Chiptuning
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Tuning
-
Shr3k 08.10.07 15:37
« Re: CHIP 1,6 TDCI
Software fy Bitpower pro tento motor byl odladěn na mé ex-Mazdě 3 (neskromně musím dodat, že za mého značného přispění) a musím říct, že se myslím docela povedl. Sám jsem auto projížděl, testoval a sděloval pocity, kouřivost, hluk, linearitu zátahu atd. a podle toho to bylo upravováno (první verze nebyly moc povedené - vysoký tlak v CR, vysoká hlučnost). Myslím, že je to dobrý kompromis, v závěru jsem s ním jezdil průměrně za 5,5 l při hodně svižné jízdě daleko za limity.
Co se týče parametrů, spíš předpokládejte hodnoty kolem 96-98 kW a cca 300 Nm, než to, co píše Bitpower na stránkách. -
superkutil 08.10.07 14:23
« PowerBox
Ahoj, prošel jsem zapojení hodně PowerBoxů, ale všechny byly podvod. Většinou se jedná o to, že se motoru dává chybná informace o teplotě chladící kapaliny (motor jede v režimu jako když je studený) nebo se motoru dává chybná informace o tlaku v common-railu a tím se zvýší tlak v common-railu. Zatím jsem nenarazil na PowerBox, který by motoru neubližoval. Naopak čipování (rozumí se změna map v ŘJ) vlastnosti motoru zlepšuje, respektive mění celkově jeho chování.
Např. PowerBox do TDI je pouze odpor zapojený mídto čidla teploty. Nebo PowerBox pro TDCI je pouze jednoduchý obvod pro úpravu výstupního signálu (ty nejjednodušší jsou jen 2 odpory).
Zajímalo by mne, kolik z Vás mělo problémy s motorem při provozu s PowerBoxem. -
"-- skrytý --" 07.10.07 12:30
« CHIP 1,6 TDCI
Zdravim vsetkych,
viete mi prosim niekto poradit? Mam C-max 1,6 TDCI 80kW a uvazujem nad cipom. Mate niekto takyto motor nacipovany? Ide mi hlavne o dobry linearny zatah od spodu do cca 4000 - 4500 ot/min nie o nejake nakopnutie za 3000 ot/min. -
"-- skrytý --" 14.08.07 09:23
« Re: Maxpower vs. ABC tuning
Cau, tak hlavne aABC nebrat ani za zlate prase, temer vsude se dozvis ze to neumeji a td¨. Jinak k te druhe, tam jsem si to ctaky chtel nechat upravit, podle mne a jeho odpovedi na me otazky tomu rozumi, ale nakonec jsem si to nechal udelat od Bitrowers(spickova kvalita a pro me za 1,4HDi dobra cena) -
-
"-- skrytý --" 22.05.06 09:01
« chiptuning u firmy Bit Power / životnost motoru
máte někdo zkušenosti s touto firmou?
a ještě jeden dotaz chci si nechat udělat chiptuning ale četl jsem v některých diskuzích od několika lidí, že i když si nechali udělat chiptuning u renomované firmy tak za nějakou dělší dobu (cca 1-3 roky) došlo k propálení hlavy nebo že auto začalo "žrát" olej a z toho mám obavy protože nechat si zkurvit auto kvůli pár koním nemá asi význam -
« Re: Zafira 2,0DTi
snad ne u EB chiptuningu? Nebrat, to uz radeji PowerBox. PowerBox je zarizeni, ktere prodluzuje signaly do vstrikovaciho cerpadla, ty chytrejsi mely i vstup z vahy vzduchu, aby nepridavaly palivo kdyz tam nejde vzduch (kouri to pak a poskozuje pisty). Jestlize brat powerbox, pak to ma hodnotu do 10000, vic bych za to nedal, a to jen pokud to bude solidni prubeh, vyrobni naklad je sotva 500,-.
Na rozdíl od toho chiptuning úpravou map v ŘJ přizpůsobí ŘJ pro lepší reakci na plyn, změní průběh vstřiku, změní tlak v sání atd. Díky tomu má pak motor vyšší účinnost, lépe jde za plynem, ale přitom ŘJ přesně ví, jak na tom motor je.