Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• « 00 Reagovat !

foto

17.01.03  09:45

« Re: este jedna vec

matus> mas pravdu, ale v konecnom dosledku MNE zivotna uroven klesne - to je vsetko co vravim; inak je pkne ze zamestnaju xxx ludi ale tiez musis vidiet ze zmenou kurzu koruny par ludi o job zase pride vdaka konkurencieneschopnosti ich produktov - a to nie len kvoli tomu ze "sa tazko vyvaza" ale aj preto ze proste manik dobre zarabajuci v automobilke sebe a svojim detom nekupi v samke slovensky jogurt co sa pozajtra vyhodi skysnuty, ale kupi dovozovy jogurtik, ktory ani neni o tolko drahsi, vdaka kurzu koruny. Proste to samo ze vznikne JEDNO priemyselne centrum vec nevyriesi - ale suhlasim, nejako sa zacat musi.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.03  09:36

« Re: este jedna vec

matuS: trosku si odporujes. Rast koruny neznamena, ze ludia pocitia ekonomicky rast. Ako spravne vravis, rast koruny zvysuje saldo zahranicneho obchodu, lebo klesa export a rastie import. Neviem, ci je to to najlepsie, co mohli vymysliet...
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.01.03  03:42

« este jedna vec

my (obcania) potrebujeme aby koruna stupla, aby ludia troska pocitili ekonomicky rast. lebo platy nerastu. ak za tieto 4 roky ludia nepocitia zmenu k lepsiemu, zasa sa dostane do vlady nejaky kokos.

samozrejme inac je rast koruny nahovno, lebo bude rast import.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.01.03  03:39

« Re: citroen

yyyy> ty sa z toho nenajes? preco myslis len na seba? zamestnaju kopec ludi, nie len tych 3500 priamo v tovarni ale aj kopec mimo toho. ludia konecne budu pracovat(!!!), budu mat peniaze, bude troska viac penazi v rozpocte, tak snad sa nam troska viacej ujde na lepsie cesty, lepsie nemocnice.... uz znejem ako M. Jakes na vyrocnom XXIIIV zjazde KSC :-)
    nemozes predsa pozerat len na seba. snad sa ludia doma budu viacej usmievat. tu sa ludia usmievaju. poznam tu jedneho taliana, ma zenu slovenku, bol na slovensku ked bol ten futbalovy zapas s anglicanmi. povedal mi - ked na tom slovensku su vsetci taki zamraceni a vobec sa neusmievaju, vsetci sa tvaria ze ich otravujes.
    toto sa musi zmenit. a zmeni sa to aj tym, ked ludia budu spokojni, nebudu sa musiet strachovat, ci budu mat zajtra peniaze atd...
    apropo, ty si myslis, ze mna sa zmena kurzu netyka? ja som sem isiel a kupoval som dolar za 24.9, teraz predam za 22.76, a este stale skk stupa...
    ale neposerem sa, o to viacej sa tesim domov.
  • 00 Reagovat !

foto

16.01.03  21:56

« Xsara 1,4i

Na trase Cesky Tesin - Bayreuth, skoro porad po dalnici, si to vzalo 8,8 l/100km. Moc jsem to nesetril, ale ani zadna divocina. porad tak 140 km/h. Myslite, ze to jeste klesne, nebo je to normalni spotreba?
    Ma tady vubec nekdo tento vuz?
    Hasna
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.03  20:19

Matus: 1. PSA stava u nas tovaren, a mozno som hrdy, ale z toho sa nenajem, problem je, ze stupa hodnota koruny, co je to posledne co potrebujem ... :-) ... 2. islo mi skorej o porovnanie tvrdosti C5 a M6, myslim (M6 som este neskusal) ze C5 bude trvdsia. Jazdil som C5 2.0HDI a to sa mi zdalo asi tak vhodne co by som ocakaval (az na to ze ten motor je evidentne slaby - to by asi chcelo precipovat)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.03  20:15

« Re: C5 & M6

Oktan> 1.8micka je out of sence - oni kombinuju natvrdo vybavu a motor, takze 1.8micka je bez vybavy. Aj ked si myslim ze mozno motorovo je 1.8 OK, ale spotreba na to moc nenasvedcuje. Francuzske motory pod dva litre su dost striedmejsie - aj ked mozno slabsie
  • 00 Reagovat !

foto

16.01.03  11:31

« Xsara

Tak ta xsara je moje. Dedek uz sice neslevil, ale je to naprosta funglovka. Neskutecne. Na STK se svolavali technici a neverili, ze to nevezu nekde ze skladu. Ani jednu noc to nestalo venku, jezdilo to jenom od brezna do rijna a kdyz jsem si pod to vlezl, tak to bylo jako bych byl pod novym autem nekde na autosalonu. Parada. Uz jsem tomu vcera zahulil a najel skoro 1000 km. Pri vyssich rychlostech se mi zda motor docela hlucny. Ale treba se to rozhybe. Ted deda s tim v zivote nejel pres osmdesat. Jeden dotaz. Jdou na Xsaru sehnat nejake levne pricniky na strechu?
    Za kolik?
    Hasna
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.03  09:40

2oktan: mas k tej veci blizsie, pripadne mas nejake technicke zakulisne info, ktore nie je zname? Daj mi pliz vediet na rado@novycas.sk.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.03  07:06

matuS, keby si vedel akú radosť a koľko nádejí do toho vkladajú ľudia z okolia, ktorých sa to priamo týky! Je to fantastické, snáď to v budúcnosti budú aj väčšie autá ako na plošine 1. U VW už na to prišli, že to vieme. S tou veľmocou máš pravdu, je to pravda, Češi sú na tom podobne.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 16.01.03  05:38

