Volvo XC60 (2009)
26.12.2009U svých předchozích aut jsem více než na značku dbal na výběr auta podle nějakého více méně racionálního parametru typu cena/výkon. U poslední volby…
Volvo XC60 (volha.driver)
- No nádhera 27.12.2009 22:51
- Nádherné 29.12.2009 17:05
- krasa 29.12.2009 17:22 Brandon Walsh
- Nádhera 29.12.2009 23:27 Ji/Ri
- Hezky upravená fotka 03.01.2010 21:05 Mojito (s Feferonkou)(RSKa)
dotaz : citlivost radia+bluetooth 10.01.2010 23:37
- Re: dotaz : citlivost radia+bluetooth 11.01.2010 14:42 volha.driver
- Re: dotaz : citlivost radia+bluetooth 19.01.2010 10:04 hopsalas
- Re: dotaz : citlivost radia+bluetooth 18.07.2010 19:10 Vjace
- Interier 03.01.2013 13:38 sabikeuk
tpop 26.12.2009 19:03
Pekne
Najprv sme rozmyslali aj nad tymto autom, ale nejak z toho vzislo, kazdopadne je pekne, trosku slaba vybava ale 10 :yes:-
volha.driver 27.12.2009 17:07
« Re: Pekne
ahoj
předně děkuji za hodnocení a za příspěvky. Nemám bohužel tolik času, abych byl připojen stále, ale budu se snažit na dotazy odpovídat, pokud ještě nějaké budou. Předem se ale omlouvám, nemám ani ctižádost se nějak umisťovat, ani se tvářit velmi technicky zasvěceně. Rád bych se podělil o zkušenosti s provozem auta. Takže:
tpop - každý má svoje nároky a fin. možnosti. Pro mě a rodinu je Summum optimální a jako slabá výbava mi nepříjde.
talio2(RaceFans) - to je právě už dotaz, kterým se netrápím, promiň. Pro mě jako uživatele plně postačuje to, že mám tušení, že Haldex je mezinápravová spojka a že to je snad přímo švédskej vynález. Typ tedy nevím
Frpe - chtěl jsem udělat ještě nějaké fotky v zasněženém terénu, protože tam je XC60 doma, ale ani na chatě teď sníh není. Tak chvíli počkejte
eltoroloco a Johny.Rico - oba máte dotaz (zmínku) na světlomety Volva. Chtěl jsem pro názornost udělat obrázky svého auta, ale bohužel můj foťák nezvládá - byly tam sice umělecky zajímavý šmouhy, ale nic by z toho neplynulo. Tak jsem se podíval na net a našel tam kvalitní fotky. Jsou dnes přidané do galerie
když už jsme u toho, tak jsem si tam prohlížel i další fotky XC60. Všechny si byly více méně podobné (asi proto, že auto ještě nejezdí příliš dlouho), ale pár se mi jich tam líbilo výrazně víc. Přidal jsem si tři z nich rovněž do galerie. Asi je to kvalitním foťákem nebo jsou nějak zpracovány na PC.
takže ještě jednou dík a snad zítra čau
Johny.Rico 26.12.2009 20:01
Co to jsou za ty dva pruhy směrem k ...
... mřížce od každého světlometu? Mlhovky? Nebo sis tam dal stroboskopy? :-) Jinak myslím, že budeš nad míru spokojen.-
volha.driver 29.12.2009 17:15
« Re: Co to jsou za ty dva pruhy směrem k ...
já si teď pročítám ten dlouhý příspěvek číslo 9 a uvědomuju si, že jsem vlastně na ten původní dotaz k proužkům neodpověděl přímo, ale poslal jen fotku. Takže - vepředu je proužek diod, který normálně svítí současně se sdruženým světlometem, případně se dá zapnou samostatně, ale svítí s tím pouze obrysově blinkr a zadní světla. Jestli to lze použít jako "denní" svícení nevím, byť tak vídám jezdit spoustu aut. Dokonce mám pocit, že vídám auta, kterým svítí jen diody vpředu a vzadu nic. Denní svícení to ale podle mně není, takže já nadále svítím normálně " na plno". Stačí?
:-)-
volha.driver 30.12.2009 14:53
« Re: Co to jsou za ty dva pruhy směrem k ...
