Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• « 00 Reagovat !

foto

03.12.99  14:54

« Re: citroen XM

Zdravim Pallase,vidim že si opravdu fanda značky.
    CX jsem měl taky a to 2.0 Pallas z roku 1985.Takže
    ještě klasickej chromovej.V době kdy jsem ho měl tak byl v moc pěknym stavu. Potom jsem ho prodal.Dneska bych ho bral v takovym stavu. Už by
    to byl spíš sběratelskej kousek. Zatim čau
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.99  17:43

« Re: Xsara

Díky Tobě i bdxovi za podněty. Doufám, že nakonec bude všechno OK. Moc by mě mrzelo, kdyby nebylo, protože Citroen je moje značka, má skvělý auta a zvlášť Xsara je skutečně nádherná. Mějte se.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.99  16:35

« Re: citroen XM

Čau technic, ja síce jazdím Xsarou, ale mám ešte aj CX-a 2.5 D z roku 1988, plasťáka v striebornej metalíze, a nedám naňho dopustiť!!
  • 00 Reagovat !

foto

02.12.99  11:21

« citroen XM

Najdu zde také nějakého příznivce XM ? Zatím jsem tu viděl samou chválu na xsaru, saxo a podobně.Správnej Citroen má hydropneumatické pérování.Nechci tím říct že ostatní jsou špatný.Já osobně jsem jich měl již šest.Od CX přes BX až po XM.Z žádným jsem neměl žádné vážnější problémy spíše naopak.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.99  20:01

Jaros, čo hrkoce pod prístrojovkou to neviem, ale v záruke ti to musia odstrániť, máš na to nárok. To klepanie zozadu som však mal aj ja na svojej, a bola to rezrva nakoniec, ktorá bola zle uložená v tom držiaku, a zdvihák ktorý je priložený vedľa nej. Takže skús či to nie je aj tvoj prípad.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.99  19:47

« Re: pre jaros:

Někdy stačí prostor, ve kterém hrkání je, rozebrat a složit znovu.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.12.99  14:22

« Re: pre jaros:

Do servisu se chystám už měsíc. Problém je v tom, že většina zvuků se objevuje nepravidelně a už se mi stalo, že při jízdě s pracovníkem servisu se neozvalo vůbec nic. S těmi dveřmi to zkusím. Díky za radu.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 30.11.99  22:11

« pre jaros:

najlepsie by bolo asi fakt zbehnut do servisu, ale ked sa nudis, tak skus popozerat ako su podotahovane panty dveri, ci sa dvere nehybu hore-dole.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.99  13:36

Většina zvuků určitě jde odstranit, některé se ovšem vrátí. Co můžeš chtít po francouzích :-) Je to v záruce, tak ať se snaží v servisu.
  • 00 Reagovat !

foto

26.11.99  13:54

« Xsara

Zdravím všechny příznivce a majitele dvojitého stříbrného šípu. Mám následující problém. Před třemi měsíci jsem si splnil sen a pořídil si Xsaru 1,4 5HB. Vždycky jsem chtěl Citroena a Xsara je podle mě v současné době ve své třídě nejhezčí, takže nebylo co řešit. Jízdní vlastnosti jsou perfektní, spotřeba taky. Bohužel mě zklamalo zpracování interiéru. Už při druhé jízdě se začalo každých cca 10 minut ozývat takové lupnutí z přístrojové desky pod volantem a už se ozývat nepřestalo. Po týdnu se začalo o něco jiné lupání ozývat z pravé strany palubovky. Po dvou týdnech ty druhé zvuky přestaly, ale nyní se čas od času ozývají zase. Po dvou měsících se při přejezdu jakéhokoli kanálu či asfaltové záplaty začaly ozývat dvojí dosti silné zvuky zezadu kabiny - první podle mě vydává nějaký plast a druhý zřejmě kryt zavazadlového prostoru. Ještě to nevím jistě, protože jsem na žádné pohyblivé plasty v interiéru nepřišel a kryt také drží dobře. Nyní, po třech měsících, již silně rezonují pravé dveře (buď okno nebo plasty a čalouňění) a také páté dveře. Musím říct, že jezdím velmi opatrně a k autu ohleduplně (protože ho budu čtyři roky splácet a na další budu mít tak za dalších deset let) a než bych jezdil po kostkách, udělám si radši zajížďku (v Praze to samozřejmě není vždy možné. Nyní ale, kdy mám najeto necelých tři tisíce km to auto drnčí skoro jako Golf mýho kámoše po šedesáti tisících. Je to pro mě značné zklamání, od auta za čtyřista litrů jsem očekával, že alespoň rok vydrží a já při přejezdu nerovností uslyším je tlumené zvuky od pneumatik.
    Otázka: Mám prostě smůlu, narazil jsem na špatný kus a jsem výjimka nebo máte někdo podobné zkušenosti? Očekával jsem snad od auta této třídy příliš? Dá se rezonace oken či dveří odstranit?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.99  12:39

« Re: XM

Zapoměl jsem napsat, že se jedná o model 2.1D.Tento model nemá hydroaktiv. Proto nemá ani
    počítač na hydrauliku. K ventilu nevede žádná elektrika. Slyšel jsem že se vysokotlaký ventil nechá seštelovat. Nevíte kdo to dělá. Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.11.99  10:48