« citroen

yyyy> citam SME a musim povedat - kupujme citroeny! :-)
    no dozvedel som sa ze sa rozhodli postavut u nas nejaku fabriku na vyrobu pazoutov a citronov. vy to tak doma asi neberiete, ale pre mna takto zvonka je to uplne fantasticka sprava. jedine takto nase slovensko bude pekne pomalicky rast a bude sa nam kvalitne zit. som strasne rad, ze sa to podarilo. je super, ze budeme mat 2 automobilky, cize si budu v podstate troska aj konkurovat. smiesne ale je, ze mame strasne nizky pocet obyvatelov a potom v prepocte vychadza, ze sme automobilova svetova velmoc :)))

ale aby som len nekakal propagandisticke reci - c5 a makkost - neviem neviem, mne sa c5 nezda makka (ked to porovnam s xantiou alebo xm, tak je rozhodne c5 tvrde auto). mne sa zda tvrda ako passat (passat je inac dost mekke auto, ale ma tie lavicove sedacky, tak mas pocit, ze je tvrde). c5 pekne filtruje cestu ale len na vacsich nerovnostiach. male nerovnosti to moc nefiltruje a mne sa zda, ze to auto na nich tak nedostojne poskakuje. to bol moj pocit. co ostatni c5tkari?
    PS: c5 sa mi zda len troska maksia ako honda accord coupe.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.03  13:07

« Re: C5 & M6

yyyyy: ak Ti mozem poradit, vyskusaj si okrem 2.0 aj 1.8. Ten motor sa udajne velmi vydaril a vykonostne je na urovni 2.0 pri nizsej spotrebe. Pripadne podebat so STAVROSom na temu Mazda6 a diesel, slubil napisat nejake prve dojmy, ktore su vraj velmi pozitivne ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.03  11:46

« Re: jednoznacne 6

Tak tá 6ka berie aj mňa. Keby bola v tej dobe keď som bral Xsaru, asi by som nerozmýšľal ani chvíľu. A kým vyleziem zo Sáry, tak bude zase niečo novšie.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.03  08:43

« Re: jednoznacne 6

matuS, C5 ma myslim meksi podvozok, a to je to co ma zaujima. Este som M6kou nesiel, az sa vratim do blavy tak si to pojdem vyskusat, ale kde som co cital, tak je to skorej tvrdsie ... starekosti potrebuju svoje ... teraz chvilu jazdim Scenikom, ten je sialene meky, a naklana sa ale nemozem si pomoct, vyhovyje mi to ... urcite viacej ako moj megan kombi do ktoreho si budem za chvilu musiet zase sadnut ... :-)
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 15.01.03  05:57

« jednoznacne 6

jednoznacne 6tku, ta je navyse od citroena aj pekna.

btw tu hyudrauliku neber moc ako plus, ja v nej az take vyhody zasa nevidim. urcite je to fasa, a je to zaujimave, ale nieje to nic take extra - neznamena to tak vela, co by u mna rozhodovalo o vybere auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.03  07:56

« Re: Roztec

Ešte som zabudol doplniť, že Xsara II má disky 6Jx15, rozteč, ET to isté. Pneu 195/55-15.
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.03  11:39

« C5 & M6

Tak som bol kuknut Mazdu 6, co vy na C5 versus M6? Kukal som kombiky 2.0 benzin. Cena dost podobna, mazda navrch ESP a tempomat, C5 hydraulika. Pre mna je C5 v tej kombinacii nepouzitelna lebo tam nejde tempomat (ten ide len u dizlov), ale na porovnanie dobre ... BTW palls mi poslal tento v celku zaujimavy link: [odkaz] test/neuwagen/ artikel.php?artikel_id=2842&A_SESS= 68a19fc7d9cf3cf 3c9d4ba612e2341bf ... bacha na medzery ...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.03  07:24

« Re: Roztec

Xsara, disky majú rozmer 5,5Jx14, 4x108, ET18. Orig. pneu 185/65-14. Xsara je disajnovo jedno z najharmonickejších áut. Sám ju mám, Break 20 HDI, úplná spokojnosť. Tá tvoja síce má už trochu vek, ale zdá sa, že bola hýčkaná. Cena sa mi zdá dobrá, skús sa pre pokoj duše trochu jednať. (napr. pneu majú životnosť 6 rokov, náplne chladič, brzdy apod.)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.03  18:35

« Re: Xsara

Ahoj pallas,
    Muzes mi prosim vysvetlit, proc je tak sileny rozdil v cenach Xsary na trhu a v tabulkovych vykupnich hodnotach v autobazarech. Na tu moji vyhlidnutou Xsaru je odhadni hodnota 130 tisic!! A prodava se za 190. Cim to je? Je to tak kvalitni auto, nebo je jich tak malo, nebo je to predrazene, nebo co? To by me fakt zajimalo.
    Hasna
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 12.01.03  06:47

« Re: Xsara

no ja viem o jednej inovacii. Xsara mala na zaciatku pristrojovku a obklady dveri z makkeho plastu, o co ju v ramci inovacie a uspory vyrobnych nakladov neskor obrali - a nahradili tvrdym plastom :-( ale to az v 2000 tusim.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…