Já to píšu v recenzi, že 90ku má kolega v práci. Na mě je to jednak velký, myslím exteriér, a oproti 60 je už dlouho na trhu. Mám pocit, že je dokonce psanej zavazadlovej prostor vetší u 60ky! Nakonec jsem si je projel oba a bylo prostě rozhodnuto! Ale každej ať si vybere dle vkusu a možností, že...
Zatím jsem neviděl u volantu všech dalších 60ek co znám nikoho, než chlapy. Takže pro holku? To ani ne, to spis C30, to si neumim představit, že bych vlastnil a jezdil v tom
>:D-
hopsalas 19.01.2010 10:23
« Re: Re: Co to jsou za ty dva pruhy směrem k ...
Vidím, že jsme měli při rozhodování mezi 60 a 90 stejné dilema, rozhodl jsem to úplně stejně a nelituji ;-)
Jinak tento víkend jsem měl konečně pořádnou možnost vyzkoušet šedesátku v drsných podmínkách a musím hodně chválit. S naprostou lehkostí jsme krosili silničky Krušných hor nad Chomutovem, a hlavně v neděli, kdy napadl další sníh a silničáři nám trochu zaspali, to bylo oproti jiným autům markantní (tlačí celá rodina...). A to jsem hnidopich i vůči vlastním autům, předtím jsem měl x-traila, který byl ve sněhu výbornej (jinak jsem ho nesnášel), ale xc60 ho ještě překonala.
Takže doufám, že i vám se podařilo dojet k chatě a přidáte nám zase nějaké ty fotky :-)
"-- skrytý --" 29.12.2009 17:05
Nádherné
Je skutečně nádherné! Barvu bych v tomto případě také volil světlejší (electric silver by byla špičková), ale i tahle temně šedá mu sedí. Když jsme si vybírali našeho Vikiho (V50), tak jsem po XC60 samozřejmě velmi mlsně pokukoval - bohužel je ale mimo naše finanční možnosti (utěšuju se, že se třeba za nějakých pět šest let taky objeví v nějaké "akci"). Tak ať celé rodince dobře slouží! Těším se na doplnění recenze a na další fotky (zatím hodnotit nebudu, neboť bych rád dal vše za deset). -
Brandon Walsh 29.12.2009 17:22
krasa
vzdy ked vidim toto auto tak zastanem a s uzasom ho obzeram :yes: -
Ji/Ri 29.12.2009 23:27
Nádhera
Tohle je opravdu krásný vůz! Gratuluji k výběru. Volvo bude žít s Tebou. Budeš ho mít den ode dne radši. Možná si mohl dát přednost Vikingovi (xc90), ale ten si vezme 10,5 klidnou jízdou. XC60 mi přijde spíše pro ženu, ale to je jen moje schíza. Jinak nejkrásnější vůz na trhu... :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: -
"-- skrytý --" 10.01.2010 23:37
dotaz : citlivost radia+bluetooth
Dobrý den, mám XC60 (D5) od února 2009. Mám s autem dva problémy. Za prvé velmi malá citlivost FM stanic (např.Radiožurnál se mimo Prahu často ztrácí - nepomohlo ani nahrání nového softwaru u Auto Hase) a špatná bluetooth komunikace s mobilním telefonem (příchozí číslo se zobrazí, ale většinou nelze tlačítkem na volantu přijmout). Máte nějaké podobné zkušenosti nebo vám vše funguje ok? Jinak auto je to úžasné, jsem z něj naprosto nadšený, to, co jsem vám popsal, jsou vlastně prkotiny.-
volha.driver 11.01.2010 14:42
dobrý den
omlouvám se, že Vám asi nepomohu. Pokud jde o rádio - jezdím pouze na trase, kde je pokrytí signálem radiostanice, kterou poslouchám, zřejmě perfektní, takže pocitově Váš problém nevnímám.
No a bluetooth v autě nepoužívám v žádnám, takže ani ve Volvu. Ale kolega mého kamaráda si XC60 kupoval rovněž, zkusím dotaz směrovat na něj.
