Citroën Club
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën
-
matuS 18.06.01 21:05
« Re: citroen
yyyy> otec predal 3 rocny xedos9 so 120tisic km nehavarovany za 400tisic. povodna cena 1.3mil...a to bolo to auto servisovane len v autopalace blava a bol prvy majitel. autopalace ponuklo 350.000 a to len s podmienkou ze zoberie od nich nove auto. su to proste *... -
to luf: Ja som si vtedy v pometeni mysle predstavoval ze ked to bolo za nejakych 650, tak ze za to dostanem mozno 500, dohodim 350 a bude laguna, ale skusili na mna take cislo ze 350, to som len otvoril usta, potom povedal ze nad 400 je to nepredajne, tym moje myslenie na lagunu preslo, ale skusil som nejky iny vykup (neviem si zapametat ako sa volaju) a tam vravel ze by to zvladol za 450. ale to ma uz nove auta vtedy presli, no ale ked som tu videl v obchode novu C5 kombi vo vinovej metalize (je to neporovnatelne s fotografiami) zase ma to chytilo -
50 000 by som este vedel pochopit, tiez musia z niecoho zit a ked riskuju ze to do par mesiacov nepredaju tak sa im moze stat se to pojde so startou. Ja som skorejmyslel nieco take ako ze po roku pouzivania auta ked prisli nove laguny som sa U PREDAJCU spytal ako by mi vzali stareho renolta na protiucet za noveho. Dali mi take podmienky, ze za tu cenu by som si to auto hned kupil nazad, aj keby som uz mal novu lagunu doma - proste len tak, mat dve. No bol tam rozdiel asi 250 000 na aute s plnou vybavou a po roku pouzivania (bolo asi 15 mesiacov stare - niekde stalo). -
K najblizsiemu Bratislavskebu dilerovi to mam cez 1000km, tak to s tym skusanim nebude take zerave, okrem toho nikdy nekupujem auto bet toho aby som sa zviezol s akurat takym, no a kedze na tie kombiky si asi este pockame tak ... alebo uz su aj u nas? Na webe sa u nas clovek nieco dozvie az ked je uz neskoro :-) BTW cela tato tranzakcia smrdi problemom co s mojin ojazdenym meganom ... toto neznasam ... hlavne ked sa musim bavit s clovekom v bazare ktori mi tvrdi ako rychlo klesaju ceny a ako to on nemoze predad a vedla nas stoji take iste auto o dva roky starsie ktore predava za vyssiu cenu ... no ale asi ma pravdu ked tam este furt stoji ... kurnik, stale sa mi zda ze nebude C5 ale megan a nie novy, ale ten co mam ... no aspon este pol roka ... pakaren ... ale aspon bude jasne co je C5 zac -
Sportovni francozske auto neni ani jedno o kterem se tu bavime! Nejlepsi je si ty auta vsechny vyzkouset, urcite jsou pohodlny a tichy. S tim Scenicem jsem jel po postkach a nebylo to skoro vubec znat, asi je to tim, ze ma dvojitou podlahu a ten zvuk nepronikne do kabiny! -
Sportovni francozske neni ani jedno o kterem se tu bavime! Nejlepsi je si ty auta vsechny vyzkouset, urcite jsou pohodlny a tichy. S tim Scenicem jsem jel po postkach a nebylo to skoro vubec znat, asi je to tim, ze ma dvojitou podlahu a ten zvuk nepronikne do kabiny! -
matuS 17.06.01 10:43
v nizsich otackach je samozrejme tichsi benzin. ale naftak je na tom ajtak velmi dobre. oni tam maju nejake super vyvazovacie hriadele plus nejako super ulozeny motor, takze vibracie su aj u dizla nulove. (ziadne trasenie volantu na volnobehu aleboco)
motory su oba velmi dobre odhlucnene takze pri vyssich rychlostiach je pocut obtekanie vzduchu okolo auta, ale musim poznanemat, ze je to prijemny zvuk, ziadne svistanie...mna len prekvapil skaredy zvuk 2.0 16v pri 130km/h, mozno to bolo tym, ze ten motor mal cca 1000km najazdenych, pri 140tke a viac sa uz ten zvuk len zmenil na prijemny brukot. takze len pri specifickych otackach mal ten motor neprijemny zvuk.
intervaly vymeny neviem, ale tento tyzden ma otec dostat to auto, a v servisnej knizke by to malo byt napisane. -
U tej 2.0 16V je vyssia cena + vyssia spotreba = nic pozitivne. Aj tak ked sa pozriem do svojej penazenky tak na tych papierikoch furt pisu nieco o megan a xsara a nie o laguna a c5. BTW ak sa to tejto kategorie aut dam jednou z priorit bude ticho a klud v aute. Mam pocit ze tie nove CR dizle su vo vyssich rychlostiach dost tichsie ako benzinaky (aspon z toho co si pamatan z xsary) ako je to s tou 2.0 16V v C5? Chodim 10hodinove jazdy, tak kazdy usetreny dB je vitany. spojenie "prijemny sportovy zvuk motora" mi vobec nic nehovori. BTW 2 nevies ake su servisne intervaly? Prave som zistil ze renault ma tych 30 000 aj na dizle a aj na vsetky megany. Ja s autom nenajazdim viac ako 100 000 a mat za zivotnost auta len 2x vymeneny olej mi pripada dost pozitivna zalezitost. -
No hadam som neosprostel, 1.8 16V stoji 706 900 a 2.0 HDI 845 900. Nech pocitam ako chcem, rozdiel je 140 000 minus klimatizacia. ... a aby to slak trafil plus priplatok za kombi, som zvedavy kolko to bude :-( ... ale na rozdiel od laguny vyzera ako auto, nie ako ford ... no proste laska na prvy pohlad ... vyrastene skarede kacatko C5 hedzbeg na kombi, co si budeme navravat :-) ... chcelo by to tu 2.2HDI, ale nekradnem, tak asi zostaneme u tej 1.8 -
« citroen
Aby sme nekecali o vsetkom len o subj. nie, tak jedna otazka, vie mi niekto vysvetlit preco je rozdiel nejakych 140 000 medzi 1.8 benzinovou a 2.0 HDI C5kou? Ak som to dobre pochopil vybava je rovnaka az na klimatizaciu za 40 000. Moze byt rozdiel v motore 100 000? To sa predsa nema sancu vratit v spotrebe ani v nicom inom ... som slepy alebo v citroene vedia ze by som uz chcel dizla?