Chiptuning
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Tuning
-
« Re: Chiptuning Fabia 1.4 50kW
Ohladom informacii o chiptuningu mam podobne skusenosti, informoval som sa u viacerych firiem a niekedy mi nevedeli podat ani zakladne informacie a samozrejme niektori si navymyslali tiez vela zujimavych veci. Preto som sa spytal na nazor v motor café. Priznam sa ze nesledujem tuto rubriku a precital som si len asi poslednych 40 prispevkov. Ak autokomplex robi chiptuning a ma motorovu brzdu je to ina vec. Samozrejme radsej dam viac penazi ak uvidim ze dotycna firma su profesionali. Ak Autokompex robi aj chiptuning mohol by mi niekto na nich poskytnut kontakt. Ja som nasiel na internete firmu Autokomplex, ktora predava auta Skoda to su oni? -
« Re: Chiptuning Fabia 1.4 50kW
Nevím jaký je cenový rozdíl mezi Sportmotorem a Autokomplexem. Neznám Sportmotor. Obecně, ale mohu říci, že ohledně informaci kolem chipů už slídím dlouho, a občas při rozhovorech s mechaniky mě přepadává těžká deprese vůči mé osobě, protože si říkám, že musím vypadat jako úplný *, když si mi otevřeně troufnou tvrdit takové nesmysly a nebojí se mého úderu. Michala z Autokomplexu se mi zatím nepodařilo ani jednou přistihnout, že by odborně ulítnul, a rovněž tady na něj nezazněla jediná stížnost. Já osobně do toho půjdu za měsíc, až vypadne auto ze záruky, a i kdyby to někde bylo levnější nebudu nic riskovat, protože ten eventuální cenový rozdíl je k ceně motoru nicotný. A ještě si to pohlídám na brzdě motoru před a po. -
« Re: KN filtr
To, že má KN filtr menší odpor vzduchu, čímž dochází ke zvýšení výkonu je jasné. Bádal ale někdo nad tím, jestli odfiltruje nečistoty ze vduchu ve stejně kvalitně a zaručí tak tedy stejnou životnost motoru? Přeci jenom se jedná o sportovní filtr, kde životnost motoru je na nedůležitém místě v pořadí zájmů. A taky vyslovím kacířskou myšlenku, že nevěřím, že se dá zvýšení výkonu tímto způsobem poznat jinak než měřením. Já ho tam taky namontoval, ale i kdyby to bylo hodně, tak pocitově nejsem schopen poznat zvýšení výkonu o 2%. -
« Chiptuning Fabia 1.4 50kW
Chcel by som si dat spravit Chiptuning na Fabiu 1.4 50kW. Nasiel som niekolko firiem ktore ponukaju chiptuning. Narast vykonu a Kruticeho momentu je u vsetkych zhruba rovnaky. Najlacnejsie co som nasiel je u firmy Sportmotor. Nemate niekto s nimi skusenosti? Popripade ak niekto uz mate spravenu upravu mozete poskytnut informacie? -
« to ZED
Přesně tak, chip je chip, všechno spolupracuje se vším, kdežto přídavná jednotka jenom bez ohledu na další veličiny přidá nafty. Výsledek je přesně to, co jsi napsal. Kdo Ti dělal Passata V6 TDI? Já dělám také asi nejvíc Passatů V6 TDI hned po TDI PD, naše cena je 25.300,-. -
« Dat 30.000 za chiptuning? Jo!
Mel sem Megana 1,9 dTi a nechal sem si ho precipovat.Zvolil sem levnejsi variantu asi za 15.000 Kc, kde mi jeden mechanik prihodil nejakou
krabicku do motoru. Vysledek byl o trochu lepsi nez pred tim. Ted sem si nechal udelat chiptuning
na Passatu 2,5 Tdi .Ridici jednotka sla do Nemecka a tam ji preprogramovali ze 150k na 186k.
Za 30.000,- . Vysledek ke naprosto nesrovnatelny.
Ma to jiny a mnohem vetsi vykon.Treba z 80 na 120
mi to driv udelalo za 7,6 s a ted za 5,3s. Takove zlepseni u te levne varianty za 15.000 absolutne nehrozilo.Sice v prospektech bylo napsane zvyseni se 100 na 125k,ale mne to pripadalo tak 110k. Proto kdo cipujete-dejte na kvalitu, ne na cenu.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!