Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• 00 Reagovat !

foto

22.03.00  09:13

« Vsem

Netankujte 30. dubna 2000 ! ! !
    Přečtěte si prosím tuto zprávu a předejte ji dále, mohla by se z ní stát geniální akce, pokud budou všichni spolupracovat!
    Toto je protestní akce proti stále stoupajícím cenám pohonných hmot!
    Neustále stoupající ceny pohonných hmot, získávají pomalu zastrašující rozměry.
    Je nejvyšší čas na reakci postižených.
    Celosvětově stoupají ceny pohonných hmot neakceptovatelným způsobem, I když jsou miliony barelů v zásobě. Nyní se rozhodli ropní producenti snížit svou produkci o dva miliony barelů denně, aby vyhnali ceny uměle nahoru.
    Všichni postižení jsou nutně vyzváni k protitahu.
    Rozhodující den je 30. dubna 2000.
    Pokud tento dne nebude nikde tankováno, nemůže si trh této skutečnosti nepovšimnout.
    Musíme si povšimnout toho, že máme moc; měli bysme ji jen použít. Dnešní moderní komunikační prostředky umožňují informovat o této akci ve velice krátké době obrovské množství lidí.
    Tankujte před, nebo po 30. dubnu 2000, ale:
    NETANKUJTE 30. DUBNA 2000 ŽÁDNÉ POHONNÉ HMOTY!!!
    Tato akce je nutná proto, aby pár miliónů lidí ukázalo ropným multimiliardářům, že se jím přejídá neustálé placení čím dál více peněz za pohonné hmoty a mají toho tak akorát po krk.
    Spolupracujte!!! Předávejte tuto zprávu dále!!! Pošlete tuto informaci svým přátelům a známým. Pomožte udělat z 30. dubna 2000 nezapomenutelný den!
    Děkuji
    ----------------------------------------… /> Originál této zprávy byl doručen z Německa, kde se plánuje úplně stejná akce ve stejný den. (a určitě nezůstane jenom u Německa...)
    ---
    Příchozí zpráva neobsahuje viry.
    Zkontrolováno antivirovým systémem AVG ([odkaz]
    Verze: 6.0.121 / Virová báze: 58 - datum vydání: 31.1.2000
    ----------------------------------------… />
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.00  15:25

« Re: Koupit Xsaru ?

Jednoznačně Xsaru, protože škodovka je * a Renaultu se nedá věřit
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.00  15:24

« Xsara coupe

Mám si koupit Xsara coupe 1.4 nebo 1.6. Chci to jen na cestu do školy.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.00  15:21

Buď rád, že v něčem jezdíš. Když se ti to nelíbí, tak jezdi na tříkolce.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.00  15:19

« Re: Motor 1.6i nebo 1.8i 16V

1.6 Výborný. Spolehlivý, výkonný s malou spotřebou.
  • 00 Reagovat !

foto

29.02.00  16:57

« Xsara Picasso

Tak som dnes skúšal Picasso, čo vy naň? Zvonka sa mi páči, najmä spredu a zboku.Vpredu sa sedí super, prístrojovka je krásna, ten displej veľmi dobre čitateľný, množstvo odkladacích priestorov a plastové obloženia príjemné na pohľad i na dotyk. Jazdné vlastnosti tiež OK. Čo sa mi nepáči? Zadná časť, teda nie celkom, ale možno je to len nezvyk. Prekvapili ma dve veci: že karoséria je lakovaná len zvonka, pod kapotou alebo pod kobercami je len nejaká základná farba, a tiež ma prekvapilo prečo prednú kapotu nedrží hydraulická vzpera, keď na normálnej Xsare to tak robia už dva roky. No a prekvapili ma aj nerovnaké spáry medzi jednotlivými dielmi karosérie, napr. povedľa prednej kapoty alebo medzi prednými a zadnými dverami, snáď to ešte nejak dotiahnu. Inak keby som si mal vybrať medzi Meganom Scenic a Xsarou Picasso, tak určite Picasso.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 22.02.00  20:44

