Dacia Sandero (2013)
24.4.2013Motor 0,9 TCe.Objem 899cm.Výkon 66kw/90koní.Trojhrniec.Auto malo najazdených 5 (päť) kilometrov. Prvá jazda,jedným slovom "cukátko" ucukalo ,trhalo…
Dacia Sandero (ras100a)
- predajca 09.08.2014 16:27 stevo56
- pekne 05.10.2014 23:03 stevo56
umo 24.04.2013 22:18
sandero
Zdravím. Bolo by super, keby si sa trochu viac rozpísal o svojich prvých dojmoch a recenziu postupne dopĺňal. Veľmi ma bude zaujímať (a zrejme nielen mňa) napr. spoľahlivosť nového turbomotora a taktiež u dácií toľkokrát spomínaná odolnosť voči korózii. Mohol by si v recenzii porovnať sandero s favoritom. Tak nech slúži bez problémov. -
_Teddy_ 25.04.2013 07:36
To kde???
"...Nedali nič,lekárničku,trojuholník,koberčeky, proste nič ani kávu nám nespravili..."
Menovat, nech vieme co je to za pajzel! Chapem ze je to Dacia, ale nedat k novemu autu ani len povinnu vybavu? To kde sme preboha? Ak toto zistia Pomahaci&Chranici, pojdu sa postavit pred predajnu a vyberat pokuty od majitelov ktori si odvazaju nove auto. Za chybajucu lekarnicku a trojuholnik... -
ras100a 25.04.2013 08:40
dacia
Toho 0,9 l TCe sa bojím ,predsa len je to módna novinka. ;-\ Takže ktovie aké detské nemoce v sebe skrýva.Embečke koľko rokov trvalo kým vychytalo muchy na svojom HTP a aj TSI?Radšej na to nemyslím.No nemal som inú možnosť. V Stepway je len TCe a 1,5 dci.Naftu som nechcel.Nafta potrebuje jazdiť a ja som len na krátke trate. >:-[] Ak by bola stará osvedčená 1,6 kat ju beriem.
Teddy: úprimne s PP som bol sklamaný.Samozrejme som ich pýtal výbavu,veď keď platím v hotovosti tak chcem dáky bonus.Odpoveď z ich strany:pokrčené ramená a hlava do piesku. :no:
Nové auto sme riešili od leta.Dali sme si podmienky:nové,benzín,klima,cena10tis.€ a embečku nie(dôvod,má ju každý a krádeže).Prešli sme predajcov.Nakoniec ostala posledná z potencionálnych značiek a to stepná koza. Ak by na auto bola vyčlenená výššia čiastka ako 10.€ tak sa dá už vybrať o triedu iné auto.Poohmatával som si interier v Sitigo 9500€,Rapide 13500€,Oktávii 16000€. Material lacný ako v rumunovi.-
Stephen 25.04.2013 10:01
« Re: dacia
Budu reagovat jen na část. Proč by měl prodejce poskytovat bonus za platbu cash, když to je ta nejhorší varianta, jaká ho může potkat? Prodejce nepotřebuje zákazníky platící celé auto, ten potřebuje zákazníky, pro které zajistí financování. Proč? Protože za zprostředkování financování dostane prodejce provizi (malou, ale každá kačka dobrá), za cash má houby. Proto auta profinancovaná dostanou alespoň tu lékárničku (ta se zaplatí z provize), cash klient si jí zaplatí ze svého (jako třeba já).
Jenže málokterý prodejce má "koule" na to, říct to zákazníkovi natrvdo.-
defender110 26.08.2013 14:09
« Re: Re: Re: Re: dacia
Jo to mohli, je to na prodejci jaký má postoj. Já když před 3 lety kupoval Sandero (to původní) tak mi kávu nabídli, a dali zdarma rohožky, a rezervu, a veškerou povinnou výbavu. A ještě se oni spletli a navíc mi namontovali přední ozdobné kryty mlhovek aniž bych je chtěl, a nechali mi je zdarma (hodnota cca 3000kč) Já chtěl jen přední a zadní stříbrný difuzor ala suv. Oni dodali i ty kolem mlhovek....neprotestoval jsem ;-)-
ras100a 29.08.2013 12:52
« Re: Re: Re: Re: Re: dacia
Boli sme na dovolenke v Brandýse nad Labem.S Daciou sme sa vybrali k miestnemu predajcovi.V predajni sedela kočka a privítala nás otázkou, čo si prajeme a ja s mojou pani,že len tak ,že sme sa prišli pozrieť ako to tam majú a ako sa im predávajú tie autá.Slečna sa rozkecala,ponúkla nám značkové cukríky DACIA.Asi sme tam boli ako atrakcia,Stepway so slovenskými SPZkami. :-) teraz neviem či boli prekvapený z nás ,alebo že sa na ich dvore objavilo Stepway2. >:D lebo ako nám povedala na Stepway sa aj u nich dlho čaká,že všetko ide do nemecka.
