Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
-
« Re: Picasso alebo Premacy ?
Proc Picasso v dieselu a Premacy v benzinu? To se u vas neprodava Premacy DiTD? Tu mam ja taky v uprave N1 a neni to az tak spatny auto. Chyb ma urcite spoustu, ale narozdil od Picasso ma skvely, primerene tvrdy podvozek a nevypada jako vajicko. -
« Picasso alebo Premacy ?
Vazeni, ak sa niekomu chce, skuste sa vyjadrit, co kupit - Picasso HDI alebo Premacy 1.8 74 kW. Oba sa na Slovensku predavaju v N1 verzii, teda s odpoctom DPH, tj. Picasso cca 610 tis. Sk, Premacy cca 582 tis. Sk (horeuvedene typy). Premacy ma vybavu lepsiu o cca 50 tis. Sk (klima, 4 airbagy). -
pallas 17.04.01 12:48
« Re: crash test Picasso
luf v tom s tebou suhlasim. ta poznamka ohladne biznisu: ono kazdy test sa da trosku ovplyvnit...
napriklad som nechapal kedysi, ked pri crash teste Vectry sa odtrhli zadne bezpecnostne pasy z ukotvenia, resp. vytrhli sa skrutky zo zavitu, lebo vraj neboli celkom dotiahnute z vyroby. tak tomu neverim... ze vyjde z vyroby auto, ktoreho zadne bezp. pasy drzia na jednom zavite z 15tich... a kto zaruci ze sa toho auta nikto nedotkol? -
« Re: crash test Picasso
Podmienky su pre vsetky auta rovnake. A pise sa ze je to len v triede preto, lebo nemozes predpokladat, ze ak sa zrazi napriklad Picasso a Clio a obe maju 4 hviezdicky, ze na tom budu posadky rovnako. Urcite budu vo vyhode ludia z Picassa, lebo je z vyssej triedy (teda je tazsie, vyssie a ma dlhsi predok=deformacne zony). A porovnatelne je to co sa tyka narazu do pevnej prekazky. Teda posadka Clia a Picassa budu na tom priblizne rovnako, ak narazia v tej istej rychlosti do steny. Takto tomu rozumiem ja. -
« Re: chiptuning Citroen TD a HDI - link
Pri vyssi rychlosti se ti to ale stat uz nemusi, protoze hlava ma vetsi rychlost a vic se zaboruje do airbagu! Stejne ty testy jsou divny, zajimalo by mne, podle ceho berou tu bezpecnost, kdyz pisou, ze ty auta jsou srovnatelny jen ve svych kategorii! -
-
matuS 16.04.01 09:59
« Re: chiptuning Citroen TD a HDI - link
aha, to som nevedel
btw tu na serveri je crashtest picassa a podla mna nic moc, zasa je airbag nahovno, ked pusti hlavu sklznut :-( v normalnej xsare sa airbag otvori neskoro, v picasse zasa toto... keby sa citroen nauci robit bezpecne auta?