Citroën Club

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Citroën

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 20.06.01  12:55

« Re: C5 - moje prve dojmy.

je tam 3.0 v6. ci sa viacej hodi ten hdi neviem, viezol som sa v tom slabsom, a bolo to slabsie ako benzinovy dvojliter, ktory je podla mna idealny pre toto auto.
    zaruka je standartne rok, a da sa predlzit kedykolvek priplatkom na 3 roky.

RDSko uz ide, bolo to treba aktivovat v servise, a aj tu kontrolku katalyzatora spravili - zevraj to bol rozpojeny kablik. takze zatial vsetko OK.
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.01  11:34

« Zdar Citróni (o: Posudek na Berlingo

Sháněl jsem dlouho nějakýho pěknýho Espace ale teď se místo něj naskytl Citroen Berlingo (doufám, že nekomolím to jméno). Je prej pěknej ve výbavě, nějaká ta "lamelová(?)" stahovací střecha atd... Rád bych poprosil o nějaké reference na tuhle káru (o: Nějaké neduhy? Něco co se se**?! Na co bych měl dát pozor něco proč to auto nechtít? A nějaké extra klady? Co díly, drahý? A co spotřeba? Díky KaZaN
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  09:49

« Re: bojim

YYYY: Co je? Manzelka zlobi, nebo jsi dostal 5 ve skole?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  09:44

« Re: C5 - moje prve dojmy.

Hi. Jaky v tom je motor? Nehodi se lepe HDI 135k? Jakou na to davaji zaruku? Otec ma uz 5 let XM-TD, (230.000km), dopusud se pokazila jen klima, kdyz jsem s tim vlete za horke noci jel hodinu v kuse plny plyn.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  09:26

>Zkus sežrat pořádně slizskýho šneka, zapij to vínem a pak zkus vymyslet auto :-) Vyjde ti Citroen - Made in France, jak vyšitej:-)< Skusil som, vysiel trabant, mozno to bolo tou platikovou vidlickou :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  09:25

« Re: to yyyy

To pallas: neprislo, posielam znovu
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  07:32

« Re: to yyyy

matuS: Když místo šneka spořádáš talíř špaget nebo pizzu, jako kolo od traktoru, tak vymyslíš Multiplu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.01  07:30

matuS: Čemu se divíš. Zkus sežrat pořádně slizskýho šneka, zapij to vínem a pak zkus vymyslet auto :-) Vyjde ti Citroen - Made in France, jak vyšitej:-)
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 20.06.01  00:00

« to yyyy

yyyy, predsa som ti to poslal, snad ti to neprislo?
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.06.01  23:13

« bojim

ja sa to sem aj bojim napisat :-) ale takmer hned ako to auto vyslo z predajne, tak zacalo svietit ze je nieco s katalyzatorom. A este nemaju v pocitaci soft na C5, zajtra im to instaluju, tak asi popozajtra pojde na test. oni predpokladaju, ze blbne nejake cidlo kvoli zmene paliva. hm, mne sa to zda *, ale snad to je ozaj len nejaka blbost a zly zaciatok bude znamenat dobry koniec :)
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.06.01  21:19

« C5 - moje prve dojmy.

najazdil som 50km, na zeleznej studnicke som bol a krizom cez mesto. prierna spotreba 19.5l ;-)) jazdil som troska ako prasa :-)