Vážne ten prístup a aj tie cukríky zabodovali. :yes:
luco206 25.04.2013 09:56
sandero
Ahooj Gratulujem k dobrému výberu osobne v tejto kombinácii sa mi sandero páči najviac a pri kúpe by som oňom silno uvažoval totiž na naše rozbité cesty je to auto ideálne . Osobne som si odskúšal 0.9TCe v cliu a vzhľadom na objem to bolo prijateľné no oproti pôvodnej 1.6ke v sandere mu chýbala istá dravosť, avšak možno to bolo spôsobené nezabenutým motorom . K predajcovi v Poprade, ja osobne tam mám aj dobré a aj zlé skúsenosti môj záver je taký že ich prístu by sa dal určite vylepšiť no býva to aj horšie čo už na Slovensku už málo kde platí "Náš zákazník náš pán" ;-\ Inak nové foto a postrehy potešia prajem veľa šťastných KM ;-)-
ras100a 25.04.2013 21:34
« Re: sandero
Tiež som mal tú možnosť vyskúšať to čierne Clio 0,9TCe a páčilo sa.
Nemôžem povedať,žeby ich prístup bol zlý,to v žiadnom prípade nie.Boli ústretovi, na každú našu otázku vedeli odpovedať.Auto nám predviedli a nebol problém ani so skúšobnou jazdou(Clio). Termin dodania bol presný ako v objednávke.Len mňa mrzí ,že sme nedostali povinnú výbavu ,alebo aspoň kávu za 50 centov ktorú sme si pýtali diplomatickým spôsobom.-
luco206 26.04.2013 11:36
« Re: Re: sandero
Plne súhlasím prístup je Ok no je pravda že povinná výbava by mala byť v aute pri kúpe samozrejmosť . A to občerstvenie to by ich určite nezruinovalo a myslím si že takýmito drobnosťami by odosť zlepšili celkový dojem predajcu . Aj keď možno je to problém jednotlivca :-/
Zsolt 21.08.2013 15:37
stepway
Ahoj ,
Ako si spokojny zo stepwayom ja som taky isty objednal žene ale take auto este som nevidel, nemal ami predajca na ukažu .Trošku sa bojim od toho motorčeka TCE-
ras100a 29.08.2013 12:36
« Re: stepway
Budeš si musieť zvyknúť na to,že so Stepwayjkom nebudeš nikde na čas,lebo vždy keď k nemu prídeš, bude pri ňom skupinka ľudí ktora ťa bude obťažovať otázkami,ako napriklad: kolko to žerie,aký to má kufor,ako to ťahá a tak podobne. >:D To mne zaberie takých 5-10 minút.Tak na to sa priprav.Ja som malomeštiak a mne to veľmi lichotí,keď sa môžem pochváliť.Manželka sa smeje a hovorí,že keby sme kúpili Fábiu,tak ani pes po nás neštekne. >:-[]
No vážne.O to auto je taký záujem,že som ho nevidel ani u predajcu v Brandýse,,ani v Poprade,tam mi len potvrdili, že sa naň veľmi,veľmi dlho čaká.isto je to tak aj u dílera ,kde si auto objednával.Pri našom objednávani to auto ešte nikto nevidel,len v prospektoch.
TCečko má najazdené cca 5tis. Cesta Levoča-Praha:cesta cca 600km ,čas cca 6hodín,priemerná rýchlosť 89km/h,spotreba 7,2l.s tempomatom a klímoou.Zrýchlený presun.,Naspäť Cesta trvala 9hodín a spotreba bola 6,8l.
>:D
Levoča-Tornaľa,100km predpísovo-pokojne spotreba 5l.
Levoča -NovýTarg detto.
Mesto-prímestie mám teraz 6,4-7,5 l.
Motor prekvapuje svojou živosťou a temperamentom.
čo sa týka spoľahlivosti to ukáže čas.Dúfam že to nebude ako u koncernových TSIčkach. :'-(
V akej farbe ste objednali Stepway?
Zsolt 29.08.2013 17:11
« Re: Re: stepway
Samozrejme v modrej som objednal v Lučenci , aj mi čakame na auto 3mesiace .Bol som aj u predajcu v Balasagyarmate v Maďarsku ale ani oni nemaju na ukažku , ale ma ukludnila predavačka že bude taky isty ako na fotke >:D ,a že mi namontuju stredovu opierku ak chceem za cca 70eur. >:D
ras100a 10.10.2013 19:55
Stepway
Každým kilometrom bude motor ožívať.Stovka je ešte strašne málo na posúdenie schopností motora a aj na samotný "zábeh"motora je to málo.
