Subaru Justy (2009)
4.2.2010Zdravím všetkých čitateľov a prajem veľa najazdených kilometrov bez porúch a nehôd.Túto recenziu sa snažím napísať realisticky s vedomím že predsa ide…
Subaru Justy (zdekajinek)
- nebojte sa hodnotiť pravdivo 12.01.2011 01:32 zdekajinek
- pekne auto 18.06.2011 21:45
zdekajinek 04.02.2010 23:51
« Re: Nejlepší mini městské auto
diky moc..zatiaľ len na začiatok a samozrejme pribudnu fotky.jasne že je moje.predtym som vlastnil vw polo 6n a ver tomu že by som už nemenil i kied polo tiež malo svoje kvality...a k tomu mini-je v kategorii malé auto..dlhe 3.60...priestorom je večšia ako fabia-
Subaru4ever 05.02.2010 00:04
« Re: Re: Nejlepší mini městské auto
Vím, že je vevnitř obrovské. Je dokonce ještě větší než Fiat Panda, která je vevnitř taky větší než Fabia. :yes:
(nedělám si legraci - tvrdili mi to i učitelé a inspektoři autoškoly, kde Pandy a Fabie II mají.)-
zdekajinek 05.02.2010 02:45
« Re: Re: Re: Nejlepší mini městské auto
panda je mini auto..subaru ma rozmery 3610 dlžku-1665 širku-1550výška..rázvor má 2430..patri do segmentu male auta-vw polo,fabia,suzuki swift,fiat punto grande,ford fiesta,opel corsa alebo kia rio..mini sú-fiat panda,chevrolet matiz,kia picanto,ford ka,hyundai i10,peugeot 106.citroen c1,toyota aygo....subaru justy je na podvozku toyoty yaris teda male auto.-
Subaru4ever 05.02.2010 10:14
« Re: Re: Re: Re: Nejlepší mini městské auto
Já to beru principielně tak, že tebou výše uvedená auta mají veskrze 4 metry, kdežto Justík má 3.60. Sice je řazen do třídy výše uvedených kompaktů, ale rozměry (délkou) jednoduše zapadá lépe mezi 3,5metrové vozy. Panda: d3538x š1578x v1540, rozvor 2299 (tj. to srovnání s Pandou jsem hlavně v otázce rozvoru trochu přestřelil).... To s tím podvozkem Yarisu jsem nikde nečetl. Yaris má rozvor 2460, tak by to bylo asi možné. Ale přijde mi to trochu zvláštní, protože Daihatsu malá auta dělá spoustu let a svých malých platforem musí mít spoustu. ... Vím, že je to velké a dospělé auto, ale pro mě má 3.60 ;-) :yes:
Chobot 04.02.2010 23:54
I ty
brute >:D Tak o tom nemam vůbec ponětí že se tohle auto furt vyrábí. Akorát koukam teda že máš psanej pohon předku. Ty staré Justy(taková ta krabička od zápalek s kolama) byly taky 4wd jako všechno od Subaru. Spletl ses, či mě Justy zklame?-
Subaru4ever 05.02.2010 00:02
« Re: I ty
Do střední Evropy se tenhle Daihatsubarovskej Justík vozí bohužel jen v FWD. Na vyspělejších a hornatějších trzích se prodává i AWD.-
Subaru4ever 05.02.2010 00:08
« Re: Re: Re: I ty
To je dokonale prosperují firma silně zakořeněná v Japonsku. Ale je 100% vlastněná Toyotou a orientuje se svými miniauty jak jinak než na Japonský městský trh. Tenhle Justík (Respektive Daihatsu Sirion) je jeden z jejich největších modelů.
Daihatsu se prodává i v Německu a má tam docela slušné výsledy. K nám je vozí tak trochu bokem asi 2 dovozci, přičemž jeden má i nějaký relativně slušný servis.-
zdekajinek 06.02.2010 14:22
« Re: Re: Re: Re: I ty
www.subaru-daihatsu.cz tam si možete pozrieť modely daihatsu.najviac sa mi páčila materia-subaru chce tento model prevziať a nazýva ho subaru dex..pravdou je že daihatsu nema zastupenie ani na slovensku..na západe a v japonsku je ovela znamejšie.
