Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
-
« Picasso - dojmy z jazdy
Mal som teraz na víkend Picasso HDi a fakt super!!! Spravil som na ňom cca 1500 km, a čo sa týka pocitu z jazdy, je to úplne geniálne. Dokonca priateľka, ktorá sa v autách nevyzná, resp. nevie niekedy ani ako sa volá to auto v ktorom ju práve veziem (a to sme už jazdili naozaj všeličim, od kompaktov po luxusné limuzíny) síce najprv zahlásila že akeé zvláštne auto (keď ho prvýkrat videla) a potom asi po 250 km z ničoho nič zahlásila do ticha: Toto je najpohodlnejšie auto, v ktorom som kedy sedela...
Čo sa týka mňa, vadila mi jediná vec ... v ostrých serpentínach okolo Bojníc sa mi občas stalo, že mi v prudkej ľavotočivej zákrute zavadzal vo výhľade stĺpik čelného skla. Možno je to iba nezvyk, neviem. Všetko ostatné bolo super. A napríklad spotreba, tá ma maximálne udivovala ... pri 135 km/h na autostrade 4.6 l / 100 km - a za celý víkend priemer 4.7, pri rýchlostnom priemere 82 km/h, podotýkam že 80% boli okresky... -
matuS 15.06.00 23:21
« Re: Citroen Xantia
otec mal rok a nieco xantiu 2.0 8ventil, s hydroactive II a automatickou prevodovkou. bolo to super auto, so super vybavou a super exterierom a interierom, ale ten motor bol na automat slaby. do mesta v pohode. za ten cas ziadne problemy. potom islo prec, lebo neboli peniaze na splatky lizingu :)) -
« Citroen Xantia
2ALL: chtel bych se zeptat na ceny ND a uroven servisu na jizni morave ( Brno ). Premyslim o koupi jineho auta ( ted mam bmw 320 ) a padl me do oka citroen Xantia a hlavne me laka to pneumaticke odpruzeni auta. Ma tady nekdo zkusenosti s timto autem ? Konkretne by mel zajimal typ 1.8 - 2.0. -
« imobiliser
Právě jsem koupil ZX a je tam imobiliser. Je asi vypnutej, jsou tam tlačítka "0" .. "9", "C", "S", červená a zelená LED. Při vypnutém motoru červená LED bliká, při nastartování se ozve pípnutí a červená LED svítí. Nevíte někdo jak se to používá? Nemám návod a bojím se to zkoušet naslepo. -
« Re: CX
Mám strieborného CX-a 2.5 D, ročník 1988, a ten jazdí po meste za 6,5 l nafty ... jazdí s ním teraz mladší brácho, ktorý je študent VŠ a nevie si to auto vynachváliť. V lete boli s kamošmi v Holandsku, po autostráde ustálených 120-130 km/h a keď sa vrátil po 3000 km a spočítal spotrebu, vyšlo 5,1 litra na 100 km!! Na také veľké auto je to myslím super hodnota, a podotýkam, že auto má za sebou už minimálne 300.000 kilometrov! -
Souhlasím s RSD, sám jsem měl CX do minulýho pátku 5.5.2000, než se mi postavila do cesty A6, která předjížděla někoho, kdo už taky předjížděl.
Uhnul jsem do pangetu a sejmul značku, výsledek: zničenej předek, čelní sklo, střecha, přední náprava, nikomu v autě se nic nestalo. Citroenům zdar. -
matuS 09.05.00 21:33
« Re: Citroen XM
mato2> otec mal, mal 2 xmka, prve sa posieralo (elektrina ako tebe, mechanici=* povedali, ze prekablovat, dost drahe to bolo) takze auto sa vratilo. to bola v6 trojliter, potom dostal sluzobne 2.0i, strasna sracka, ten dvojlitera mal prisambohu niekedy aj vacsiu spotrebu ako trojliter, a vykon asi dvojtretinovy, leniveeee to auto ako svina, no a najlepsie nakoniec - otcovi to na dialnici zacalo horiet a kym dosli hasici, tak po kufor auto zhorene.
ale vsetka cest nadrzi, tusim 80 litrova tam je, a otec 50km predtym tankoval doplna. nevybuchlo... -
« Citroen XM
Zdravim
MAl niekto problemy s XM-kou? JA som ju mal tri roky bez problemou-skutocne super auto. Po troch rokoch sa daco posralo. NApr-nechcelo startovat. BAteria bola nabita, ale v motore ani necuklo, nic. Totalne mrtve. Auto stalo pol roka , potom objavili chybu v startery, ale akosi nepomohlo. Tak som ho predal. MAli ste niekto podobny problem? -
Můj názor na CX je, že Citroen ještě dodnes neudělal tak vyjímečný a nadčasový auto, jakým byl tento skvost silnic. Kdyby neskončili seriovou výrobu, prodával by se dobře i dnes. Jediným autem ,co je dnes od citroenu trochu in je Xsara Piccasso, ale rozhodně to není žádná revoluce, jako bylo CX.