Jeep Grand Cherokee (2014)
3.3.2015S velkou životní změnou musel po čase přijít i další krok, a to nákup nového auta. Obě naše auta zůstala doma, resp. šla do světa a v novém působišti…
Jeep Grand Cherokee (marcush)
- Plna nadrz. 03.03.2015 16:56 Toky1
Re: Re: Cena v USA? 05.03.2015 08:01
- moc 10.04.2015 18:52 solaris1
Toky1 03.03.2015 16:56
Plna nadrz.
To je kultura. U nas pri kupe mas benzinu v nadrzi akurat s bozou pomocou po najblizsiu pumpu, ak bude pre nieco zavreta mas smolu. Mozes slapat peso.-
jupo 03.03.2015 19:58
« Re: Re: Plna nadrz.
Po minulé roky dávali plnú prakticky u každého dílera, teraz sa s tým stretneš málokde. Môj overland som preberal so zhruba 1/4 nádrže. Gratulujem k dobrému výberu, za tie peniaze nič podobného nekúpiš. Čo sa týka toho vŕzajúceho plastu, pozri sa či to nespôsobuje detská sedačka v mieste kde sa opiera o hlavovú opierku. Mne to tak robí, takže som tam musel dať kus ručníku a bol pokoj.Pentastar je v pohode motor, ale predchádzajúci som mal V8 a to bolo iné kafe. V meste žral trochu viac, no na diaľnici sa na šesťvalec pekne doťahoval a rozdiel bol pri dlhšej jazde nepatrný. No sila akou disponoval a hlavne pružné zrýchlenie zo 100 na 160 bolo na takú masu auta naozaj impozantné. Normálne rozmýšľam že sa k tomu zase vrátim pri ďalšom jeepe. :-)
Nicco 03.03.2015 21:23
motor
Nechtel si diesel s 3x turbem, dpf, scr, dvouhmotou, 2x cerpadlem, piezo tryskama a charakteristickym zvukem JBL JRD?-
Barrichello 05.03.2015 08:54
« Re: Re: Re: Re: motor
Tal levnější benál než nafta tu už byl, tak o korunu na některých pumpách. Jenže co je koruna při našich cenách.....které už zas krásně nastoupaly na 30 Kč a výše -
marcush 05.03.2015 14:43
« Re: Re: Re: Re: Re: motor
Jj, tak jsem to myslel. Oktanové číslo je tu nižší, ale oni to i jinak počítají, takže jejich 87 je naše 91. Zhruba. Kdo chce do auta lít naši 95, musí brát místní Premium nebo 89. Ten je většinou o cca 20 centů dražší.
Díky ;-)
S pneu je to tu na jednu stranu sranda, že to nikdo moc neřeší, jenže sranda končí ve chvíli, kdy napadne sníh, na kterým tady většina lidí fakt neumí jezdit, zvlášť na celoročních pneu a optimálně se zadokolkou... Pak je cesta kamkoli hlavně o tom koukat, odkud přijde rána :-)-
Barrichello 06.03.2015 14:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: motor
každej druhej má pickup a suv a těch je dost 4x4, takže se dá a osoáků je zas většina fwd, těch zadohrabů už dneska moc není....
Cadillacy, pár suv a pickupů, němci BMW a MB a Charger/300 a to je zhruba asi tak vše....možná nějakej japonec ještě-
marcush 06.03.2015 16:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: motor
Jj, SUV a pickupy jsou většinou 4x4 i když se najdou výjimky.
Většina novějších aut jsou předokolky nebo opět 4x4, ale jezdí tu pořád dost starších aut - BMW, MB, to jsou většinou zadokolky - a místní velké sedany, a to budou, tipuju, taky zadokolky. Pravdou je, že v příkopu nebo ve svodidlech člověk většinou vidí právě ty poslední jmenované :-)
Na druhou stranu ono i 4x4 na univerzálních pneu se chová o poznání jinak než na zimních...-
Barrichello 09.03.2015 09:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: motor
no starší americké sedany 80-90 let sou většinou taky předokolky, vyjimku tvoří kvartet Ford CrownVictoria/Lincoln TownCar a Chevrolet Caprice/Impala popř. jeho starší sesterské modely Pontiac, Oldsmobile a Buick.
A 50-70kama už co mam reference skoro nikdo běžně nejezdí....
Barrichello 04.03.2015 08:52
Převodovka
i minulých gneracíé, resp u současné před FL a u minulé byla 5st převodovka Mercedes. 6ti stupnové pokud vím MB nemělo, jen 5 a 7-
jupo 05.03.2015 20:06
« Re: Re: Převodovka
Ono tá 6 stupňová prevodovka v Jeepe bola od mercedesu, no dávali ju iba s V8 a pravdupovediac to ani nebola 6 st. ale iba 5. tá šestka bola viacmenej virtuálna. Viem o čom hovorím, keďže som mal aj predchádzajúcu generáciu. Pri osemvalci to nevadilo, ale potenciál pentastaru spoľahlivo zabíjala.-
Barrichello 09.03.2015 09:08
« Re: Re: Re: Převodovka
Převodokva Mercedes je 5tistupnová. W5A580 (MB 5G Tronic). Ta 6 tam byla, ale až současné generace, před faceliftem a je to převodovka 65RFE, asi ta upravená Mercedes-
jupo 10.03.2015 18:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Převodovka
No tak do mojho asi zabudli dat tu sestku, kedze to hadzalo iba 5 stupnov. Ta sestka, alebo tiez redukovana dvojka sa pouzivala iba pocas tahania privesov, a kedze ja som nic netahal, tak som si tu siestu rychlost nemohol vychutnat. Preto hovorim, ze to bola 5 stupnova prevodovka, co v normalnom rezime aj bola.-
Lovap 11.03.2015 08:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Převodovka
No ... pokiaľ som dobre porozumel tomu, čo písali, je to tak, že ona sa vždy radí iba jedna z "dvojok" - na wiki píšu "... to increase versatility when downshifting."
