Mercedes-Benz GLK (2010)
13.4.2013Začnu pěkně postupně, jak jsem se k autu dostal. Vše začalo s nástupem zimy 2012/13, kde naše stará 15ti letá dieselová Honda ke stále většímu kapání…
Mercedes-Benz GLK (Prometheus3000)
Delfin2 14.04.2013 13:17
Krásne GLK
Zdravim ta auto velmi pekne mne sa GLK moc paci.To auto si kupoval v Kosiciach?Musela byt dost dobra ponuka,ze si kupoval az z dalekeho východu :-) -
sk_ 15.04.2013 03:06
Gratulujem :-) mam rovnaky motor, ale v Ccku, kedze ale '07 este k tomuto motoru nedavali 4MATIC, tak bohuzial bez neho :-(.
A samozjeme manual, automat si viem predstavit pri slabsom motore alebo s dieslom, na takto "silny" motor jedine manual :).
Spotrebu mame viac - menej rovnaku. Akurat mne ukazuje spotreba 10l/100km pri 130km/h tempomatovych...rekord je 7.7l/100km pri 110km/h tempomatovych vo Francuzsku (max povolena rychlost na dialnici) >:D-
Prometheus3000 15.04.2013 16:47
« Re: :)
Ahoj,
s tím automatem můj názor je že to je spíš o komfortu, stejně SUV není na nějaké brutální řazení rukou :-) na to jsou sporťáky, ale i tam už se hodně dává automat. Pro moje pojezdy po městě je to ideální. Jsem rád že je tu taky někdo kdo nezavrhuje starou "kovářskou" práci a jde do velkého atmo. motoru.-
sk_ 15.04.2013 17:04
« Re: Re: :)
Do SUV ano, ako som cital tak aj tak si 80% v meste, co je jasna volba pre automat (este by to chcelo start/stop aby ta spotreba nebola 14l/100km) >:D
Tiez mi diesel nevoni (okrem 450CDI :-) ) preto aj benzin, bez turba, bez vsetkych hluposti, cisty vykon, nedavno som mal moznost jazdit c 2012 C200 CDI (s automatom), do mesta ok, na dialnice jedine pre spotrebu.
Beekey 25.04.2013 11:27
Koule
To auto se mi vylozene nelibilo, ale je snad jako dobre vino a vekem jen zraje.
Objektivne vzato asi to porad neni synonymem krasy, ale koho to zajima, ma charakter po dech letech na trhu se mi i libi.
Gratuluji k motorizaci, sice v teto tride se uz nikdo nemusi stydet ani za slusny diesel, ale s timto benzinovym motorem to musi byt exot na ceskych silnicich, proste stejne jak to GLK, mas taky koule, ze jste si ho s manzelkou poridili! :yes:-
Prometheus3000 25.04.2013 19:01
« Re: Koule
Děkuju za reakce.
Asi jsem ze staré školy nebo co, ale mě už je na nic z těch rádoby designových tvarů kterých jsou dnes plné silnice. Mercedes G klasse je pro mě třeba naprosto fantastické auto :-) Ale to je o osobních preferencích.-
Beekey 25.04.2013 21:23
« Re: Re: Koule
Takhle, abych se priznal, G je pro me treba taky necim pritazlive, ale porad si myslim, ze v tom klasickem slova smyslu, je osklive. U toho GLK-cka se vsak muj nazor vekem transformuje, a myslim si, jak jsem jiz psal, ten design zraje jako vino.
Treba proti tvarum XC60ky taky nic nemam, ale prave mozna ta hranata extravagance dela z designu GLK neco vic, a ten tvar bude rozhodne nadcasovejsi nez u ostatnich aut v teto kategorii, klidne i za 5-6 nebo i vice let to bude vypadat hodnotne. Tak at dobre slouzi! ;-)
WinDiesel 30.04.2013 11:11
Rádio není tak hrozné .......
Nevím, jestli to budeš číst ale já jsem s rádiem velice spokojený. Doplnil jsem ho o ten paket za těch 20 tisíc, co se Ti nezamlouval, i s tím, že součástí je i vestavěná navigace která je boží.
Potom jsem hodil do schránky i-pod s obrovskou pamětí, natáhl jsem na to všechno co mám (a ještě tam mám místo) - a můj CD měnič definitivně zůstal prázdný.
Shodneme se: na tvarech - jednoduchost, hranatost, přehlednost.
Chválím manželku, že se jí GLK líbí, to se moc často ženám nestává.
Neshodneme se: na typu pohonu - myslím že jsi učinil pragmatickou volbu a je to ok. Jen bych snad podotknul, že V6 diesel v kabině taky neuslyšíš, není to Honda a není to o generaci starší 4-válec.
Spotřeba: zcela realistická, doufám že Ti časem nezačne vadit a že nezačneš jako jiní šílenci přestavovat motor na LPG.
Gratuluji ke skvělé volbě.-
Prometheus3000 01.05.2013 20:34
« Re: Rádio není tak hrozné .......
čau, jistě že si rád přečtu :-)
Přestavovat na LPG ne, nejsem blázen u takového auta. To bych si nekupoval 3 litr. A diesel jak jsem psal ten malý nájezd a krátké vzdálenosti prostě chtějí benzín.
Radio - nevím jak tovární navigace, ale to co jsem viděl v porovnání s blbým telefonem za pár korun děs a hrůza hlavně co se týče grafiky. Ty prachy vrazím raděj za pár let do nové folie, a iPod mám napíchnutý na AUX v přihrádce, ovládání řeším playlisty a nechám to hrát.
mercedesar 01.05.2013 11:52
Fajné auto
Príma auto, praktické, s ohledem na údržbu velmi rozumná motorizace, osvědčená stará dobrá kvalita.
Zpětné samozatmavovací zrcátko se v mercedesu samozřejmě dá objednat, bývá v kombinaci se samozatmavovacím řidičovým a pravé zůstává normální. Proč nejsou všechny tři nevím, ale i u nových to je takhle. Mám to tak třeba ve 210tce.
4matic je jednoznačně super, to auto oproti zadokolce (od modelu 210 výš) jede extrémně sebejistě, v podstatě člověk v zimě ani neví, zda je pod koly suchý asfalt nebo třicet čísel sněhu, to se Mercedesu opravdu hodně povedlo.