Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
« Re: XM
V tom případě je nejlepší se v takovém autě svézt, ať vidíš, jestli tě jako budoucího majitele uspokojí. Taky strhali vnitřek mého Saxíka, ale mně to auto vyhovuje - např. je mi fuk, jestli ventilaci ovládám kolečkem nebo posouvátkem, nepotřebuji palubní počítač, protože spotřebu si spočtu, když čerpám a okamžitá spotřeba by mně rušila v soustředění na krájení zatáček, zato mám perfektní podvozek a špičkový motor, a to jsem chtěl. Tak nějak se na to podívej. A na příští rok se ještě nové XM nechystá. -
« Re: XM
Otázka je vágna. Záleží na tom, v akom je stave, aký má motor, či je starší typ bez alebo s HydractivII. No a, samozrejme, cena. XM-ko je špičkový hydropneumatický Citroën. Ak je v poriadku hydraulika, garantuje mimoriadny jazdný komfort. Staršie modely mali problémy hlavne s elektrinou, často oxiduje zemnenie a potom palubný počítač stvára psie kusy. Treba si zistiť, či je v okolí servis, kde sa neboja Citroënov a hlavne ich hydrualiky. Často sa stáva, že ani v značkovom servise sa nerozumenjú hydraulike (viď trnavská bývalá Drutechna)! -
« Re: xsara ukazatel paliva
To si ešte nezažil, čo robí s ukazovateľom BX-ko. Jednoducho, nádrž je široká a nízka. Inak ukazuje po naštartovaní, inak keď sa zdvihne do jazdnej polohy. Ja odhadujem stav v nádrži podľa tachometra. Jednoducho každých 1000 km navštívim pumpu a kúpim plnú (BX 17 D, spotreba nafty okolo 5 l/100 km)
:))) -
pallas 07.08.99 22:27
« Toto som našiel na http://home.att.net/~flafrank/bikesfor.ht
And word to the wise. Renault, Peugeot, Citroen, FIAT and others make some of the best cars in the world. But not available in the US any more. These companies make quality products but lacked the commitment, public relations or what-have-you and couldn't make it here. Just because another me-too firm decides to market its newest and flashiest Stateside, it doesn't necessarily mean they'll be around when you need them.
Čo vy na to?
« xsara ukazatel paliva
Zajímalo by mne, jaké máte zkušenosti s ukazatelem paliva u xsary. Jeví se mi jako velice nepřesný a někdy mne svým chováním a hodnotami doslova překvapí. Nejmarkantnnější je to po natankování, nebo při stání na šikmé ploše a následné jízdě. Jinak jezdím s motorem 1,4i a to celkem svižně a spotřeba se pohybuje do 7 litrů,což si myslím je docela slušná hodnota. Při opatrné jízdě je spotřeba do 6 litrů. Tankuji jenom benzín SHELL. Hezkou jízdu Všem.
Rapid. -
« Re: Xsara
Převodovka je čtyřstupňová s vyšší inteligencí umožňující lépe se přizpůsobit řidiči, profilu silnice a situaci. Vyvinuly ji společně Peugeot, Citroen, Renault a Siemens. Jsou tam tři volitelné programy - normal, sport a zimní s možností ovlivnit chování převodovky např. při studeném motoru, při sešlápnutí brzdy podřazuje atd. Našel jsem to na oficiálním citroenu.