Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• « 00 Reagovat !

foto

11.05.00  13:58

« Re: CX

Mám strieborného CX-a 2.5 D, ročník 1988, a ten jazdí po meste za 6,5 l nafty ... jazdí s ním teraz mladší brácho, ktorý je študent VŠ a nevie si to auto vynachváliť. V lete boli s kamošmi v Holandsku, po autostráde ustálených 120-130 km/h a keď sa vrátil po 3000 km a spočítal spotrebu, vyšlo 5,1 litra na 100 km!! Na také veľké auto je to myslím super hodnota, a podotýkam, že auto má za sebou už minimálne 300.000 kilometrov!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.00  13:40

Souhlasím s RSD, sám jsem měl CX do minulýho pátku 5.5.2000, než se mi postavila do cesty A6, která předjížděla někoho, kdo už taky předjížděl.
    Uhnul jsem do pangetu a sejmul značku, výsledek: zničenej předek, čelní sklo, střecha, přední náprava, nikomu v autě se nic nestalo. Citroenům zdar.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.00  14:02

« auto roku v Polsku

pořadí: Picasso, Punto, Fabia. Asi tam VW není tak zaháčkovanej, tak to musela vyhrát Xsara Picasso - maj ti Poláci pravdu, je sympatičtější než Zafira.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 09.05.00  21:35

« dodatok

odvtedy ma otec v aute hasiaci pristroj :)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 09.05.00  21:33

« Re: Citroen XM

mato2> otec mal, mal 2 xmka, prve sa posieralo (elektrina ako tebe, mechanici=* povedali, ze prekablovat, dost drahe to bolo) takze auto sa vratilo. to bola v6 trojliter, potom dostal sluzobne 2.0i, strasna sracka, ten dvojlitera mal prisambohu niekedy aj vacsiu spotrebu ako trojliter, a vykon asi dvojtretinovy, leniveeee to auto ako svina, no a najlepsie nakoniec - otcovi to na dialnici zacalo horiet a kym dosli hasici, tak po kufor auto zhorene.
    ale vsetka cest nadrzi, tusim 80 litrova tam je, a otec 50km predtym tankoval doplna. nevybuchlo...
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.00  05:02

« Citroen XM

Zdravim
    MAl niekto problemy s XM-kou? JA som ju mal tri roky bez problemou-skutocne super auto. Po troch rokoch sa daco posralo. NApr-nechcelo startovat. BAteria bola nabita, ale v motore ani necuklo, nic. Totalne mrtve. Auto stalo pol roka , potom objavili chybu v startery, ale akosi nepomohlo. Tak som ho predal. MAli ste niekto podobny problem?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.00  12:58

Můj názor na CX je, že Citroen ještě dodnes neudělal tak vyjímečný a nadčasový auto, jakým byl tento skvost silnic. Kdyby neskončili seriovou výrobu, prodával by se dobře i dnes. Jediným autem ,co je dnes od citroenu trochu in je Xsara Piccasso, ale rozhodně to není žádná revoluce, jako bylo CX.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.00  10:52

« Re: Xantia -ABS

Zdravim, mam nejake zkusenosti s ABS u XM i Xantie a problem byva obvykle v cidlech u kol. jsou zaneseny nebo vlhky kontaky nebo primo funkcni plocha cidla. Vic se na tom mimo servis vetsinou poznat neda a i u tohohle je riziko, ze cidla zpetne spatne usadis.
    Mluvite zatim hlavne o novych autech, ja osobne mam CX, neni tu nejakej priznivce starsich citroenu, vzdyt to jsou nadherny kary!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.00  09:21

« Re: Xsara Picasso

2Pallas: S tou cenou máš pravdu (např. ve srovnání Picasso x Scenic v základu ), konkrétní problém s ND zatím neznám, počkám až si Picasso švagr přiveze domů a začne s ním jezdit, pak budu moudřejší a určitě se podělím o jeho zkušenosti.
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.00  14:19

« Xantia -ABS

Zdravín všechny,mam tech. dotaz ohledne abs.
    Zacala mi svitit kontrolka ze abs blbne.Podle manualu je ted vypli,ale nepisou co s tim muze byt.
    Jen abych co nejdrive zajel do servisu Citroen.
    Nemate nekdo uz nejake zkusenosti se stejnym problemem?Diky J.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.00  10:20

to hudec: sú nejaké problémy s ND? Konkrétna skúsenosť?

