Hyundai Kona (2019)
18.5.2022O EV jsem snil uz hezkých par let a za posledních 6 let jsem si několik elektrických aut v projel prodiskutoval s majiteli výhody nevýhody a zkušenosti…
Hyundai Kona (alien5)
alien5 19.05.2022 07:23
« Re: ako moze auto nemat ziadne poruchy, ked
Výměna Trakční baterie byla celosvětová svolávací akce protože LG chem vyrobili vadnou várku baterii kdy při nabíjení přes 80% se baterie mohla zahřívat a několik vozu shořelo.
Kolega tady z České republiky si ji nechal změřit kvůli tomu aby zjistil jaká je degradace baterie.
Lubo 19.05.2022 08:32
Pekná recenzia
Pekné auto, na EV veľmi dobrá voľba aj v kontexte kúpnej ceny "za polovicu" a nabíjania zadarmo (držím palce nech to vydrží). Fajn recenzia, dobre sa číta.
Trocha mi nesedia čísla, šlo by ich trocha upresniť?
- Nabíjanie medzi 20% do 80%, ale dojazd 400 až 600 km v lete (na 60% baterky nejak veľa?)
- Rozdiel v zime 30 km znížený dojazd, ale inde 200 km.-
alien5 24.05.2022 03:07
« Re: Pekná recenzia
Nabijí se mezi 20 a 80% kvůli tomu aby baterie netrpěla nedegradovala.
Baterie nemají rádi extrémy to znamená hluboký vybití maximální nabytí po dlouhou dobu.
400 kilometrů v zimě znamená že kdybych vyjel baterii ze 100 do nuly tak bych ujel 400 kilometrů kdybych to samé udělal v létě na okresních silnicích a městě tak bych měl až k 600 kilometrům.
Pokud v zimě nabiju na 80% ukazuje to dojezd zhruba 320 kilometrů teď v létě když máme teploty kolem 20° tak na 80% baterie to ukazuje dojezd zhruba 380 kilometrů.
Každý majitel elektrický auta se brzo naučí pracovat s hmotností auta a s rekuperací a naučí se plachtit na neutrál Defakto je zařazený decko ale auto na nerekuperuje takže jede Defakto na neutrál a potom se ten dojet zase prodlužuje.
Zapnuté topení jako takový jenom snižuje dojezd v zimě maximálně 30 kilometrů ale v zimě jsou další vlivy které působí na auto jako je chladný vzduch studena baterie ,vnitřní odpor baterie,zimní pneumatiky vítr a další věci které ten dojezd v zimě snižují samotný topení nemá tak drastických nasledek na dojezd.-
alien5 20.06.2022 20:12
« Re: Re: Re: Pekná recenzia
Ano tak nejak samozřejmě lze jezdit od nuly do 100% ale při vyjeti do nuly a naopak nabytí do 100% se musí auto na začít okamžitě nabíjet nebo se musí autem okamžitě jet aby baterie nebyla po dlouhou dobu nabitá na 100%.
A pro běžné ježdění se prostě pohybují mezi 20 a 80%.
A preco ju menili kolegovi? Alebo len merili?