Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.04.01  13:45

« Re: test C5

pallas> aky problem? snad vieme zabavit 2 kocky, nie? :-)
    co sa tyka zajtrajska, tak som v skole :(
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 27.04.01  10:46

nie MI, ale MY, sorry za pravopis :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 27.04.01  10:44

matus to skor po telefone, oki? :-))
    a s tym stretnutim v 4ke to asi nepojde, nie kvoli mne ale kvoli nim... ale co robis zajtra? nejdes na pezinsku babu? jazdi sa tam pohar veteranov do vrchu + novinarska liga... a bude tam jedna C5 2.0i 16v ta tmavozelena co som ti spominal, a kamosa som prehovoril aby nesiel na motorke, ale zoberie Xsaru 2.0i 16v VTS (120kW) v kozi, tak sa prevezieme mozno aj mi po serpentinkach, co ty na to?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.04.01  10:31

boli tam dve blondyny, jedna velmi pekna (ta sa o mna ako prva zacala starat, strasne krasny usmev), druha tak stredne, a ta prsnata mnam tak ta mala take cierne vlasy stredne dlhe (nad plecia) ale nebola pekna :-(
    no, ked tie dve poznas, tak by sme sa mohli my 4ria stretnut niekde vonku...ozaj mas babu, alebo si zenaty, alebo ako je to s tebou? kolko mas vlastne rokov?
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 27.04.01  10:19

matus tie baby... obidve boli blondinky, prva s polodlhymi vlasmi (ta co si sa roztopil)a ta druha s dlhsimi? obidve potom asi poznam :-)) no a do toho trojlitra si sa teda nedostal nakoniec?? skooda, to je este uplne o inom... a s tym automatom... ja ked som sa vozil, tak som stale uberal a zrychloval, len preto ze mi robilo radost pocuvat, ako ta prevodovka rozmysla, kedy radit a kam...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.01  07:43

« Citroen BX

Ahoj citroeňáci, stal jsem se majitelem BX 1.6 (druhé auto do rodiny)Je to rok 92 přivezené z Německa, servisní kniha 110t km. Zatím se zdá, že je všechno v pořádku, akorát mě překvapil na horní části měrky a v hadicích olej. hospodářství takový žlutý sajrajt (olej+voda?)Je to normální? Na žádném jiném autě jsem to neviděl.Hydraulika se zdá v pořádku, nerovnosti terénu auto překonává plavně, malé výtluky pérování absorbuje však neochotně a hlučně. Možná je to tím, že srovnávám s klasickým pérováním roku 2000 (skoro 10 let ve vývoji musí být znát), ale vždy jsem si myslel, že hydraulika je v komfortu výše.Motoricky se mi to zdá takové nemastné neslané, na to že to má skoro 90PS nic moc. Je to zpřevodovaný ve srovnání s Felicií 1,3 MPI tak nějak divně - ve stejné rychlosti to točí¨víc (předpokládal bych opak), ani to nějak moc nejde za plynem. Koupil jsem to jenom kvůli vožení velkého psa, do nové Bory je mi ho líto rvát (občas chudák "blinká") V Německu to stálo 400 DM a mělo to rozbitej nárazník a obě lampy, jinak nic. Odborníci, poraďte, co je vhodné zkontrolovat, aby to ještě nějakou dobu sloužilo? Díky za informace.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.04.01  20:29

« test C5

takze dnes som sa zucastnil prezentacnych jazd C5 - ludia, tam boli zeny!!! ja som len
    oci otvaral, hned na prichode sa na mna usmiala taka krasna babenka, no roztopil som sa, potom dosla druha, ze ci nechcem jest, ta mala prsia nenormalne, podprsenka ziadna samozrejme, no nechapacky.
    mali to celkom dobre zorganizovane, len skoda ze som dopredu nevedel, ze ako dlho sa bude cakat na auto - myslel som si ze sa caka dlho.
    ja som povedal ze chcem 2.2hdi a po 5minutach dosla babenka, ze ci nechcem radsej 2.0hdi,
    lebo je volne. tak som ho zobral, nevedel som, ze by som cakal max 20minut, ale nevadi.

co sa tyka interieru a podobne, tak to nebudem opisovat, lebo fotky ste uz urcite videli,
    podotknem iba, ze som jazdil v zakladnej vybave a vyzeralo to genialne, velmi slusne.

prve co ma zaujalo, je strasne makka spojka a plyn, druhe co ma zaujalo, a to musim
    pochvalit, je absolutne presna a velmi lahko ovladatelna prevodovka, tretie - s autom sa
    velmi dobre manevruje, naozaj sa dalo pohybovat na velmi malych priestoroch, posilnovac riadenia uplne super makky
    odhlucnenie - HDIcko pri volnobehu je pocut, pri jazde, ked sa drzia otacky na cca 3tisic
    iba mrmle, nad 4000 sa neoplati vytacat. taha to slusne, siel som aj po dialnici, nebol problem dostat to na cca 170,
    a bolo v tom aute relativne ticho. myslim ze sa to da porovnat s alfou166, ked odmyslim, ze na alfe fucalo v pravom spetnom zrkadle - tu bolo ticho, bolo trosku pocut obtekat vzduch okolo karoserie, ale bol to prijemny zvuk. motor mal iba 1200km najazdeneho takze surovy este.