A s tými dodacími lehotami ... u Picassa je to asi objektívna príčina, to u Fabie je to trochu inak, Škodovka tvrdí že nestíha vyrábať a tie Fabky pritom ľudia asi príliš nekupujú, keď ich po uliciach príliš veľa nebehá, pritom dealeri ich majú na skladoch dosť. Veď za tú cenu sa ani nedivím. Hmm, to teda Citroen posadil cenu na Picasso asi príliš nízko, pre mňa ako zákazníka to je ale pozitívne, nie?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.00  09:13

2Pallas: A co náhradní díly, ty taky nestihnou vyrábět a dodávat? Moc by mě zajímalo jestli je tato situace jenom v tzv. východní Evropě nebo i na západě ? Marketing Citroenu asi trochu nedomyslel poptávku, nebo se naivně domnívá, že zákazníci na které se nedostalo letos počkají, tak aby se nemýlili.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.00  14:02

Dnes mi vravel kamarát, že pre maďarský trh bolo na tento rok 500 ks Picassa ... vypredali sa za prvé tri mesiace, a teraz nevedia či ešte nejaké dôjdu v tomto roku. Zákazníkov je vraj dosť.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.00  06:54

tak jsem měl možnost si X.P. prohlídnout a srovnat s vedle stojícím Scénicem - Picasso rozhodně vypadá jako o hodně lepší koupě (levnější, větší, designově modernější...).
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.00  15:29

to hudec: hmm, len skoda ze v SR sa doplaca 14.500 Sk za metalizu, sice je pravda, ze niektori vylozene nemusia chciet metalizu, a tym je zaklad lacnejsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.00  09:50

2Pallas: Když tak nad tím přemýšlím tak to asi bude pravda, holt reklama dělá "divy". Jinak k těm barvám musím říct že se nejenom frantíci podstatně zlepšili v kvalitě ale i nabídce. Dneska není problém si vybrat opravdu hezkou barvu, zase na druhou stranu je většina lidí konzervativních a tak je to pořád "šeď" na ulicích.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.00  09:19

Prečo chcú všetci striebornú? Kvôli tej reklame v TV? Mne sa páči práve tá pistáciová.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.00  08:58

2Pallas: Základ stojí tuším 495k, a nejdražší je 2.0 HDi za 550k. To docela jde a myslím že spousta lidí si ten diesel vezme. Jinak jsem se doslechl neověřenou zprávu, že všichni kupci chtějí stříbrnou metalízu. To zas bude na silnicích "vypadat". Minulý týden jsem jí viděl v takové pěkné bledě pistáciové barvě a ta byla fakt cool.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.04.00  01:42

To vazne je taka dlha cakacia doba na to auto?? A kolko stoji u vas? Na Slovensku stoji zaklad 1.6i 609.000 korun (slovenskych), co nie je zla cena, je to minimalne o 100.000 menej nez podobne vybaveny Scenic.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.00  14:15

2Pallas: Švagr si Picasso objednal a bude na ní čekat 3 měsíce protože nestíhají zásobovat trh ve Francii a Německu, který mají samozřejmě větší význam. Jinak k těm nedostatkům bych měl stejný postřeh, je to nový model a proto bych možná počkal tak půl roku jaký opravdu bude. K tomu tvému hodnocení Scénic x Xsara Picasso jedinou věc, když bych volil v tuto chvíli tak si vsadím na Scénic ( přeci jenom ho už nějaký rok vyrábějí ), pokud nespěchám tak rád počkám jaký to Picasso bude a pak se rozhodnu ( je pravda že designově vypadá líp ).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…