« Re: XM

Ventil je řízen elektronikou. Jednotka je vlevo od motoru v kastlíku za světlem. Pokus se ji vyměnit (2 stejné vozy).
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.99  08:50

« NEIMAN

Nemá někdo nadbytečný ovladač k infračervenýmu dálkovýmu ovládání NEIMAN. Používalo se jak vím v Citroenech BX, CX a v Peugeotu 405
    email
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 20.11.99  12:58

« ked tak chvalite ;)

mam sluzobne 3 rocne AX diesel, jazdim na nom rok. doteraz ziadna porucha, okrem systemu na ovladanie vysky svetiel. no a ukradli mi rezervu, takze ju vozim v kufri (ajtak je stale prazdny)
    dlhodoba spotreba je 4.5l nafty (jazdim len v blave a zriedka mimo mesto) olej to nezere vobec.
    mimo mesto prekaza slaby vykon, ale inak - spica
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.99  08:00

« XM

Potřeboval bych radu ohledně Citroenu XM. Týká se to hydrauliky. Pérování je v pořádku - to znamená
    všechny koule jsou naplněny na správný tlak. Vozidlo péruje naprosto dobře. Jediný problém je, že ventil cvaká v rychlém intervalu za sebou. Centrální koule je samozřejmě také v pořádku. Neví někdo jak seřídit tlakový ventil?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.99  09:56

« Re: XANTIA to Pallas

Ma, treba sa na nej najprv previezť, najlepšie po trochu zvlnenej ceste. Realtívne skoro odchádza stabilizátor na prednej náprave, čo zistíš podľa klepotavého zvuku pri prejazde nerovností. Oprava však nie je náročná, a nemal by si dať za ňu viac než 2000,- čk a potom máš ďaľších 5 rokov pokoj.

Hydrauliky sa netreba báť, urob malý test: spusti auto do najspodnejšej polohy, a potom prepni prepínač na max. hornú polohu. Pokiaľ sa auto zdvihne plynule, bez trhania, mala by byť v poriadku (daj pozor na dostatočnú výšku hladiny hydr. kvapaliny v nádržke).

Ak však zistíš, že chladiaci okruh nie je tesný, alebo sú v dutinách okolo motora fľaky od hrdzavej vody, pozor! Motor bol zrejme uvarený, a nie je isté či je v poriadku tesnenie pod hlavou, príp. aj piestne krúžky .... vtedy radšej nebrať.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.99  08:28

Díky za informace. Nevíš ještě na co je třeba si dát pozor, co se často sype? Dál by mě zajímaly zkušenosti z provozu tohoto typu auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.99  16:18

« Re: XANTIA

Sorry Ma, to sú údaje novej Xantie (po facelifte v 1997). Tá z 1993 je 4,44 m dlhá (iná predná maska), trochu ľahšia a má 14 palcové kolesá.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.99  15:54

« Re: XANTIA

Motoricky je rovnaká ako Peugeot 405/406, je to totiž ten istý motor (líši sa len logom navrchu). Ak vieš nemecky, tu máš techn. údaje:
     CITROEN  Xantia 1.9 Turbo D SX (36.100,00 DM)
    Motor:
    Diesel  Katalysator
    Leistung [kW/PS]:

bei [Umdrehungen/min]:
    66 / 90

4000
    Zylinderanordnung/-zahl:
    R 4
    Hubraum [cm3]:
    1905 
    Antrieb:
    Vorderrad 
    Höchstgeschw.[km/h]:
    177 
    Getriebe:
    Schalt 
    Beschleunigung

(0 auf 100 Km/h) [s]:
    14,10 
    Gänge:

Drehmoment [Nm]:

bei [Umdrehungen/min]:
    196

2250
    Kraftstoff:
    Diesel 
    Elastizität

(80 auf 100 km/h) [s]:

Verbrauch [ECE]

(Stadt/Land/Ř):
    9,30/5,50/6,90
    Elastizität

(80 auf 120 km/h) [s]:

Reichweite [km]:

Standgeräusch [db(A)]:

CO2-Emission [mg]:
    181 
    Fahrgeräusch [db(A)]:

Aufbau:
    Limousine 
    Türen:

Heckart:
    Fließheck 
    Sitze:

Reifen vorne:
    185/65 R15 
    zul. Gesamtgewicht [kg]:
    1840 
    Reifen hinten:
    185/65 R15 
    Eigengewicht [kg]:
    1387 
    Radstand [mm]:
    2740 
    Nutzlast [kg]:

Höhe [mm]:
    1400 
    Dachlast [kg]:
    75 
    Länge [mm]:
    4524 
    Stützlast [kg]:

Breite [mm]:
    1755 
    Anhängelast ungebremst [kg]:
    690 
    Gepäckraumvolumen

(normal) [l]:
    480 
    Anhängelast gebremst [kg]:
    1500 
    Gepäckraumvolumen

(maximal) [l]:
    878 
    cw-Wert:

Tankinhalt [l]:
    65 

• « 00 Reagovat !

foto

15.11.99  15:03

Zkoušel jsem hledat pomocí Yahoo "Xantia", ale technické parametry nikde nepíší. Motoricky je asi stejná jako Peugeot 1.9TD, jestli se nemýlím?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…