potom som chcel 1.8micku (bol som zvedavy na tu verziu za
    706tisic) ale nemali ju :-( chcel som 2.0 s priamym vstrekom benzinu - nemali ju :-( tak som
    zobral dvojliter. na tom dvojlitri je zaujimave, ze ma velmi podobne vlastnosti ako HDI, velmi dobre taha od 2tisic otacok, celkom dobre sa vytacal, ale nebolo treba, len pri predbiehani. v zivote som nesiel s dvojlitrom, takze to neviem porovnat, ale islo to dobre, nebol problem predbiehat. nad 4000ot je troska pocut motor v kabine, ale inak pohoda.
    zaujimave bolo, ze pri 130tke prenikal motor do kabiny a nebol to moc prijemny zvuk, ale stacilo to zvysit na 150km/h (aktualna spotreba bola 10l) a vtedy motor zmenil zvuk, navyse ho troska prekryl ten prijemny zvuk obtekajuceho vzduchu. tu sa prejavil vykon benzinu, ked pri 150tke po zosliapnuti pedalu auto akcelerovalo, v pohode az do cca 180tky - viac som nesiel.
    celkovo som mal z benzinoveho auta lepsi pocit, a to malo najazene iba 400km! som sa aj zhodol s tym
    manikom ktory siel so mnou, ze ten dvojliter bude asi najpredavanejsi. to auto poskytuje
    za 850tisic korun daleko viacej ako oktavia vo vybave L&K.
    jazdne vlastnosti - super. je to pohodlne, super sedacky, super vyhlad z auta na vsetky strany, aj dozadu, hoci to je hatchback a boli vytiahnute vsetky tri opierky hlavy vzadu, zrkadla su primerane velke, aj prave je asfericke, takze ziadne mrtve uhly, sedelo to pekne, gumy vcas povedali ze uz sa blizi hranica smyku, brzdy velmi dobre. velmi suverenne to auto islo. v hdicku sa dala len zmenit svetla vyska, v benzine bolo aj tlacitko sport, ale pravdupovediac som rozdiel necitil. perovanie bolo velmi prijemne, tak akurat. volant sa super drzal, skoda ze nebol kozeny. trocha komplikovane sa mi zdalo ovladanie radia, treba si na to zvyknut (je to pod volantom)
    celkovo aj dizajnovo vyzera to auto velmi dospelo. no a pytajte sa co vas zaujima :-)
  • 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 26.04.01  18:49

« skuter znacky Citroen??

listoval som na autoboerse.de a neverim vlastnym ociam ... skuter znacky Citroen Eppella !!!Nikde inde na nete som o tom nic nenasiel, neviete ci je to iba nejaky preklep? ten link je [odkaz] AAM3QCUAAIOVUCY?gpnr=61902066&index=268 (medzi tymi XYA a AAM nema byt medzera, ale inac by to sen nezobralo).
  • 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 26.04.01  09:28

« DS

to Rado: sorry, mas pravdu, DS to nie je, len som nevedel ze poznas aj ID. DS ma bohatsiu vybavu, ID nema napr. servo. Ale aj DS aj ID mozu byt s normalnou prevodovkou. Niekde na nete som to minule cital, ale uz si nepamatam presne kde.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.04.01  08:45

« Pallas

DS od ID se liší automatem vs manualem a bohatsi vybavou??? Jakej mas rok "bohyně"??? Má to ty svetla co svitej za roh??
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.04.01  08:38

« Re: matus

nedostal. skus matus@remy.sk, neviem preco som to nedostal :-0 :(
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 25.04.01  22:52

« matus

dostal si mail?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.04.01  22:23

« Re:

hm, ako lepsi? C5 je nova, neda sa to s xm porovnat. c5 je ina trieda, neda sa to porovnat. zajtra sa v tom dufam povozim a skusim napisat nejake postrehy.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.01  19:14

« Bez nadpisu

No, tak to tak jenom vypadalo :-), jinak slusny vycet citroenu, ale na tu DS bych asi slysel nejlip :-)), jinak, co si myslite chlapi o XM, ja ho povazuju za vynikajici auto, jsem zvedavy, jestli je C5 lepsi ... ?
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 25.04.01  11:07

« Re: První příspěvek

ja nerobim u Citroena, ale v jednej internetovej firme. Jazdim sluzobnou fabiou, otcovou xsarou HDI, malym saxom 1.1, evasionom TD a niekedy aj DSkou :-)
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.04.01  10:03

« testovacie jazdy

pallas> volal som tam teraz a som objednany zajtra na 17.00, takze ak chces, zoberiem ta.
    wawrik, nejdes? spravime mini session :-)
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.04.01  10:01

« Bez nadpisu

pallas> som objednany zajtra na 17.00, takze ak chces, zoberiem ta.
    wawrik, nejdes? spravime mini session :-)
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.04.01  09:26

« Bez nadpisu

pallas> posli mi prosimta telefonne cislo (mobil najlepsie) na moj mail matus@gerek.sk
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.04.01  09:25

cx> ja u citroena nerobim, ale som trosku fanda a jazdim na AXku diesel :)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.01  09:04

matuS: koupil jsem ho pres zname v Praze, touzil jsem po nem 4 roky a ted jsem o nej uplne nahodou zakopnul :-), zatim jsem s tim najel asi tak 700 km a je to paradni svezeni, brzo ho vyfotim a dam na net.
    pallas: mam dobre kontakty, poptam se Ti, mam takovy dojem, ze o necem dokonce vim, dam Ti vedet, az neco zjistim. Pochopil jsem, ze zrejme delate u Citroena, v cem chlapi jezdite?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…