Toyota Avensis (2018)
3.11.2022Jedno z poslednych kombi s nepriamovstrekovym atmosferickym motorom (1.8 107kW), manualnou prevodovkou bez start/stop systemu a inych zbytocnosti,…
Toyota Avensis (scream190hp)
scream190hp 04.11.2022 22:25
avensis
Za mna je to auto, ktore by bolo dnes uplne bezne, nebyt emisnych nezmyslov. Bohuzial je to dnes nedostatkovy tovar. -
stefko234 10.01.2023 23:02
motor
Zdravim, na youtube som narazil na tento avensis. Zda sa, ze to ide tak ako moja 1.6 v corolle. 0-100 kmh cca 10 sekund a 0-160 cca tesne pod 30 sekund. Alebo to bolo merane trosku hore briezkom :-) ? zvazujem vymenit corollu za avensis, predsa len o triedu vyssie co sa komfortu tyka, aj krutak je +20 nm a posunuty troska nizsie, co asi koresponduje s tou pruznostou v meste.-
scream190hp 03.04.2023 10:24
« Re: motor
[odkaz] Je to taka rovinka aka sa da len najst v okoli :-) Pri tom vykone a 1500kg ale uplne staci len silnejsi protivietor alebo mierne stupanie a citit to.
V kazdom pripade pod 10s na 100 a nejakych 27s na 160 su tak nejak ocakavane casy vzhladom na pomer kw/kg. Predbiehanie mimo mesto s podradenim na 3 okolo tych 100km/h bez problemov. Dych dochadza len v dlhych stupaniach na dialnici, kde treba akcelerovat.
Vykonovo ma to auto neprekvapilo ani pozitivne ani negativne, snad len tym, ze sa s manualom po meste jazdi ozaj prijemne a na dvojke sa da motat pomaly aj cez mierne stupania.
Je to o triedu vyssie auto ako corolla ale ak si chce clovek vykonovo polepsit, treba sa asi pozriet po inom aute :-)
Ja som s autom velmi spokojny. Nie nadseny ale spokojny a kupil by som ho aj druhy krat.