Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.03  14:02

« Re: Originál svíčky - interval výměny

Tak to jsme asi stejně. Zatím necelých 20kkm.
    Z větších jenom motor - těsnění pod hlavou od novoty a hvízdají brzdy (přední) -ale to začalo dělat až v zimě - asi sůl.Blbá homologace pneumatik - jenom jeden rozměr - nízkoprofil - sedí perfektně ale zimní jsou bohužel drahé jak čert.Celkově je to dost nízké - doufám že sis jako já chytře koupil originál zadní zástěrky. Trochu mi chybí kryt pod motorem, hlavně teď v zimě se to více špiní.Jinak je uživatelský test na Autorevue.cz v sekci Citroen.
    Mám z toho testu dost rozporuplné pocity - podobné problémy neznám - je místama dobrý a mistama dost podivný a hlavně reakce některých pitomců v diskuzi. Podle jejich vystupování nemají ani Trabanta a tak aspoň otravujou.
    Já jsem jinak velmi spokojený uživatel.

Ještě asi nějaké drobnosti ale to jsou spíše už konstrukční chybičky které mají všichni (pardon kromě "božsky dokonalého VW")
    Jinak se koukni kolem 767 v sekci Peugeot nechce se mi to přepisovat - je to něco o motoru - doporučuji taky stránky polského Citroen klubu. je tam dost informací.
    Break 1,6/16 - Gris Quartz.
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.03  12:42

« Originál svíčky - interval výměny

Zdravím všechny! Od 07/2002 mám novou Xsaru (1.6 16v), najeto 32.000km. Nevíte v kolika km se mění svíčky?
    A ještě dotaz na někoho kdo má stejné auto - vypozorovali jste nějaké neduhy? Já zatím ne.
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.03  09:56

« Bez nadpisu

Tak muzika v Xsare je hotova. Parada. Uz konecne nerusi ta trochu hlucnejsi ctrnactistovka.
    A jeden dotaz.
    Kdyz mi bezi motor a stojim, tak u praveho zadniho kola neco jakoby bzuci. Nevite nekdo co to je?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.03  13:32

« Re:

Jo jo o 1,4 jsem taky uvažoval, ale měl jsem před tím Formana Stříbrňáka v úpravě Sprint (56 kW/asi 115Nm - jezdil docela fajn - takový Fabiožrout to byl) a měl jsem obavu že to bude lenivé (Break). Sice ta 1,6 je na motoru dost dražší ale kupodivu spotřeba je menší než ten Forman no a pěkně to tahá.(200 jsem ale ještě neprubnul - na českých cestách to snad ani bez rozbití podvozku nejde a navíc to není firemní auto!!! už se těším na nějakej autobahn) Akorát jsem se musel chvilu učit jezdit s 16v motorem.Jinak cca 16000-1/2roku v pohodě (akorát drobné blbiny jako všude a piští brzdy)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.03  13:10

« Re:

Nechával jsem na skla vyleptávat CZ + VIN. Je to podobné jako pískování ale ne tak do hloubky a trochu levnější . Prodejce (Meteorcar) objednal sadu - viz www.aaahero.cz a udělali to ještě před předáním. Bylo to sice dražžší o tu jejich práci ale představ si to - děláš to poprvé - nové autko - ruky se ti třepou a potom několik let čumíš na křivé písmenka nebo fleky. Znám to, mám
    na předním skle jednu dírku (malou - takové naklepnutí - kámen asi při 5kkm - zuřil jsem jako čert )a pořád mi na ni tahá očima.Dostal jsem potom i registrační kartu. Jinak to nabízí samozřejmě více firem co dělají alarmy atd..
    Citroen má svoji databázi VIN (Laser) - tam se jedná hlavně o náhradní díly a výbavu konkrétního auta - potom existuje ještě stíratelná kartička k autu (CarPas?)s kódem např pro autoradio atd.-(zapsání se ale provádí přes servisní komp při výměně příslušného komponentu).Prý třeba firemní OEM autorádia nějak nehrajou když si ho ukradneš a nacpeš třeba do jiného Citroena.
  • 00 Reagovat !

foto

18.02.03  12:49

« Bez nadpisu

Decka, kde bych si mohl nechat vypiskovat skla a kolik to tak stoji?
    Delaji to primo v nejakem Citroenu? Nebo musim sehnat nejakou specializovanou firmu?
  • 00 Reagovat !

