Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
-
« Re: este jedna vec
Luf, s tym nepohnes, v nemecku sa predavaju take potraviny len sterilne a to bude rychlo aj u nas. Tie jogurty sa mozno vyrabaju prirodzene "pomocou zivych kultur" ale to co ide do skatulky je uz sterilizovane - a nikdy sa nedozvies ako, ci teplotne, konzervacnou prisadou, alebo ozarovanim. Ale ber to tak, nemcov je ako hadov a oni uz otestovali :-) -
"-- skrytý --" 24.01.03 09:04
« Re: Xsara 1,4i
to Hosna: Zdravím. Doporučuji tyhle odkazy. Dost jsem se tam dozvěděl a podle popisu tvojí trasy asi polština nebude problém ???? jestli bydlíš tam co myslím
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Jinak Xsara 1,6/16 Break -spotřeba byla v létě max 7,0 (podle PP !)+klima. Teď v zimě to vylezlo až na 8,4 při těch mrazech - bežný provoz asi 100 - 150 denně ale už to zase klesá. (zatím 15 kkm uvidím jestli si to ještě sedne) Je fakt že jak se tomu šlápne na krk tak průměr leze nahoru dost rychle ale to je u všech stejné.
to matuS : Mas pravdu. Rajo sa predáva aj u nás(mliko určitě - jogurt nevím) a protože mám doma na mlíko dva těžké notoriky tak po tom kolik ho spotřebovali by už museli být po smrti.
Jinak pro všechny :
na [odkaz] je moc fotek nového faceliftu Xsary. Tak můžete hodnotit.
Pár věcí se mi tam dost líbí.
-
matuS 21.01.03 01:46
luf, si nejaky moc precitlively. ja jem rajo odkedy sa vyraba a nie malo a nic mi nieje. aspon zatial :-)
moc tvojho drobca nezvykaj na moc ciste veci, lebo potom ho zabije nejaky obycajny virus. vsimni si ciganov, su spinavi, chodia aj v zime bosi, ale ajtak su cely zivot relativne zdravi a plodni...su proste odolni.
btw pokial na jogurte nieje napisane, ze obsahuje zive jogurtove kultury, tak ich obsahovat nemusi. -
matuS - dakujem pekne Raju za nemecku technologiu vyroby jogurtov. Je to humus! Ak raz budes mat moznost, skus si v okoli Ziaru nad Hronom kupit jogurt, ktory vyraba PD Lovcica Trubin klasickou technologiou => trvanlivost 5 dni, ale jogurtik je vynikajuci. Navyse ho mozem bez problemov dat mojmu drobcovi, lebo mam istotu, ze v nom nie je viacej chemikalii ako v pracom prasku. Jogurt vznika posobenim nejakych bakterii z mlieka, ale z biologie viem, ze bakterie sa roznozuju exponencialne s casom. Ako je teda mozne, ze Rajo vyrdzi 21 dni? 1, bud tam nie su ziadne zive bakterie alebo 2, je tam tolko chemie, ze ich stiha zabijat. Ako si ale mozem byt isty, ze postupne nezabije aj mna resp. drobca...
Cely tento moj rozculeny prispevok bol o tom, ze nie vsetko dovozove je dobre. A tiez aj o tom, ze v BA nemozem zohnat jogurt, ktory by som mohol dat zjest aj mojmu drobcovi. -
matuS 20.01.03 00:00
yyyy> konecnom dosledku MNE zivotna uroven klesne ja si myslim, ze mas zivotnu uroven slusnu, ked sa kurz posunie o 5%, tak to ta jednoznacne nezabije.
nekupi v samke slovensky jogurt co sa pozajtra vyhodi skysnuty, ale kupi dovozovy jogurtik to je ale uz chyba slovakov, ked budu nakupovat zahranicne vyrobky, ktore aj sami vyrabame.(preco si ludia naivne myslia, ze to co je zahranicne musi byt zakonite lepsie? - a stymto suvisi to, co dzurinda sluboval ale nedotiahol - chceli znackovat vyrobky "made in slovakia", aby sme ich my sami kupovali. by ste sa cudovali, ako tuna funguje ked je vyrobok australian made - ludia sa vzdy rozhodnu radsej pre to, ako zobrat z vonku)
btw preco hovoris skysnuty? my vzdy nakupujeme jogurty rajo (vyrabane tusim nemeckou technologiou) a nikdy nemame problemy. -
"-- skrytý --" 17.01.03 16:32
myslim ze sa tomu hovori zuslachtovaci styk :-) dovezie sa latka tu sa usije a znova sa to vyvezie. a k tej cene, neviem ci dostanu danove prazdniny ale urcite mame podpisanu dohodu o zabraneni dvojiteho zdanenia takze velmi rychlo sa zisti co je vyhodnejsie ci zdanit u nas alebo inde. je jasne ze profit tu na 100% je ale (nechcem tym nikoho urazit) co myslis kto robi vacsiu pridanu hodnotu clovek ktory nieco projektuje a vymysla alebo clovek ktory nieco niekam vlozi, priskrutkuje a posle dalej? mne ide iba o tom, ze netreba zaspat na vavrinoch a do neba vychvalovat tu investiciu zvonku :-) viem ze to nie je relevantne (auto/IT) ale flextronics v CR je zdarny priklad toho ako to moze dopadnut. -
skdd - praveze pridana hodnota je dost vysoka. Dost pochybujem, ze sa u nas vyrobene auta budu akoze predavat do francie za nakladovy cenu a az odtial sa budu predavat dalej za trhovu. Alebo si to moc zjednodusujem a predstavujem ako hurvinek valku? -
skdd: Myslim, ze az take zle to nebude. VW tiez zacali iba skladackami (ak si dobre pamatam) a teraz sa uz robi v BA kopec veci. Inak s tym prevezenim tiez dost silne pochybujem, kde inde by mali tak vysoko kvalifikovanu pracovnu silu za tak smiesne platy? -
"-- skrytý --" 17.01.03 16:04
chalani vsimli ste si, ze tu sa ide stavat akurat fabrika kde sa bude nieco skladat? myslite si, ze to ti francuzi (ked to bude vyhodne niekde inde) nezbalia a neprevezu? bohuzial sa bude tvorit iba minimalna pridana hodnota na tych autach. ja som za aby tu boli take prevadzky ale omnoho radsej privitam dizajn centra, vyvojove clanky alebo nieco kde sa ta pridana hodnota prejavi viac. beriem ze offsetovy program tu je tiez a relativne sa mu dari aj bez tejto investicie (vwbrose a podobne) a chapem ze toto je (mozno) iba zaciatok ale urcite nas to nespasi. takze prestat snivat a hor sa makat :-))) -
yyyy - s radostou by som kupil jogurt, mlieko, keksik ale aj kura alebo ine maso zo slovenskej produkcie. Ale chod napr. do Tesca a skus pohladat v regali, kolko najdes nasich jogurtov a kolko zahranicnych. A potom sa pozri, kolko stoja. Bohuzial je to jasne v prospech zahranicnych, aj pre chudobu. Viacej penazi bude iba znamenat, ze nekupi tych zahranicnych jogurtov 2ks, ale kazdemu decku 2 a sebe tiez jeden. Bohuzial, na Slovensku je to tak! -
Rast koruny -> rast importu -> rast salda ZO -> tlak na znizenie kurzu koruny. A kedze sme nmaly stat, takymto tlakom sa neubranime a koruna klesne zase naspat. Bez rastu nasej ekonomiky (a tym myslim rast rychlejsi ako rast v krajinach, s ktorymi mame najvacsi zahranicny obchod; co ja nevidim ako realnu vec) bude kurz iba oscilovat okolo nejakeho rovnovazneho stavu. Vase uvahy su vsetky spravne, len som ich trosku dotiahol.
Ad fabrika - pravdepodobne sa tu budu pre zaciatok montovat auta z polotovarov. Predpokladajme, ze pre zaciatok sa nebudu vyrabat od piky motory, kasne a prevodovky z ocele z Kosic. Takze saldo sa moc nezmeni - pribudne dovoz dielov a pribudne vyvoz aut. Rozdiel bude iba pridana hodnota, ktora je u aut nastastie dost vysoka. Minus to, co uz napisal yyyy. To vsetko prinesie finalne poztivny dopad na nasu bilanciu ZO (zvysime vyvoz, to je pre nas podstatne) a prinesie to aj dalsie pozitivne dopady na zamestnanost a HDP. A keby vyrabali auta od piky u nas, bolo by to uplne idealne, mozno by sme casom mohli dosiahnut vyrovnanu obchodnu bilanciu. Nehladajte vo vsetkom len same negativa a usmievajte sa, snad nam bude lepsie :-)))
A dost!
Kdo už byl na :
[odkaz]
ať zvedne ruku......
Jestli nikdo tak Vám to všem vy jogurtoví citroenáři :-))) doporučuji. Než to stáhnou protože je to nějaký malý firemní servr. Ale nikde jinde jsem více obrázků neviděl.