Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
« citroen XM
Najdu zde také nějakého příznivce XM ? Zatím jsem tu viděl samou chválu na xsaru, saxo a podobně.Správnej Citroen má hydropneumatické pérování.Nechci tím říct že ostatní jsou špatný.Já osobně jsem jich měl již šest.Od CX přes BX až po XM.Z žádným jsem neměl žádné vážnější problémy spíše naopak. -
« Re: Xsara
Jaros, čo hrkoce pod prístrojovkou to neviem, ale v záruke ti to musia odstrániť, máš na to nárok. To klepanie zozadu som však mal aj ja na svojej, a bola to rezrva nakoniec, ktorá bola zle uložená v tom držiaku, a zdvihák ktorý je priložený vedľa nej. Takže skús či to nie je aj tvoj prípad. -
« Xsara
Zdravím všechny příznivce a majitele dvojitého stříbrného šípu. Mám následující problém. Před třemi měsíci jsem si splnil sen a pořídil si Xsaru 1,4 5HB. Vždycky jsem chtěl Citroena a Xsara je podle mě v současné době ve své třídě nejhezčí, takže nebylo co řešit. Jízdní vlastnosti jsou perfektní, spotřeba taky. Bohužel mě zklamalo zpracování interiéru. Už při druhé jízdě se začalo každých cca 10 minut ozývat takové lupnutí z přístrojové desky pod volantem a už se ozývat nepřestalo. Po týdnu se začalo o něco jiné lupání ozývat z pravé strany palubovky. Po dvou týdnech ty druhé zvuky přestaly, ale nyní se čas od času ozývají zase. Po dvou měsících se při přejezdu jakéhokoli kanálu či asfaltové záplaty začaly ozývat dvojí dosti silné zvuky zezadu kabiny - první podle mě vydává nějaký plast a druhý zřejmě kryt zavazadlového prostoru. Ještě to nevím jistě, protože jsem na žádné pohyblivé plasty v interiéru nepřišel a kryt také drží dobře. Nyní, po třech měsících, již silně rezonují pravé dveře (buď okno nebo plasty a čalouňění) a také páté dveře. Musím říct, že jezdím velmi opatrně a k autu ohleduplně (protože ho budu čtyři roky splácet a na další budu mít tak za dalších deset let) a než bych jezdil po kostkách, udělám si radši zajížďku (v Praze to samozřejmě není vždy možné. Nyní ale, kdy mám najeto necelých tři tisíce km to auto drnčí skoro jako Golf mýho kámoše po šedesáti tisících. Je to pro mě značné zklamání, od auta za čtyřista litrů jsem očekával, že alespoň rok vydrží a já při přejezdu nerovností uslyším je tlumené zvuky od pneumatik.
Otázka: Mám prostě smůlu, narazil jsem na špatný kus a jsem výjimka nebo máte někdo podobné zkušenosti? Očekával jsem snad od auta této třídy příliš? Dá se rezonace oken či dveří odstranit? -
matuS 20.11.99 12:58
« ked tak chvalite ;)
mam sluzobne 3 rocne AX diesel, jazdim na nom rok. doteraz ziadna porucha, okrem systemu na ovladanie vysky svetiel. no a ukradli mi rezervu, takze ju vozim v kufri (ajtak je stale prazdny)
dlhodoba spotreba je 4.5l nafty (jazdim len v blave a zriedka mimo mesto) olej to nezere vobec.
mimo mesto prekaza slaby vykon, ale inak - spica -
« XM
Potřeboval bych radu ohledně Citroenu XM. Týká se to hydrauliky. Pérování je v pořádku - to znamená
všechny koule jsou naplněny na správný tlak. Vozidlo péruje naprosto dobře. Jediný problém je, že ventil cvaká v rychlém intervalu za sebou. Centrální koule je samozřejmě také v pořádku. Neví někdo jak seřídit tlakový ventil? -
« Re: XANTIA to Pallas
Ma, treba sa na nej najprv previezť, najlepšie po trochu zvlnenej ceste. Realtívne skoro odchádza stabilizátor na prednej náprave, čo zistíš podľa klepotavého zvuku pri prejazde nerovností. Oprava však nie je náročná, a nemal by si dať za ňu viac než 2000,- čk a potom máš ďaľších 5 rokov pokoj.
Hydrauliky sa netreba báť, urob malý test: spusti auto do najspodnejšej polohy, a potom prepni prepínač na max. hornú polohu. Pokiaľ sa auto zdvihne plynule, bez trhania, mala by byť v poriadku (daj pozor na dostatočnú výšku hladiny hydr. kvapaliny v nádržke).
Ak však zistíš, že chladiaci okruh nie je tesný, alebo sú v dutinách okolo motora fľaky od hrdzavej vody, pozor! Motor bol zrejme uvarený, a nie je isté či je v poriadku tesnenie pod hlavou, príp. aj piestne krúžky .... vtedy radšej nebrať. -
« Re: XANTIA
Motoricky je rovnaká ako Peugeot 405/406, je to totiž ten istý motor (líši sa len logom navrchu). Ak vieš nemecky, tu máš techn. údaje:
CITROEN Xantia 1.9 Turbo D SX (36.100,00 DM)
Motor:
878
cw-Wert:
Tankinhalt [l]:
CX jsem měl taky a to 2.0 Pallas z roku 1985.Takže
ještě klasickej chromovej.V době kdy jsem ho měl tak byl v moc pěknym stavu. Potom jsem ho prodal.Dneska bych ho bral v takovym stavu. Už by
to byl spíš sběratelskej kousek. Zatim čau