Omlouvám se, že jsem nepřispěl k řešení Vašeho problému, tak aspoň přidám přání, ať Vám Volvo pěkně jezdí k Vaší plné radosti! -
hopsalas 19.01.2010 10:04
« Re: dotaz : citlivost radia+bluetooth
Dobrý den, také mám xc60, na citlivost rádia si nemůžu stěžovat, to zavání reklamací:-( Co se týče BT, tak se starým mobilem jsem neměl problém (Nokia N82), nyní mám nový HTC HD2 a problémy se dostavily. Když jsem mobil poprvé připojil, tak se nasynchronizoval telefonní seznam, poslední hovory, vše fungovalo dobře. Po opětovném připojení se ale ztratilo propojení po vytočení/přijetí čísla, někdy auto hlásí, že není žádná síť, ačkoliv je mobil na plném signálu. Zrovna zítra jsem kvůli těmto problémům objednaný do Volva, takže poreferuji. Nicméně mám obavy, že problém bude spíše v telefonu. Pro začátek si ale zkuste ověřit kompatibilitu na těchto stránkách:
[odkaz]-
"-- skrytý --" 20.01.2010 23:10
« Re: dotaz : citlivost radia+bluetooth
Díky za vyčerpávající odpověď. Problémy mám s mobilem Sony Ericsson Xperia X1. Nejprve propojení přes Bluetooth téměř vůbec nefungovalo. Pak mi u Auto Hase nahráli nový software do auta a já jsem si stáhnul nový software do telefonu. Poté spojení nějakou dobu fungovalo a zhruba po měsíci se vše vrátilo do starých kolejí. Jsou to podobné problémy, jako popisujete vy plus nereagování tlačítka pro příjem hovoru. Každopádně děkuji za radu ohledně kompatibility. Co se týče citlivosti radia, již jsem to jednou reklamoval, po opravě se nic nezměnilo, takže to budu muset reklamovat znovu.-
"-- skrytý --" 03.02.2010 09:56
« Re: dotaz : citlivost radia+bluetooth
Tak jsem za posledních 14 dní vyzkoušel použití Bluetooth u zhruba 6 (půjčených) telefonů. Problémy byly pouze s těmi, které mají nějaký složitější operační systém (např.XPeria X1 s Windows Mobile). Pokud to byl nějaký "obyčejný" telefon (Nokia 6230i, Sony Ericsson S500i, Sony Ericsson W595) vše fungovalo naprosto spolehlivě a bez problémů. Nyní používám SE W890i a vše je OK.-
Vjace 05.05.2010 15:51
« Re: Re: dotaz : citlivost radia+bluetooth
Pravdou je, ze integrovane HF v autech maji casto problemy se smartphones. Mam take SE X1 a s MB GLK neslo absolutne rozhcodit. Stravil jsem nekolik noci googlovani, instalaci par tools z xdadevelopers site a ted uz mi alespon funguje pretazeni kontaktu (ne synchro, jen rucni copy) a telefonovani. SMS nelze zobrazit (i kdyz by melo umet) a navic jednou za mesic musim vzdy vymazat phonebook v aute a pak nahrat cely seznam tel, protoze si to neumi samo dotahnout jen nove kontakty... Uz jsem skoro premyslel, ze pujdu do Nokie se Symbianem, ale nakonec jsem se spokojil alespon s castecnou funkcnosti. Ale je to samozrejme na prd.
volha.driver 18.07.2010 20:25
to rád slyším. Teda vlastně čtu :-) A taky tě vítám na MACZ!!!-
volha.driver 20.07.2010 14:26
« Re: dotaz : citlivost radia+bluetooth
tak to mě přeceňuješ, ale i tak díky. Potěší to! Hlavně, že jsi s autíčkem spokojenej, jen tak dál :yes:-
Vjace 20.07.2010 16:12
« Re: Re: dotaz : citlivost radia+bluetooth
Mimochodem jak se vyviji tvoje spokojenost v case? Je vse stale tak, jak pises v recenzi nebo mas i nejake novejsi poznatky? Jak si treba vedou plasty uvnitr auta, nevrzou casem? Mame najeto jen 3000km, takze auto stale voni novotou...-
volha.driver 23.07.2010 17:15
« Re: dotaz : citlivost radia+bluetooth
no já mám naskákáno asi 16 tisíc a novotu cítím taky. A za ty peníze ještě dlouho budu, myslim >:D
každopádně jsem naprosto spokojenej, auto jezdí bez připomínek, plasty nic, i když se sem tam vydám na okresky, které už dost připomínají lehčí terén! ;-)