Ford F-250 (2010)
27.10.2016Tak jak začít s novou recenzí... Asi se ze mě stává Kanaďan neboť "potřebuju" vetší a vetší auto. No auto, ono už je to spíš i menší náklaďák:D Pro ty…
Ford F-250 (tichucko)
tichucko 28.10.2016 05:50
« Re: F-250
No jako parkování taky není žádná výhra ani tu. A to si myslim že tady je mnohem lepší situace než v ČR, šířka je v pohodě, v čechách bych se nevlezl. Na délku nic moc, spousta lidi neumí parkovat mezi čárama (hlavně asiati :no: ), chtěl sem původně crew cab (4dveře), ale ta je na délku ještě o 0.5m a už bych se nevešel do garáže. S tím souvísí nejvetší omezení a to je výška, podzemní parkoviště pro mě už skončily a do svojí garáže mám rezervu 3cm nad střechou >:D >:D
Jinak dodge pěkný! v čechách raritka ;-)
d.a.m. 05.01.2017 11:58
Tak tohle je auto!!!
Ahoj - a to jsem si doteď říkal, jakého že to mám offroada :-)
Ale vážně - kdybych žil tam, kde Ty, určitě bych si nějaké to Efko pořídil taky. I s V8, samozřejmě ;-)
Tahle auta mě neskutečně fascinují a až vyhraju, něco pořídím :-)
PS: dotaz mimo oblast - ale nedá mi to:
- jak se Ti v Kanadě žije? Ono nejen obrovské pick-upy, ale i ta Kanada se mi (alespoň zdálky) zdá jako ideální řešení!-
tichucko 07.01.2017 03:50
« Re: Tak tohle je auto!!!
Offroad je to super, ale chtělo by to spíš FX4 verzi, má i uzávěrku a lepší tlumiče ;-\
Kanada je skvělá, zamiloval sem si to tu. Neskutečná příroda, lidi ji respektují, starají se o ni, ale zárověn když dodržuješ pravidla tak můžeš téměř kamkoliv s 4x4, dojedeš na vrcholky hor, stejně jako po lese jezdíš s MX motorkou a potkáváš cyklisty,ctyřkolky, peší turisty. V zimě vemeš skutr a můžeš kamkoliv na backcountry. To by mi v ČR chybělo :-(-
d.a.m. 07.01.2017 21:04
« Re: Re: Tak tohle je auto!!!
Tak tomu všemu věřím.
Hlavně tomu, že by Ti to v ČR chybělo. Tohle cestování a objevování Kanady je odjakživa můj klukovský sen, který snem asi už zůstane...ale co vím - třeba jednou ;-)
Dlouhá léta jsem pracoval v lese a taky jsem hrál hokej. Možná proto ta platonická láska ke Kanadě :-)
V recenzi píšeš o "klucích s naftovýma efkama" - jak je to v u vás s naftovejma motorama?
Je tam stejná nenávist vůči naftě, jako v USA?
A drzá otázka, ale opět mi to nedá:
- čím se tam živíš? :-)-
tichucko 12.01.2017 04:53
« Re: Re: Re: Tak tohle je auto!!!
Nenávist urcite nee. Ale diesel je dražší o 10% jak benzín, a k dostání tak na 1/3 benzinek. Takže jediné auta co jsou na naftu jsou kamiony, trucky a sem tam potkám např Jettu/Golfa/Passata či nějaké malé auto v TDI. To už casteji potkavam Teslu než osobak v dieselu... a myslim to doslova ;-)
Jinak pokud vemu trucky tak F150 apod se v naftě zatím nedělají a RAM 1500 je,ale koupí si jej velice málo lidí. Když už někdo chce naftu tak jedine F350/ RAM 3500, jsou sice drahé, ale bez problému se z nich dá vydolovat okolo 4-500koní a přes 1000NM a jsou to střely >:D a za druhé uvezou přes tunu jako nic, nemluvě o přívěsech a to vše při spotřebe kolem 15l/100km nebo i míň a dojezd přes 1000km. Až budu chtít auto na delší dobu (5let a víc) vemu na splátky nějaky novější diesel a bude :-)
Jinak dělám udržbu/renovace domů/budov.-
d.a.m. 16.01.2017 22:17
« Re: Re: Re: Re: Tak tohle je auto!!!
Díky za objasnění - dosud jsem myslel, že v severní části Ameriky lidé nekupují diesely kvůli ekologii.
A ono - nafta je dražší... :-)
Každopádně Ti přeju, ať si jednou pořídíš svůj vysněný vůz a hlavně - ať se daří!
Co se týče života v "mé milované Kanadě" :-) - budu Ti nadále fandit :yes:
U nás na okrese má taky jeden živnostník amerického pracanta a má asi problémy s parkováním, raději parkuje na trávě než na přeplněném parkovišti![odkaz]