« Re: C15

Saxík, prerob ho na obytné auto, tu máš tip: [odkaz] :-))
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.00  21:18

« C15

Potřeboval bych nějaký nápad jak si vylepšit svůj nový vůz citroen C15. Spíše nějak zevnější úpravy. Díky moc. Jirka
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.00  17:52

« Re: Saxo

Něco z oficiální stránky:

v roce 1999 se v UK prodalo 44000 Saxíků, z toho bylo 8000 ve sportovní verzi VTR/VTS.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.00  17:30

« Re: Motor 1.6i nebo 1.8i 16V

Mám 1.8i 16V v kupátku, a jazdil som teraz asi 3000 km s 5dv. 1.6i... Môj názor: jednoznačne 1.8!!

Prečo? Je živší, tichší, kľudnejší, v 1.8i sú vzadu kotúčové brzdy a spotreba je približne rovnaká (napr. pri 130 km/h na diaľnici možno i nižšia u 1.8, má dlhšiu 5ku). Naviac 1.6ky trpeli nepríjemnou závadou (snáď to už odstránili vo výrobe?): spätným odvetraním od rozvodov sa zanášal vzduchový filter kvapkami oleja, auto potom strácalo ťah a kolísali voľnobežné otáčky. U 1.8i 16v je odvetranie vyriešené ináč, nestáva sa to.
  • 00 Reagovat !

foto

09.02.00  07:57

« Motor 1.6i nebo 1.8i 16V

Dobrý den,
    chci koupit Xsaru. Jaké máte zkušenosti s motory 1.6i a 1.8i 16V. Děkuji Vám za příspěvky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.00  11:43

« Re: Zima a CX

Ja mám teraz so svojím CXom problém ... dalo by sa povedať typický: radiátor kúrenia je upchatý, uvidím či sa to dá prepláchnuť alebo treba nový :-(( Tiež mohli dať ten radiátor trošku vyššie, aby v ňom nestála voda..
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.00  10:13

« Zima

Sorry ale musím si pochválit svoje auto.
    Citroen CX 25 TRD Turbo 2. Parkuju venku a dneska ráno bylo tak promrzlý že skoro nešlo točit volantem a řadit (ztuhlý LHM a olej v převodovce), ale motor po dvojím nažhavení naskočil jako by nic. Taky trvalo dýl než se zvedlo - musí to být záhul na čerpadlo tlačit místo kapaliny rosol. Nevíte jestli není nějaký speciální LHM na provoz v mrazech?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.00  21:04

« Re: Auto století

Ono je těžké vybrat nejlepší auto století. Díval jsem se na celou stovku, tam bych řekl, že některé auta tam nepatří. Samozřejmě každý může mít svůj náhled. Ti lidi, co to volili, tak nějak bodovali, a z toho vzniklo pořadí - ne z názoru jednoho, ale skupiny lidí. DS je samozřejmě symbol Francie 60-tých let s vyjímečnými nápady.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.00  08:10

Taky jsem na Xsaru neslyšel křivý slovo. Do 'citroenovské' dokonalosti jí chybí jenom ten nastavitelnej podvozek (ale to by ji tak zdražilo, že by byla vzhledem ke třídě, do níž patří, určitě velmi těžko prodejná). ((Nemám ji, nejel jsem v ní, ale pár přímejch vyjádření jsem na ni zaslechl.))
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.00  19:30

V září jsem si koupil novou Xsaru, ale dnes bych dal asi přednost Méganu. Už cca po 1000 km se v interiéru začaly ozývat nepatřičné zvuky - z palubní desky a ze dveří. Navíc Xsara nemá příliš komfortní podvozek - jsem z Prahy a přejezdy přes tramvajové koleje a jízda po kostkách jsou utrpením pro mě i pro auto, který se změní v jedno velký rachtátko. Dodnes nevím jestli jsem koupil nějakej špatnej kus nebo to je u Xsary normální. V každým případě jsem spokojenej s velmi s designem vozu (podle mě nejhezčí auto v této třídě), s prostorným interiérem, jízdními vlastnostmi mimo město a spotřebou. Závěr: Jestli jsi z Prahy, ber Mégana - má mnohem komfortnější podvozek a podle mě i lepší zpracování interiéru. Hodně štěstí.
  • 00 Reagovat !