"-- skrytý --" 06.02.2010 00:35
Mal som tu moznost
Mal som moznost porovnat stary a novy model - oba som mal dva dni ako nahradne vozidlo. Musim uznat ze nove Justy je pocitovo o triedu vyssie. Ale ma podla mna moc zaporov. Motor je strasne hlucny a od 80kmh plava na ceste ... Ale do mesta na nakupy to moze byt to prave. Oproti napriklad Kia Ceed je to generaciu pozadu ...-
zdekajinek 06.02.2010 14:16
« Re: Mal som tu moznost
Motor v justy je 1.0 trojvalec toyota 1.0 a je ten istý ako používa toyota aygo,yaris,c1,p106 Už tretí krat po sebe ziskal cenu najlepsi motor roka do 1000cm.Viem že je hlučnejši ako 4 valec ale praveže pri 80-90 ide najtiššie a že by pri tejto rychlosti plavalo na ceste o tom nič neviem.je pravda že tonové auto je nachylnejšie na bočny vietor ale predsa to každe auto v tejto triede..a je aj dost vysoke oproti konkurencii.mal som predtym vw polo 1.6 tak možem porovnavať..na dialnici pri 130km ide v pohode a niekedy mam pocit že tam je ovela silnejši motor.a čo sa tyka kia ceed tak tu možeme porovnať s imprezou a nie s justy ktore je o triedu nižšie...a myslim že kia ceed oproti impreze si ani neškrtne..asi tak..a nakoniec subaru justy sa netvari ako koráb dialnic ale určite nebude na nej zavadzať ani silnejšej kii ceed...
"-- skrytý --" 21.04.2010 19:35
Sirion
Když jsem předloni vybíral auto manželce, tak jsem vyzkoušel Daihatsu Sirion ( z něj je Justy ) a taky Daihatsu Materia ( moc se mi líbí, manželka však zásadně odmítla, ale Sirion by brala ).
Sirion mě zaujal vnitřní prostorností a výbavou, lze i 4x4. Akorát se mi nelíbily některé plasty na dveřích, materiál jak na kýbl. A fórová poutka ke sklápění zadních opěradel taky nebudily důvěru.
Jízda po městě v poho, tiché a svižné. Jak jsem však vyjel mimo obec....jelo to svižně, ale ten hluk bych dlouhodobě snášet nechtěl, na tom jsme se shodli všichni 3 muži na palubě.
Samostatná kapitola je řazení: V testech většinou čteme o gumovém řazení francouzských vozů. Tomuto autu asi dodávají řazení francouzi :no: . Opravdu jsem horší ještě nezažil, to samé platí u Materie. Nedalo mi to a zkusil jsem i jiné vozy Sirion v salonu, výsledek stejný.-
zdekajinek 22.04.2010 00:59
« Re: Sirion
Plasty su otazkou vkusu.Zo začiatku sa mi tiež moc nepáčili ale teraz som spokojný až na nachylnosť na poškriabanie.Ked kupuješ auto do nejakych 300 tis-u nas tak 12tis euro tak musíme robiť kompromisy.žiadne auto v mini ani v malej triede nie je dokonalé.Napriklad mazda 2 sa mi velmi páči ale v tej cene mi ju ponukali v polovičnej výbave ako justy.zvuk motora praveže sa viacerým páči lebo je športový..a po 1500 km sa stíšil..ale jasné že niektorí maju radšej zvuk štvorvalcového vysávača.Daihatsu sirion 4x4 ma myslim 4 valec 1.3 ..justy 1.0 trojválec.čo sa týka radenia som spokojný.radí presne.
"-- skrytý --" 29.09.2010 13:40
Teplota motoru
Hele to máš jedno, že tam neni teploměr. Oni totiž ty ručičkový teploměry stejně mívaji takovou korekční křivku, že mezi ~ 75°C a 105°C to ukazuje furt stejně (ručka se nehne). Dokud to neni přehřátý je všechno OK, a přehřátí ti to signalizuje tak jako tak. -
zdekajinek 17.12.2010 02:44
subaru justy-koniec vyroby
nastupuje nastupca.pre subaru ho bude vyrabat toyota.od roku 2011 -
Poustnik 12.01.2011 10:31
« Re: Re: nebojte sa hodnotiť pravdivo
Ještě o té desítce za auto by se dalo diskutovat....... >:D
Já jak bych měl hodnotit pravdivě, tak se do mně dá zimnice, naježí se mi chlupy, motá se mi hlava, zvracím, nakonec dostanu horečku a tak se mi rozklepou zuby a prsty, že se stejně netrefím na klávesnici, tak to radši ani nezkouším.... 8-s >:D -
"-- skrytý --" 18.06.2011 21:45
pekne auto
Justynka sa mi velmi paci, tato modra je vyslovene krasna. Sam som nad Justy uvazoval- pre seba, ale nakoniec ma odradila vyssia cena. Kupil som Suzuki Alto, je tiez skvele, s podobnym motorom.
prajem nech sluzi !!
Ať Justík slouží a dělá jen radost (nedokážu si představit, že by radost nědělal)
Zatím musím ale ohodnotit kvalitně jen auto ;-\ :yes: