Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
matuS 12.01.01 13:19
« Re: Citroen AX
mam 1.4D, tak 1.5D asi preto zerie v saxe viacej, lebo je tazsie, a zda sa mi ze ma 165tky gumy, kym ja mam 155tky.
po dialnici jazdim zriedka, cca 1x za tyzden, vtedy idem 120-130, a vynimocne, ked sa ponahlam, ako v stredu, tak idem na plne gule. zaujimave je, ze ked idem tych 140-150 tak mam stlaceny asi do 3/4 plyn, a ked stlacim az na podlahu, tak taha horsie. vtedy sa asi prechlastava, alebo co... -
« Re: Citroen AX
I ubenzinu se blyska na lepsi casy. Treba SVC od Saabu. Obsah 1.6 a stim souvisejici spotreba, a vykon 165 kW. Mozna casem bude motor obsahem 0.5 l a souvisejici spotrebou s vykonem 50 kW. Takovy motor bude ale asi drahy, a kdovi jestli se prosadi v kategorii malych aut. Na druhou stranu uspora benzinu timto motorem muze hrave smazat pocatecni vyssi naklady na porizovaci cenu. -
« Re: Citroen AX
Hluboko je při úsporné jízdě mimo město 3.6l/100km, ono je to stejně jedno, protože jak sám píšeš, když svýho Citrouše bereš u huby a jedeš 120-130, místy 150 (a to nejezdíš po dálnici?), tak si bere jak jsi psal cca 5l. To stejně žádnej benzín nikdy neudělá, max. při super úsporné jízdě, jenže to už se s tím dieselem dostaneš na výš uvedené číslo. No a jestli máš známého z JZD, jak správně podotkl mfilip, tak ...:))) Ještě k tomu tvýmu AX, máš 1.4D nebo 1.5D. Nepochopil jsem, proč začali dělat 1.5, když bere víc (cca o litr), a starší 1.4D bylo super. Asi ropné loby. Nebo jak ho teď dávaj do Saxa a 106, tak aby to jelo, jsou přece jen těžší než AX. -
matuS 10.01.01 21:15
« Re: Citroen AX
ja mam tiez zimne, dneska som siel 150, bolo sucho, podla mna to auto je celkom v pohode aj v takej rychlosti, len nesmie fukat :-)) vtedy je to fakt sranda. ale je pravda, ze nejaky vyhybaci manever by som sa v takej rychlosti bal robit, radsej brzdim, a ked su dobre nastavene brzdy, tak nieje problem.
inac ja tiez vacsinou jazdim v meste, a po dialnici tych 120-130, to je idealna rychlost na to auto. a na spotrebu moc nejazdim, pretoze rozdiel medzi normalnym jazdenim a setrenim je 0.5l nafty -
« Re: Citroen AX
Mám ho teprve cca 2měs, takže jsem ho ještě netestnul, navíc tam mám zimáky a v tomhle počasí ... :))) Zatím jsem s tím jel max. 140, na to malý auto je to stejně už vo hubu. Jinak v techničáku to má max 167km/h. No nevím, nevím, asi když se to rozhoupe ... Jezdím spíš na spotřebu.