foto

20.01.00  11:11

« Auto století

Četli jste článek od M.F. na tomhle serveru. Jeho hodnocení umístění aut v první pětce. DS byla třetí. Autor článku píše něco ve smyslu, že nevídí důvod proč tyhle auta byla tak ve předu, že tam nemaj co dělat. Myslí asi i DS. Nezbývá mě než konstatovat, že ten člověk nemá asi moc znalosti o autech. A když tohle napíše měl by si nejdřív zjistit něco o DS aspoň by takhle nekecal. DS byla převratný auto. A vůbec je prostě super. A lidi u nás jsou stejně divný. Nepoznaj kloudný auto - Citroen a radší dávaj přednost asijské komerci. Ale alespoň se u nás Citroeny tak nekradou.
    Btw: Auto nemám, ale mám rád Citroeny.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.00  07:53

Urcite ano. Ja sam jsem pred rokem mel objednanou Oktavii, ale kdyz jsem se svezl v 1.4i Xsare, okamzite jsem zmenil rozhodnuti. Auto je elegantni a dodnes mam pocit, ze hezci auto na nasich silnicich nejezdi.
    Je spolehlive, doposud jsem nemel nejmensi problemy. Jako priklad efektivniho provozu uvadim
    prumernou spotrebu 6,3 l/100 km pri nasi ceste do Francie, kde jsme najeli 5500 km po vsech typech cest, s popojizdenim ve velkych mestech i letoviscich, po dalnici (150km/h) s rakvi na strese a v aute 4 lidi a v kufru same konzervy.
    Zazitek z jizdy byl srovnatelny s poznanim te krasne zeme, ktera Xsaru zplodila.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.00  17:28

Xsarou jazdím asi dva roky, cca 100.000 km na dvoch Xsarách, doteraz bez problému. Teraz kupé 1.8i 16v, asi 50% mesto, na dialnici občas na hranici 200 km/h, ináč cestovných 160-180 km/h, spotreba cca 8,7 l (priemer za 50.000 km, vrátane využívania klimatizácie v lete a teraz zimných pneu). Známi s Xsarami 1.4i dokážu jazdiť na hranici 7 l, a to v meste!!!.

Mégana príliš nepoznám, ale Octavia je mi proti srsti (jazdné vlastnosti, pohodlie), naviac je to auto, ktoré sa len zvonku hrá na veľké, v tomto je Xsara presne naopak, zvonku nevyzerá také priestranná, aká je vovnútri.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.00  16:50

« Re: XM a hydro

Tedˇto řeším znovu. XM hydroaktiv - odešel tranzistor v řídící jednotce. Teď jsem provedl i podrobný průzkum jak je to v XM zapojeno. Po měření odporu cívky ventilu jsem zjistil odpor jen 0.4 ohm. Cívka má mít zhruba 4,3 ohmu (měřeny další 2 cívky). Kamoš si nechá vyměnit ventil a budem pokračovat v základním výzkumu. Tu starou cívku kuchnu (podle schematů, které na tuto XM vůbec nesedí) by v cívce měla být zhášecí dioda (sázím boty že je proražená). To znamená že není možné ji libovolně připojovat. Mám určité podezření, že do této XM někdo dříve montoval ventil s jiným (novějším konektorem) a bylo mu jedno jak ji připojí (na konektoru je znát ořezání plastu a zalití nějakým epoxem. Musím si to dát na stůl a skusit s nějakým zdrojem jaký proud cívkou teče pokud se přepóluje.
    Když jsme zkoušeli napájet ventil jen z ACCU cvakal !!!, ale teklo jím přez 20A ( to byla ta vadná cívka co měla jen 0,4ohmu). V řídící jednotce je cívka připojena ještě přez odpor 10 ohmu tj. pokud sepne TR není to úplně do zkratu. Dám vědět jak dopadnu, zatím mám podezření na přepólovanou cívku, ten Váš konektor je originál?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…