Suzuki Vitara (2019)
15.4.2019Takže pekne po poriadku. Nakoľko už 6 rokov ubehlo od kúpy môjho nového autíčka (Chevrolet Cruze, 1,6, 91kw) tak som túžil po ďalšom novom autíčku…
Suzuki Vitara (870719)
kolbas85 17.04.2019 10:35
Cena v Madarsku
Ahoj, v prvom rade, zelam vela stastnych kilometrov. Presne to iste som riesil pre rodicov niekedy v decembri - Vitaru 1.4t z Madarska. No predajca ma odbil s tym, ze ta cena plati len pre Madarov a nam by to predal za cca to iste ako unas. Rodicia si potom vybrali inu znacku.-
870719 17.04.2019 20:59
« Re: Cena v Madarsku
Keby bol taky ustretovy aky bol nas predajca tak s predajom by nebol problem. Podmienka ktoru mi dal bol emailova adresa (co ma predpokladam kazdy) a telefonny kontakt (muselo ist a madarske tel. čislo) co tiez nebol problem zohnat. A akciova cena bola hotova. Po zaplateni vozidla samozrejme bez DPH si nechal predajca DPH s tym ze mi vratil az po prihlaseni vozidla na Slovensku nakolko sa im stalo ze ich oklamali a kupujuci neuhradil DPH vo svojej zemi.
Toky1 24.04.2019 09:28
Cena
Cena je nižšia predpokladám kvôli tomu, že Vitaru v Maďarsku vyrábajú.
Mne prišla pri predvádzačke Vitara vo vnútri hrozne krehká. Mal som z nej pocit, že tie plasty nič nevydržia.
Nechce sa mi veriť, že Sportage môže mať na dialnici horšie jazdné vlastnosti. Má rázvor o 17cm dlhší a hmotnosť o cca 300kg viac. To sa mi nejako nezdá. -
Verny_2013 24.04.2019 11:05
Vitara
Přiznám se po přečtení negativ auta - hlučné při 110, fórové plasty, mizerné zpracování, pocit titěrnosti z auta jako celku, malá nádrž, ovládání infotainmentu tyčkou, mi na mysli vytanulo proč si vlastně majitel takové auto koupil? Jen kvůli ceně. Za ty peníze jsou přeci mnohem lepší auta které takové zásadní nedostatky nemají.-
Verny_2013 24.04.2019 22:26
« Re: Re: Vitara
Tak já bych nedostatek peněz řešil 1-2 roky starým autem nižší střední s nájezdem do 30 000 Km. Golf, Octa, I30, Ceed, atd. Lepší než si koupit nové s takovým výčtem nedostatků.-
870719 11.05.2019 08:50
« Re: Re: Re: Vitara
No prv som rozmýšľal nad kúpou jazdenky typu Golf a Octavia ale 1-2 roky staré auto za 13.900,- ??? a v podobnej výbave ako mám Vitaru, je nemožné zohnať hlavne benziňak 1,5 čo momentálne je akt. Za 13.900,- síce dostanem už RS Octaviu ale 5 ročnú a 200 000 km minimálne, a Golf pravdupovediac ani som pre istotu nehľadal. U Octavii a Golfe prevažujú dízle nad benziňakmi preto je o tom diskutovať zbytočné. Diesel som hneď zavrhol pre vyššie náklady na servis. Auto využíva moja manželka, preto som chcel skôr upozorniť budúci majiteľov prípadne kupcov tohoto modelu. A čo sa týka diaľnice, tak tam sa dostaneme 2 krát do roka, teda tú hlučnosť v kabíne prežijeme :-)
Podobnú Vitaru (4x4) mal bývalý kolega. Veľmi si Vitaru chválil, len jednu vec som mu celkom neuveril - spotrebu. Vraj dal jazdu do Nemecka po diaľniciach (v Nemecku vysoko cez 150 km/h) s priemernou spotrebou 5,5 l. Skôr by som sa prikláňal k tej vašej. Keby udal priemer okolo 6 až 7l podľa toho čo hovoril, tak mu celkom uverím - aj tak by to bol super výsledok :). Napr TSI motory sú dosť úsporné, neviem ako sú na tom tie od Suzuki.
Ako je na tom Vitara so stabilitou na diaľnici? Predsa len má krátky rázvor (2500 mm) a je dosť vysoká. Ako ide napr pri 140 km/h (rýchlomerových), prípadne ako sa správa pri obiehaní kamiónov pri 130 - 140 ? Nie je veľmi cítiť tlakovú vlnu?