Subaru Outback (2006)
22.9.2012Trilitroveho Outbacka jsem si poridil cca pred rokem. Kdyz jsem se tehdy rozhodoval o koupi auta, nastavil jsem si nasledujici kriteria: kombi,…
Subaru Outback (VavruPe)
Slavek-TDM 25.09.2012 16:33
« Re: sebereflexe
Tak jako majitel starsiho modelu muzu rict, ze recenze je opravdu asi az prilis optimisticka >:D . Jinak nevidel jsem fotku tech 6ti litru, asi vypadla z galerie. A blahopreji ke krasnemu autu.
Ja jsem OB kupoval jako sedmiletou ojetinu a ted uz autu bude 10 let 8-s Doufam, ze dalsi 3 roky mi jeste vydrzi. Ale prestavba na LPG (ikdyz u H6 nedoporucovana) se mi jiz skoro zaplatila, tak uvidime, jestli motor vydrzi v kondici, aby se pri provozu i neco usetrilo. Moje recenze je v profilu, jinak jsem kazdy den na www.subarufanclub.cz Tak at to jezdi :yes:-
VavruPe 25.09.2012 21:40
« Re: Re: sebereflexe
Jako majitel starsiho modelu hodnotis dle starsiho modelu? Tak to v prispevku vyznelo... Nebo mas nejake bohatsi zkusenosti s generaci Outbacka, kterou mam ja a se shodnym motorem? :-O
V recenzi pises, ze se s novejsim 3.0R teprve chces svezt.
Abychom nemichali hrusky s jabkama... Nema cenu generalizovat z jedne generace na druhou.
Dynamika predchozi generace byla nizsi (dano o 36k nizsim vykonem pri cca 30kg nizsi vaze), navic pouze 4-stupnovou prevodovkou s relativne dlouhymi tezkymi stupni. Rada dalsich veci vc podvozku byla na nove generaci vylepsena.
V recenzi (mimochodem pekna, v minulosti jsem ji cetl asi dvakrat) zminujes , ze motor predchozi generace nema moc rad otacky a hde do 6500. To muj 3.0 R je miluje a jde rad i lehce pres 7000. Tech rozdilu mezi generacemi je tam proste hodne :-!
Btw, fotka se spotrebou 6,6 v galerii je - skoukni to jeste jednou a poradne ;-)-
Slavek-TDM 02.10.2012 09:16
« Re: Re: Re: sebereflexe
VavruPe> to jsi me spatne pochopil, ja v zadnem pripade nehodnotil tvoje auto podle sveho. Jen jsem komentoval velke nadseni z jiste kvalitniho vozu, ktere ale v recenzi vypada az trochu nekriticky.
Jinak novejsi model je samozrejme po vsech strankach lepsi, s vyjimkou servisu. Napr. proklejes nemoznost vymenit zadni lozisko bez naboje, serizeni ventilovych vuli, kde se meni cele misky a tak.
kuko 26.09.2012 14:33
Krasavec
Nádherný Outback - mě osobně se líbí nejvíc, ze všech generací. I klasický Legacy v kombajnu této generace je krásný.
Když jsem vybíral loni auto já, tak jsem měl sice Outbacka taky na seznamu, ale trochu mě odrazoval právě trochu menší kufr. Prostě jsem v té době potřeboval větší. Jinak ale těžko něco vytknout -
VavruPe 03.10.2012 23:11
« Re: nádhera
S fotkami jsem si trosku pohral na ajpedu :-)
takze Suba asi vypadaji atraktivneji nezve skutecnosti :*)
Jinak na tu recenzi to chce asi trochu casu na precteni. Psal jsem to z postele kdyz jsem byl nemocnej, takze jsem mel dost casu (coz je u me vzacne) a dle toho je ta recenze takova rozvlacna...
Stantu 12.10.2012 09:46
paráda
moc pěkná recenze, tohle je můj sen, ikdyž v klasickym 2.0 a manuálem, ale po tvé recenzi by mi ani tenhle objem v automatu nevadil...zatim jsem se svezl jen v jediném subaru a tím je forester v naftě a neuvěřitlený kam jsme se s tim vyškrábali a co všechno projeli a jaký výkon to odvádí i na silnici ;o)...tak přeji mnoho šťastných a bezproblémových kilometrů..-
Slavek-TDM 18.10.2012 20:43
« Re: paráda
Potiz je v tom, ze Outback se s benzinovym dvoulitrem nedela a nedelal (aspon ne pro EU trhy). Budto 2.5 nebo 3.0 a nebo boxer diesel. Dvoulitr se daval do Legacy.