A, samozrejme, podľa toho aký si mal model - diesely a V6 (a 6,4l V8) mali od 2002 až do 2012 prevodovku z Mercedesu W5A580 - tá je "normálna" bez dvoch "dvojok". Osemvalce mali najprv 45RFE (1999 - 2000) - aj tá mala dve "dvojky", potom pridali ďalší stupeň a vznikla 545RFE (2001 - 2011) - znova s dvoma "dvojkami". Všetko je to z wiki: [odkaz]
maTooB 04.03.2015 10:33
Cena v USA?
Ahoj, pekne auto, presne podla mojho gusta :yes:
Mna by zaujimalo kolko takato sranda stoji v USA, snad to nie je tajomstvo...
Inak jazdite tam na zimnych ci ako to funguje s predpismi ohladom pneumatik?-
jupo 04.03.2015 13:49
« Re: Cena v USA?
V USA take nieco stoji okolo 40 tisic$. Ceny su ale rozne, kedze sikovnostou sa da vyjednat zlava aj 20% z ceny. V USA sa jazdi na celorocnych ale to tiez zavisi od statu, taka florida sa da odjazdit v pohode na letnych cely rok, na severe ludia pouzivaju v zime zimne pneu. -
marcush 04.03.2015 14:19
« Re: Cena v USA?
Díky ;-)
Ceníková cena byla lehce přes $46.000. Po slevě stál $42.000.
Překvapivě se do Jeepu dá pořídit celkem dost příplatkové výbavy. Na těch 46 tis. to naskákalo z původních necelých 39 tis. za Limited v základu.
Auto má celoroční gumy, to je tady takový standard. Nevím jak výš na severu, ale tady kolem Pittsburghu zimní gumy nikdo neřeší. Když kolega dával v listopadu na předchozí auto zimáky, v servisu na něj koukali jak na exota :-)-
marcush 05.03.2015 14:45
« Re: Re: Re: Cena v USA?
Věřím, že se to dá pořídit i lépe.
Na tomhle autě byla cca $3.500 sleva a prodejce už se netvářil, že by chtěl dát další.
Overlandy jsem našel o $1.500 - $2.000 dráž (taky po slevě) a asi by to chtělo trochu toho trhovského smlouvání a možná by to šlo ještě dolů, ale řekl jsem si, že tohle mi bude bohatě stačit.-
jupo 05.03.2015 18:14
« Re: Re: Re: Re: Cena v USA?
:-) :-) :-) No to oni sa nikdy netvária. Minule mi jeden začal plakať (herec jeden) že pri takých zákazníkoch ako ja, nebude mať dať deťom čo do úst. Veď to poznáme. Ale každá tisícovka dobrá a ja ju radšej prechlastám ako by ju mal prechlastať niekto iný ;-)
Momentálne group buy v DC je nejakých 7 percent pod invoice.
Tak nech slúži a netankuj etanol - síce sa to môže a motor to znesie ale nieje to to pravé orechové.-
Barrichello 06.03.2015 14:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cena v USA?
Všechny 3,6 v USA sou z fabriky Flexfuel, pouze pro EU to bylo blokovaný.....
FlexFuel nejesou motory V8 HEmi a 4válce Gema/TigerShark-
marcush 06.03.2015 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cena v USA?
Více jsem to nezkoumal, ale spousta aut (hlavně místní značky) tu má na zadku štítek Flexfuel...
Tím, jak po autech hodně koukám, tak si toho všímám.
Když vezmu v úvahu Jeep, Dodge, Chrysler, tak to má z těch novějších modelů snad každý kus. -
Barrichello 09.03.2015 09:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cena v USA?
Přijde mi divný, že by pro us trh dělali různé verze, to je ekonomický nesmysl. No copak Dodge klubu ví obecně všechno,no comment
Jestli jen někdo nenatankoval nějaký šmejdský E85, co se válí v tanku někde měsíc a je v něm voda...
Já jezdím na E85 ve starém Aleru, motor bez jediné úpravy a jede to úplně normálně a nesvítí kontrolka motoru, nic.
Kluci u nás v chrysler-clubu jezdili na Eko ve Voyagerech i Stratusu, 300M či LHS a taky no problem. Taky vše bez úprav.-
Jelass 09.03.2015 09:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cena v USA?
Není to nesmysl. I v EU známe motory, které jsou naladěný na xy kw a na xx kw. Tady je to stejný, navíc ethanolový verze mají jiný čerpadlo např., takže se za to normálně připlácí. Jaké jsou změny v motoru nevím.
Možná máte na Chrysler clubu lepší borce, než jsou na Dodge. Tam to pár lidí zkoušelo a zjistili, že u nepřizpůsobených motorů to je blbost. A nevěřím, že jezdíte na 100% ethanolu. Navíc zkáza čerpadla je poměrně rychlá, takže si to užijte.
jupo 06.03.2015 18:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cena v USA?
V tomto si teda niesom istý. Niektoré jeepy majú na zadku znak flexfuel, no môj tam nema nič, ale na viečku nádrže je E85, takže môžem etanol používať. Veľký zmysel to nemá, keďže motor viac žerie a rozdiel v cene paliva nieje natoľko veľký, aby to dávalo zmysel. Teda aspoň pre mňa. jediným prínosom je, že aj tak je všade dodaných minimálne 10 percent etanolu a tomu motoru to nemôže uškodiť,keďže znesie aj jazdu na čistý etanol.