Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• « 00 Reagovat !

foto

09.01.00  16:47

« Re: Koupit Xsaru ?

Xsaru 1,4 mam uz rok a pol. Nemam s nou ziadne problemy. Priemerna spotreba je 7 litrov (80% mesto).
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.00  15:47

« Re: XM a hydro

Jo stane se to vzdycky kdyz je mokre pocasi. Zkusime to prekabelovat. Nejake schema by se mozna sehnat dalo, co konkretne shanis ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.00  21:59

« Re: Koupit Xsaru ?

S tímto motorem jezdím v Berlingu multispace a jsem doslova nadšen !!! Dobrý tah, spotřeba, kultivovanost.
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.00  12:07

« Koupit Xsaru ?

Kupuji nové auto a po dlouhém výběru váhám mezi Xsarou, Octavii a Meganem. Xsara 1.4 v plné výbavě je mi nejbližší. Jaké máte zkušenosti. Dík za odpovědi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.00  07:00

XM a hydroaktiv. Ten výkonový tranzistor vyměňuji i kamošovi (má ve firmě také 3 XM a na jedné to pravidelně odchází).Také v servisu nic nenašli, po prohlídce vedení také nic, ventil vyměnil a nic. Podle mého názoru se jedná o tvrdý zkrat, protože na tišťáku jsou vypálené spoje. Doporučuji překabelovat vedení od ventilu k počítači.Koroze vlivem solí je hnusná věc a vodiče mohou být načaté. Nestává se ti to po jízdě v mokru? (auto hned ztvrdne). Není prosím Vás někde k dispozici schema elektriky?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.00  16:04

« Re: blba otazka

Spis mi slo o to, jak je takova situace resitelna.
    Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.00  10:50

a: treba aby mi neukradli kolo nebo nevypustili nadrz nebo neco podobneho
    b: shori elektrika, motor natahne vodu pres praskle tesneni, proste nejaka zavada
    Jinak dik za odpoved a hodne stesti v r.2000
  • 00 Reagovat !

foto

31.12.99  08:14

« PF 2000

Přeji hodně štěstí a zdraví.
    Hlavně vždy dost LHM.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.99  20:23

zero opytam sa a zistim ...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.12.99  20:20

Kerim, takze:

a; nemusis auto spustat pri parkovani do dolnej polohy
    b; preco by nemalo nastartovat?
  • 00 Reagovat !

foto

28.12.99  19:37

« XM a hydro

Mame ve firme 3x XM a dostavam pocit, ze jich bude postreba aspon 5, aby byl aspon jeden pojizdny. Nejhorsi problem mam s elektronikou perovani. Je tam vykonovy tranzistor a ten spina ventil hydrauliky. No a tento tranzistor pravidelne odchazi. Uz jsem ho nekolikrat vymenil, vymenil jsem i cely pocitac. Vymenil jsem i ventil a stejne zase odesel. Byl jsem s tim i v nekolika servisech a stejne neprisli na nic. Nema nekdo tuseni cim to muze byt ?
    Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.12.99  17:46

« Re: Rallye

Xsara WRC bude od roku 2001 - tři soutěže asfaltové + 1 šoltolinová a mistrovství Francie. Plná účast je plánována na rok 2002.
  • 00 Reagovat !

foto

21.12.99  09:41

« blba otazka

nemejte mi to za zle, Citroena nemam, ale uvazuju o BX. Takze ta blba otazka zni:
    Jakou mam sanci, kdyz zaparkuju, spustim auto do nejnizsi polohy, koule treba pres noc ztrati tlak a pak z nejakeho duvodu nenastartuju? Odtahnout to asi nepujde, nalozit taky ne, takze co s tim?
    Diky
  • 00 Reagovat !

foto

20.12.99  20:40

« Reset

Nic se neděje.
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.99  17:00

« Citroen DS 19

to tecnic: som z Bratislavy. O tej bratovej DS-ke sa žiaľ nedá povedať, že by bola dokonale zreštaurovaná, má od toho dosť ďaleko ... všetko je ale len otázka času a peňazí.

DS-ka je vďaka Fantomasovi u nás tak populárne auto, že sa s ním prakticky ani nedá jazdiť. Keď vidíš na ceste veterána, trebárs predvojnového, otočíš sa za ním, ale nevieš, ak nie si odborník, čo je to za typ. DS je ale auto, o ktorom vedia absolútne všetci, že je to Citroen, všetci s tebou chcú pokecať, odfotiť sa pri aute a tak. Je to na dlhšie rozprávanie, ale zájsť z DS kom natankovať, to je tak na 2 hodnky :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.99  16:55

« Citroen SM

to tecnic: SM-ko sme boli s kamarátom osobne kupovať až v USA. Perlička: zohnali sme ho cez internet, pretože v Európe sa nedá zohnať pod cca 35.000 DM + clo. Zohnali sme ho nakoniec až v Minneapolise, a má jedinú vadu: americké svetlá, teda reflektory nie sú prekryté spoločným sklom. Mám ho na fotkách, takže keď ich naskenujem, ukážem ti ho.

BTW: keby si videl ako ťažko sa s ním lúčil bývalý majiteľ ... Najprv sme to všetko dohodli cez internet a telefón, a keď už sme potom boli v USA, zrazu si to rozmyslel a nechcel ho dať! Že vraj mu to došlo, že keď sa niekomu oplatí doletieť až z Európy, tak to auto má zrejme cenu ... ale nakoniec povolil, takže sme sa neprehnali naprázdno.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.99  10:34

« Re: citroen XM

to Pallas : Podle toho že píšeš slovensky tak předpokládám že asi nejsi z Čech.Je to škoda protože DS jsem nedávno viděl ve velice pěkně zrestaurovaném stavu. Měl ho jeden kluk z Prahy co
    se přijel podívat na BX co sem prodával.Moc se mě líbylo.Předtím jsem ho viděl vždy jen zdálky.
    Ale SM 3.0 jsem viděl akorát na internetu.Určitě
    bych ho někdy chtěl vidět.Asi tomá dost velkou cenu protože se jich moc nevyrobilo.Zjišťiju že na Slovensku je víc příznivců citroenů než v Čechách.Dokladem jsou i internetové stránky.Zatim
    čau tecnic
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.99  10:22

to matuS : Já vim že XM je dost nabitý elektrikou,ale záleží samozřejmě také na kusu.Osobně už mám třetí a z elektrikou jem neměl problémy,když pominu špatný kontakt na zadním světle.To jsem odstranil velice snadno rozpojil jsem konektory, očistil, nastříkal kontaktolem a od té doby pokoj.Jinak u citroenů a peugeotů je známo že kontakty oxidují.Proto to chce občas údržbu.Z tvého příspěvku je jasné že asi nejsi domácí kutil a na autě si toho asi moc neuděláš.
    Pro takového člověka asi zejména starší XM není.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.12.99  21:45

to tecnic: mali sme asi polroka xmko, same problemy, furt blbla elektrika, servis povedal, ze prekablovat cele auto...tak to otec vratil.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.99  16:57

Ano som fanda, to je pravda ... ale to este nevies za brat ma ciernu DS 19 z roku 1964 a kamos bielu SM 3.0 Coupe z r. 1972!!! ked chces poslem ti aj fotky niekedy!! ( a to este nehovorim o dalsich troch kamosoch co maju kacicky ) :-)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…