Recenze
Toyota Corolla XLi
Technické info
Přezdívka auta beruška Rok výroby 1994 Koupeno ojeté najeto [km]:180000 palivo: benzin počet válců: 4 počet ventilů na válec: 4 objem [cm3]: 1332 výkon [kW]: 65 zrychlení 0-100 km/h [s]: 10.5 maximální rychlost [km/h]: 185 počet rychlostí: 5 převodovka: manuální průměr kol [palce]: 14 pohon kol: přední spotřeba [l/100km]: 7
Popis vozu
Jak tu již u tohoto modelu bylo řečeno v předchozích recenzích, Corolla je bezva auto. Akorát, že já ji koupit nechtěl. Jel jsem si pro Megana a vrátil se s Corollou. Megan stál za starou bačkoru a já měl v záloze ještě tuto Toyotku. Hlavní její přednost byla velmi dobrá zachovalost a vyhlášená spolehlivost této značky, proto jsem ji koupil. Zezačátku se mi moc zrovna nelíbila, ale postupem času si získávala moje sympatie. A už to bude 7 let co s ní jezdím. Co se týče jízdních vlastností, tak Corolla velmi dobře sedí na silnici díky tvrdším tlumičům a nízko posazenému podvozku již z výroby. Párkrát jsem si i škrtnul spodkem o nějaký hrb nebo vyvýšeninu, proto si raději dávám pozor a takové překážky objíždím. Utrpením se stává jízda po nekvalitní komunikaci nebo dlažebních kostkách. Lehce se řídí, 65kW stačí na slušnou dynamiku, kdy motor se nechá v pohodě vytočit až 6 tisícům, otáčkoměr vás nechá dojít v červeném poli až skoro k 6.800 otáčkám, kdy potom zasáhne omezovač. Maximální rychlost jsem z ní vymáčkl 185 km/h, víc se jí už nechce, ale optimální rychlost je od 100 do 120, kdy vás ještě neobtěžuje hluk uvnitř auta. Pokud vezete pět lidí + nějakou batožinu, tak Corolla začne ztrácet dynamiku a musíte víc přidávat plyn a podřazovat. Ale jinak je úsporná a běžná spotřeba nepřesáhne 8 litrů, jednou jsem dosáhl i spotřebu 5,5 litrů, kdy jsem jel dálkovou po dobré cestě, jinak jezdím průměr 6,5 až 7. Ve výbavě Corolly mimo jiné mám všechny okna+šíbr v elektrice, centrál+alarm s pagerem na dálku, polohovací sedačky a volant, posilovač, plasty v barvě auta a origo střešní křídlo. Za tu dobu co ji mám, jsem najel zhruba 60000 km a zatím bez jediné závady či nehody.
Silné stránky
Spolehlivost a nenáročnost.
Slabé stránky
Koroze prahů v zadní části a zadních lemů blatníku, citlivost na nekvalitní silnice.
Zkušenosti se servisem (poruchy, opravy):
Zatím žádné, provozní kapaliny a filtry si měním sám. Čeká mě za chvíli výměna rozvoďáku a kladek, tak se někde budu muset na někoho obrátit. Teď ještě odcházejí na podvozku tlumiče.
Zkušenosti s prodejcem (autosalon / autobazar)
Drahé originální náhradní díly, ještě že jsou druhovýrobci.
Tuning?
Moje auto vypadá k světu i bez toho. K pěknému autu patří hlavně pěkná kola. Více: nechal jsem si udělat ztmavení oken pokovením(titanová vrstva), koncovka výfuku domácí výroby, origo střešní křídlo od MS Design, kvalitní hudba radio Kenwood+dnes dodělané plato kufru osazené třípásmovou sestavou Mivoc.
Novinky v recenzi
Nové foto
Corolla
Tak už ji mám přes 11 let a Corollka vypadá pořád k světu. Najeto už má kolem 180 tisíc km a jediné investice, krom olejů a filtrů, si vyžádala nové řemeny spolu s rozvodovým. Jeden zadní lem blatníku si vyžádal také výměnu (pravý) a na levý se chystám. To je u japonců těchto ročníků zásadní problém. Jinak vše šlape a slouží jak má.
Další vozy Toyota Corolla
Toyota Corolla (1995) Majitel: parkoviště