroby to svěřili firmě Bosch od které si to koupil i PSA, takže spíš Fiat pomohl PSA k motoru HDi. -
« problémy s řazením u Xsary?
Vážení uživatelé Xsary,
doposud jsem Xsaru 1.4 jen chválil a asi není důvod ji nechválit dál. Zdá se ale, že se objevily problémy s řazením a nevím, zda je to normální.
Při běžných jízdách jsem na tento problém nenarazil, ale včera jsem popojížděl 25 minut v koloně a při neustálém vyřazování na neutrál, řazení prvního a maximálně druhého rychl.stupně se mi stalo, že jsem musel pořádně zabrat, abych vůbec vyřadil 2.rychl. stupeň. Totéž se pak v závěru jízdy stalo i se zpátečkou.
Auto chladilo dobře a nepozoroval jsem ani nárůst vyšší teploty, jen to řazení.
Je to normální? Má s tím někdo nějaké zkušenosti?
Dík za Vaše názory
« Fůze
Všechny spekulace o všech plánech na slučování jsou zatím neověřitelné. Pěknou tabulku dali asi před 4 měsíci dohromady v AMS. A už se ukázala neaktuální díky nikým nepředvídané fůzi, nebo spíš koupi Nissanu Renaultem. S hondou se počítá jako se žolíkem, protože by ji chtěli všichni kromě japonců, samozřejmě. Přešla by buď k VW, nebo do nové velké skupiny BMW a spol. Plány s citroenem si nepamatuji, ale mrknu se, a napíšu. Ale realita bude stejně jiná. -
pallas 11.05.99 22:20
« Honda - Citroen?
Stano, možno ani nevieš, ako si blízko od pravdy ...
Čítal som v nemeckej tlači - dá sa to určite nájsť aj na internete - rozhovor s p. Folzom, ktorý je riaditelom koncernu Peugeot - Citroen. Jedna z otázok bola práve taká, že či PSA uvažuje o fúzii s inou značkou (v poslednej dobe Daimler-Chrysler, Renault-Nissan, Ford-Volvo-Mazda, Daewoo-Ssangyong atď., niekde je to fúzia, inde priamo kúpa - napr. Ssangyong úplne zmizol z trhu). No a ten pán Folz sa vyjadril, že hoci si všetci myslia, že sa uvažuje o spoločnom podniku s Fiatom (robia spolu Boxer-Jumper-Ducato a Expert-Jumpy-Scudo), tak to nie je pravda, o čom svedčí i to, že Berlingo/Partner už s Fiatom nerobia, a takisto im neuvoľnili ani motor HDi. Naopak, že sa budú pravdepodobne orientovať na japonskú stranu, a konkrétne už s Mitsubishi podpísali zmluvu o spolupráci pri vývoji a výrobe motorov (benzínové Mitsubishi GDI a diesel PSA HDi), ktorú mienia ďalej rozširovať. Nechcel asi nič prezradiť o tom, že akou formou. No a ďalej pokračoval o tom, že čo sa týka HONDY, TAM ZATIAL EŠTE NIE SÚ UKONČENÉ ROKOVANIA - čo je diplomaticky povedané asi to, že sa niečo pripravuje. Nechcem tu písať neoverené veci, skúsim nájsť ten článok, a dať ho sem. -
« xsara 1.4i
Jezdím s tímto vozem 8 měsíců a jsem maximálně spokojený že jsem vybral právě Xsaru. Je to podle mého jeden z nejpohodlnějších vozů ve své třidě. Mám možnosti jezdit i s jinými vozy, ale Xsara je opravdu lepší. I motor 1.4i plně vystačí na svižnou jízdu . Celkový dojem - paráda.