ale poporiadku: klucik - je velmi dobre spraveny, ale je strasne velky!!! ma 4 tlacitka - odomknut, zaknut, zavriet okna, " vyhod" klucik (klucik je zatoceny vo vnutri). Ta funkcia zavriet okna je zaujimava, stlacite raz - okna sa zavru, stlacite druhy krat - okna sa pootvoria, treti krat okna sa este viac pootvoria, stvrty krat - zavru sa. fajn funkcia ked mate pri firme zaparkovane auto v lete.
    Ta svetlozelena metaliza je krasna! Odomkol som, otvoril som dvere - nadhera. Opat prahy z lesteneho kovu. Vona noveho auta, vsetko krasne svetle a ciste (hm, ale bude to pohroma cistit) ta svetla koza s drevom ide velmi dokopy, vyzera to velmi luxusne. Sadol som do kresla (inak sa to neda povedat) super pocity. Zatocil som klucikom, zrkadielka sa otvorili (pri zamknuti sa vzdy sklopia) zaplo sa radio - je tam JBL so zosilnovacom a hra naozaj velmi dobre. Mal som strach, ze to nebude cool, lebo sa mnozia nazory, ze originalne aparatury od automobiliek nebyvaju OK. Hra to rozhodne lepsie ako hral v alfe becker. Nastartoval som - dost problem, pri zapnutom radiu nebolo nic pocut. Svetla, Dcko a islo sa. Dost dlho mi trvalo, kym som si nasiel polohu, ale potom super. vyhlad dopredu a do stran super, akurat nieje vidno nos auta. Tah - heh, no, nic moc zatial. Akoze slo to pekne, nemozem sa stazovat, ale alfa kopala viacej. no ale treba si uvedomit, ze ked som to auto bral tak malo tusim 22km najazdene :-) Pri sportovom rezime to ide pekne, svizne....nechapem, preco je prepinatko sport na prevodovke aj na pruzeni...kludne to mohli dat na jedno tlacitko, ved nepojdem sportovo na makkom podvozku? Dalej mi vadilo, ze su 4 packy - 2 vlavo a 2 vpravo. vlavo je klasika smerovky a pod tym tempomat, vpravo klasika stierace a autoradio. Je to ovladanie, na ktore si treba zvyknut, nepadne to automaticky do ruky. casto sa mi stavalo, ze som chcel zapnut smerovky tempomatom...
    Dalsia vec, ktora mi vadila bolo ako radila prevodovka - teda neviem, ci to tak ma byt, mozno sa mylim, ale ja by som chcel aby mi auto podradilo v zakrute...jednoducho ako zatocim volantom a spomalujem, tak by automat mohol vediet, ze som v zakrute, tak podradi, a ked ja na konci zakruty uz pridam plyn, tak to plynule ide. teraz je to tak, ze v zakrute klesnu otacky na 1200, na konci zakruty stlacim plyn a ono to az vtedy podradi...to sa mi nepaci. ale zasa moze niekto povedat, ze podradenie v zakrute by to auto mohlo rozhodit, takze pravda moze byt niekde uprostred. inac automat radi pekne, plynule, ale strasne pomaly... :-( motor taha slusne cca od 2000, od troch to ide pekne, od 4 je to delo. uz sa tesim, ako to bude kopat, ked to bude zabehnute.
    podvozok - parada, ako inak. sedi velmi dobre, velmi tichy (ale macacie hlavy bolo riadne pocut) nezaludny, gumy sa ozvu vopred. hm, ale stale som mal pocit, ze mi uteka zadok. neviem. esp som vyskusal iba raz, v jednej zakrute, ale to bolo take onicom, lebo som sa zvrtol, a ked som zastavil, tak mi isli vystrazne smerovky...asi som moc prudko stlacil brzdu, neviem :-) este to musim viac vyskusat, nebol cas.
    do interieru od 3500 trocha bruci motor, ale je to pocut len ked je vypnute radio. staci mat zapnute radio naozaj len troska, a nic nieje pocut. hm, pri vypnutom radio je aj pocut praskanie z pravej strany palubovky - je to naozaj velmi tiche ale sere ma to, a zozadu je pocut take klopkanie, mozno aj ako buchaju pasy o kozu - neviem, musim zistit. kazdopadne uz pri ticho pustenom radiu nieje nic pocut.
    sranda bola, ze od vyroby boli zapnute na zadnych dverach detske poistky (informuje o tom aj palubny pocitac) takze co som viezol ludi, a zle zavreli dvere (zatial to ide tazko, treba s nimi trocha buchnut) tak som musel vzdy vystupit a otvorit ich :-) No ale uz som to odomkol (vypina sa to klucikom od zapalovania) Dvojite clony vpredu su super, odkladacia skrinka pred spolujazdcom je obrovska a chladena. je tam vela drobnych suflikov na odkladanie. cele auto je velmi siroke a velmi priestranne, obrovsky batozinovy priestor. Brzdy su ucinne a maju velmi prijemny nabeh, presne taky, ako sa ocakava.absko berie pomerne neskoro, takze to brzdi aj na suchu velmi ucinne.
    doplnkove funkcie palubneho pocitaca sa strasne nesikovne ovladaju, a neviem na autoradiu zapnut RDS. som z toho jelen.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  15:50

« Re: C5

To pallas: mne si preco neposlal? A dostal si?
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 19.06.01  15:01

« Re: C5

matus, tak dufam ze nas budes podrobne informovat, co a ako s C5... a ten mail som ti poslal.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.06.01  14:01

« Re: Picasso - to yyyy

pallas> posli mi plz na matus@remy.sk info o tom picasse, aj tie zaujimavosti...mne nejde na post.sk poslat postu, stale mi to rejectuje
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.06.01  14:00

« C5

je doma...
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 19.06.01  10:49

« Re: PSA-HDI 110

revi, slovensky Automotorsport (casopis) robil asi pred dvomi rokmi test Xsary HDi na 100.000 km. Mozno to aj niekde mam, ale pamatam si ze jedine co kritizovali, ze to chcelo viackrat predne brzdove platnicky.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 19.06.01  10:45

yyyy, s odpoctom DPH nie je problem. Cena je oproti cene noveho o 15% nizsia, a ma to este jednu zaujimavost, ale o tej radsej mailom. Napis mi na copy@post.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  09:30

Vdaka za ponuku, ale ako vravim, ja som na kombiky. Ale ak sa to da spravit s odpoctom DPH a cena je naozaj zaujimava (aj pre takeho co teraz auto nepotrebuje) tak to moze byt zaujimave u nas vo firme. Buduci tyzden som nazat v Bratislave.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 19.06.01  01:57

« Picasso - to yyyy

yyy, mal by som pre teba jedno velmi malo jazdene Picasso, ktore som mal v plane zobrat ja (ale nakoniec beriem Berlingo, dovody som uz vysvetloval). Je to strieborne HDi rocnik 12/2000, najazdenych asi 10 tkm, s klimou, radiom + CD, 4 airbagmi, ABS atd., a cena je myslim celkom zaujimava. Ozaj, a je s odpoctom DPH.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 19.06.01  01:52

« Re: citroen

tak som sa trochu odmlcal, lebo som bol mimo civilizacie (skoro) a tym padom aj mimo internetu. Tesi ma, ze vidim ako tu zije diskusia.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…