Už som tu písal ako som bol sklamaný a doslova šokovaný z lenivosti,trhania a cukania motora. ECO režim to zjemnil,ale aj tak, kým sa nechytilo turbo,vôbec to neťahalo.Teraz mám cca 5tis,kilometrov a keď vypnem ECO,tak tých 90 koníkov sa idú zbešnec. >:-[] -
umo 12.10.2013 06:26
sandero
Ahoj. Píšeš, že v priestrannosti boli na tom favorit a felícia na tom lepšie ako sandero. Myslíš to vážne? Alebo je to preklep? Nechce sa mi tomu veriť, veď dacia je väčšia vo všetkých rozmeroch. A ešte by som ťa chcel poprosiť, či by si tie postrehy, ktoré píšeš do diskusie, nepísal do noviniek. Nie každý, kto číta recenziu, číta aj diskusiu. Už som ti to raz písal, bol by som rád, keby si postupne recenziu dopĺňal, keďže dobrá pravidelne aktualizovaná recenzia na toto auto tu chýba. Naozaj ma bude veľmi zaujímať výdrž motora. Dúfam, že to nie je taký pruser ako TSI. A taktiež zsolt by mohol napísať recenziu. -
ras100a 13.10.2013 11:35
sandero
Priestrannosť Favorita-Felicie môže závidieť veľa aut.Hold hviezdičkám musí ustúpiť pohodlie cestujúcich.
Spravím zhrnutie,dám to na papier a hodím to tu. :-)
Nestraš tu s TSI.
Zsolt by mal,povedal by som, je to priam jeho povinnosť dať sem svoju recenziu. :-) >:D -
3_diamanty 12.11.2013 20:33
co mas na mysli tymi kolesami z umelej hmoty?
mne sa tie disky pacia ;-) -
tomkite 03.02.2014 10:10
Potkávačky
A nezkoušel jsi do světel namontovat Night Breaker (NB) od Osramu? Denní svícení Dacia má, takže by ty NB mohly vydržet o něco déle...
Jinak, to auto nemá cyklovač na stěračích? To jakože je tam jenom jedna rychlost?
A ještě dotaz - nemáš v tom autě smrad z lepidel apod.? Ve více testech jsem četl, že to uvnitř smrdí, tak jestli ti ti tam taky smrdí nebo už to vypáchlo...-
Nerez 03.02.2014 12:54
« Re: Potkávačky
Tak tak. Bůhví co dali do světel za žárovky. Možná šetřili i tam.
Já jsem měl v Astře on novoty Osramy, nějaké obyčejné, ale svítily pekně a vydržely víc jak 3 roky a 33 tisíc km. Teď jsem je vyměnil za supersvítivé Phillipsy X-treme Vision a ty svítí ještě lépe. Pravděpodobně na úkor životnoti, ale vyhrál jsem je v soutěži tak mě to až tak nepálí.
Zkus popřemýšlet nad výměnou žárovek. Tady máš odkaz na test žárovek:
Všechny žárovky zaměřené na lepší svítivost byly horší v životnosti, s tím se musí počítat.-
ras100a 03.02.2014 20:41
« Re: Re: Potkávačky
Svetlá:v Dácii mi ich nastavili a problém vyriešený. Z najväčšou pravdepodobnosťou ide o fabrické krátke nastavenie,v servise mi tvrdili že je to v norme ,ale aj tak mi ich zdvyhli. >:D Nerez, ďakujem za tip.
Cyklovač je,ale má len jednú polohu a to že zotrie okno v cca 10 sekundovom intervale a neda sa ten cyklus zmeniť,čo ma štve. Jedine pri krátkom pritiahnutí páčky raz zotrie okno a pri dlhšom tri krát. >:D >:D Sekanie stieračov (občasne) vyrieši ich výmena za značkové.
Smrad,inač povedané vôňa novoty. Testovači majú funglovky a tie dosť výrazne voňajú. :-) Interier bolo cítiť štyri mesiace,hlavne pri teplom počasí.
Preliezol som Fábiu2,môj záver je, že sa na nej šetrilo presne toľko ako na Sandero/Loganu2.
stevo56 09.08.2014 16:27
predajca
ja som kupoval v poprade thaliu. Som zo SNV. Tvoja dacia vyzera pekne už som ju aj zaregistroval v LE. Predajcovia v PP nie su tam zly , ale su trochu bez štavy, niečo tomu chyba. servies tiež nieje zly ale niektory sa tvária NEOTRAVUJ.
Bol som v Rožňave v Renaulte a tam su ovela ochotnejši. raz som sa tam zastavil prezeral som elektroni na moju thaliu no krásne a cena pre mna dosť. prišiel ku mne príjimaci technik, videl že sa mi páčia trochu sme pokecali o nich a bol ochotní cenu aj znížiť. Tam som videl že su k zákaznikovy ochotní. mám s nimi aj inu veľmi ustretovu skúsenosť s thaliou. Takže ak sa rozhodnem v budúcnosti kúpit nové auto renault koncern tak viem kam. prv bude Rožnava a potom St.Lubovna , Poprad dĺhhooo za nimi..-
ras100a 10.08.2014 21:21
« Re: predajca
Šesť dní do týždňa stoji na Vysokej v LE. >:-[]
Z predajcu v PP,mám pocit: Zaplatili si ,tak choď a nič už nechci.
V PP servise to bolo na prvej garančnej oveľa lepšie,ochota aj rýchlosť.
Na predajcu Dácia v Prešove som počul samú chválu,bohužiaľ sú kvôli mojej práci ďaleko.
Do Rožňavi sa pôjdem pozrieť.Bol som u predajcu v Brandíse nad Labem.Pokecali sme aj s cukríkmi nás ponukli. :-)