Jinak bych se nebal automatu. Koupe malo jety prevodovky z bouracky nebo repase puvodni stoji min nez vymena spojky s dvouhmotakem. Tedy aspon 4AT, petikvalt nevim, bude jich o neco min.
VavruPe 15.11.2018 00:04
jaké auto dál?
Poté, co jsem prodal výše uvedeného 3.0 outbacka jsem jezdil ještě nějakou dobu s řádně upraveným foresterem 2.0XT MY2003. Doteď nemám v hlavě jasno, které z těchto dvou aut mě bavilo víc - každé má jiný charakter a je vhodné na něco jiného. Hodnotím jen motor a jízdní vlastnosti, ostatní mě (moc) nezajímá.
Poté, co jsem prodal i toho forestera, jsem začal jezdit s Audi A6 3.0 TDI quattro AT, se kterým jezdím dosud - celkově slušné auto, spolehlivé, asi se dá říci i že vzhledem k současné hodnotě ojetého auta i relativně "reprezentativní", ale poslední dobou zjišťuji, že mi čím dál víc chybí ty emoce, radost a nadšení z řízení, které jsem cítil z každého prožitého kilometru za volantem forestra nebo outbacka... U A6 mi to přijde takové sterilní - odveze mě z bodu A do bodu B, s pocitem jistého bezpečí, ale toť vše. Do rychlých zatáček na okreskách se mu moc nechce, podvozek z mého pohledu v porovnání s předchozími suby jednoznačný downgrade, o motoru se není potřeba snad moc vyjadřovat - výkon sice +- ok, ale o nějakém sportovním chování, uchu lahodícímu zvuku a z toho plynoucímu požitku se dle mého názoru moc hovořit moc nedá.
A tak se začínám poohlížet opět po suuubu. Trochu z nostalgie jsem zauvažoval o forestru 2,5XT MY2006-2007, ale přeci jen už by to bylo v dnešní době trochu postarší auto. Novější generace mi přijede zbytečně těžká, velká, měkká a že částečně zabila ten old-school subaru feel, či jak jinak to nazvat mě nenapadá... Outback generace od MY2009 se mi už taky nelíbí - na můj vkus moc nakynula, změkla, ztěžkla a designově se mi líbí víc má bývalá genrace modelu MY2006, ale tak staré auto si znovu kupovat nebudu. Navíc současné outbacky se již šestiválci nedělají, diesel nechci a 2.5 zatím nevim nevim. Koukám se teď po Levorgu MY2016, který mi přijde velmi zajímavý, zejm. z pohledu jízdních vlastností, pro mé potřeby je to auto rozumné velikosti srovnatelné s outbackem MY2006 recenzovaným výše. Trochu se bojím výkonového deficitu u Levorga - pokud bych si ho nakonec pořídil, tak bych si u něj nechal navýšit výkon na 190-200k. Vše výše uvedené jsou jen mé osobní názory, nehodlám se s někým v diskusi přít zda auto značky X či Y je lepší či horší. Ať každému slouží nejlépe to auto, které si vybere - a když to bude některý z těch (pro mě) zajímavějších modelů Subaru, tak přeju ať si ho užijete i srdcem o to víc, alespoň tak jak já :-)
;-)
Ano, auto ma i sva stinna mista, ale ty emoce za volantem na ne davaji zapomenout. Jsem rad, ze uz nejezdim s Mercedesem. Ten dokazal nabidnout navic jen image, prestiz v ocich ostatnich. O tu mi ale nejde. Me zajima radost z denni jizdy za volantem. Mercedes mi nedokazal zprostredkovat ani polovicni radost z jezdeni ve srovnani s Outbackem. Audi mi prijdou jeste vice tupe a emocne sterilni.
Na zaver bych rad zduraznil, ze se jedna o me SUBJEKTIVNI hodnoceni a pocity