Mazda 323f (1999)
17.8.2014Jak jsem k autu přišel ( Pokud se chcete vyhnout obkecávání a designu, přejděte rovnou na podkapitolu interiér ) V době, kdy se mi pomalu ale…
Mazda 323f (Poustevnik)
chetoos 21.08.2014 11:50
Mazda
Moc hezké auto. Hodně o tomto modelu uvažuji, jako o budoucím autě. Co se týče desingu tak ten prostě Mazda umí, a i po tolika letech vypadá auto pořád dobře. Uvnitř je to sice typický Japonec, se šedým a nezajímavým interiér. Ale co se týče jízdních vlastností a motoru je to perfektní auto. Škoda jen, že mají Mazdy problémy s korozí blatníků. Přeji mnoho kilometrů a hodně zážitků za volantem nádherného auta. :-)-
Poustevnik 21.08.2014 13:43
« Re: Mazda
Moc děkuju za pochvalu. S korozí máš samozřejmě pravdu, oba zadní lemy jsou už opravované a i tak to leze ven přes lak. Lemy byly bohužel chytlé už při koupi. Naštěstí jsem nechal nastříkat podvozek, který byl ve skvělém stavu, společně s prahy, které by trpět také mohly.
Pokud jde o motory, doporučuju minimálně 1,5 který jede obstojně, moji 1,8 nebo 1,6 po faceliftu - ten má 74kw, nežere tak moc a mojí 1,8 docela šlape na paty. Vrcholný 2,0 je samozřejmě největší střela ale na bazarech je celkem zřídka k vidění a když, tak hrozné stavy. Určitě se vyhni dieslům a 1,3 55kw taková auta budou velmi líná a v případě dieslů poruchová.
Dej si pozor na místa kolem uložení tlumičů v předu, pod kapotou je celkem málo místa, a koroze se dá snadno přehlédnout, vzadu má tendenci hnít přímo talířek na uložení tlumičů a nový je celkem palba, dostává se k němu ale celkem těžko, musíš odpojit plasty v kufru.
Každopádně přeju, ať ti do ruk padne nějaký zachovalý kousek a pak mnoho spokojených km ;-)