foto

18.02.03  09:33

« Bez nadpisu

No ty pricniky na petidverovou Xsaru stoji u nas 3,5k. Jinak Sara jezdi dobre. Ta ctrnactistovka je ve vyssich rychlostech trochu hlucna. Mel jsem nove Punto a to ve 160 bylo tiche jako o dve tridy vetsi limo. Pristi tyden se bude delat hudba a je to komplet. Jo, jeste MedvedBlock. Jezis ty prachy leti.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.03  22:04

« Re: Re:

Přesně. Ty příčníky na Break si cenili u nás asi na 7 až 8000.-

Docela jsem protáhl hubu.Dost stačilo že jsem si ve stařecké slepotě vzal zadní zástěrky. Originál !!! Nové auto - člověk je celý z toho pitomý. Všem co znají a už teď se smějou potvrzuju - ano jso to asi vyhozené peníze.Jako zástěrky fugují celkem dobře to jo. Jsou i docela pěkné - jenom trošku dlouhé a brousím je skoro na každém retardéru. Hlavně ve více lidech. No ale neber to za 1100.-. Přemýšlím, kolik mě vždycky ta černá čára stojí :o))
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  14:58

« Re: Re:

Ze jo?
    Ja jsem byl taky docela prekvapeny.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.03  10:12

« Re:

Dík.To je po zjištění ceny "originálních dílů" u nás, docela zajímavá informace.
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.03  00:00

« Bez nadpisu

Originaly pricniky na moji petidverovou Xsaru tady, v Nemecku, stoji 81,- jurasu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.02.03  17:20

« Re: Xantia Break 1,8i 8V

Vítám do rodiny.Docela dost informací o Xantii a všech starších Citroenech je na www.citroeny.cz.
    Velmi dobré co do informací jsou i stránky polského klubu

[odkaz]

Přeji příjemný let.
  • 00 Reagovat !

foto

14.02.03  13:20

« Xantia Break 1,8i 8V

Zdar Citroenáři! Pořídil jsem si Xantii Break 1,8i, 74kW, r.96. Auto má servisku a najeto necelých 90tis. km. S citroeny nemám žádné zkušenosti. Nerad bych se někoho dotknul, ale rád bych se dozvěděl, na co si dát větší pozor, na co menší, čemu se na autě více věnovat, jaké můžu očekávat závady, co je na autě konstrukčně slabší, co je dobré preventivně měnit, jak je to s životností agregátů, pérování, nebo různých ovladačů v interiéru, apod. Předem díky za názory a rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.02.03  13:47

« Re: Pricniky

Ahoj. Kolik vyjdou příčníky na Break? Je tam rozdíl - ve střeše je přímo vodítko. V česku jsou originály kurevsky drahý. Mám možnost dovézt. Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

13.02.03  09:40

« Pricniky

Tak uz je to neaktualni. Tady v Nemecku jsou originaly na Citroena o tisicovku levnejsi. Takze jsem je obednal.
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.03  14:31

« !!!! Pricniky !!!!

Mam na vas dotaz. Mam Xsaru a zbyly mi pricniky z Felicie. Myslite, ze to bude pasovat? System je stejny. Bohuzel to nemuzu vyzkouset, protoze jsem v Nemecku a pristi tyden je budu potrebovat. Co myslite?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 11.02.03  00:00

« Re: Citroen C2

no, ma to posuvne dvere, to je pekne, ale vyzera to tak, ze sa s dverami posuva aj spetne zrkadlo. tak to je dobra blbost!!
    a auto mi spredu pripomina nejaky korejsky *. tusim daihatsu. preco sa citroen tak sere poslednu dobu? peugot robi celkom dobry dizajn...citroen sa dal zlym smerom. zacalo to faceliftom xsary, cez c5, teraz toto. este picasso vyzera ako tak.
  • 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 10.02.03  09:18

« Testovaci jazdci na C4

Na C4-ku uz hladaju vodicov na testovanie: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 10.02.03  09:16

« Citroen C2

vie uz niekto, ako bude vyzerat nova C2, ktora by sa mala vyrabat v Koline? Podoba sa na tento prototyp? [odkaz] foto_big/ae_Citroen_C2_01_653.jpg
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.03  08:52

« Re: Jogurt x Xantia

To víš s Citroeny nejsou žádné velké problémy :o))).

Bohužel s Xantií zkušenosti nemám (ale líbí se mi)
    Mohu doporučit Xsaru - moooc spokojený

zkus [odkaz] - je to ale polsky :))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…