Opel Crossland X (2018)
21.12.2018Pekný deň prajem všetkým čitateľom a skôr než začnem niečo k samotnému autu Opel Crossland X tak sa vyjadrím k otázke Prečo práve Opel Crossland…
Opel Crossland X (jozih)
jozih 21.12.2018 20:40
« Re: super
No, to ma nenapadlo s tymi svetlami. Ja len ked raz prisli v hustom snezeni pre mna, tak som videl, ze svietia stretavacky. Ale ci to bolo automaticky, alebo nie sa musim spytat. No myslim, ze s tym nemanipulovala odkedy odisla z predajne :-)
Pripomeniem jej nech si niekedy skontroluje svetla ked dojazdi v tych "hranicnych" podmienkach predtym nez ich vypne....
A dakujem.-
xxc 25.12.2018 17:18
« Re: Re: Re: Re: super
PSA auta aj Renault to tak maju. A toto auto ma s Oplom spolocne len znak, a napis ecotec na dverach :-) Neviem, ja som nikdy nemyslel, zeby to malo byt inac, lebo v dazdi aj podla vyhlasky sa ma svietit. Hmla uz je ine, tam uz ten senzor tak lahko nezisti (aj ked kameru to uz zvykne mat).
xxc 21.12.2018 20:14
porovnania
Mna by zaujimalo, ze ked su Peugeot 2008, C3 Aircross a Crossland X postavene na rovnakej (20 rocnej) platforme, ako moze Citroen hucat a Opel nie :-) Citroen a Opel sa robia na rovnakej linke niekde v Spanielsku. Inak tomu hucaniu verim, mal som kedysi Peugeot 208 a to hucalo strasne, par krat sa mi kvoli tomu podarilo zastavit a skontrolovat vsetky okna a dvere. A bolo to hrozne citlive na bocny vietor, ked zacalo fukat, vzdy som zastavil na kraji cesty a kontroloval, ci nemam defekt. Potom som sa uz naucil len zastavit a nevychadzat z auta, len skontrolovat, ci sa stromy trosku nehybu :-)
Inak porovnanie pekne, Renault klasika vrzga a huci pocas jazdy (pozdravujem zbludileho recenzenta, co ma presviedcal, aky je Captur tichy a v pohode). -
Nicco 23.12.2018 15:28
N98
98 oktan predpisuje PSA, ale ked sa ich na to pytali, tak ze je to iba kvoli tomu, ze ten bengal musi byt aditivovany a u N95 to nie je vzdy zarucene, ale N98 je aditivovany vzdy a vsade, asi aj v Rusku. Proste Francuzi, nepochopis ich nikdy, ale osobne by som nevyhadzoval peniaze a daval tan aditivovany 95, pripadne si to aditivoval sam VIFom, alebo tym ich aditivom. V Speciale SM je test rojvalcov, podrobny a tento obsadil druhe miesto po Forde. Oplacky trojvalec bol asi predposledny, aj ked mal aj pozitiva. Spotrebu hodnot minimalne po 2500km, ked sa zabehne, teraz motor bojuje s vnutornymi odpormi.
Nicco 24.12.2018 19:21
« Re: Re: N98
No ano, teoreticky by mohli poslat palivo na analyzu, keby nieco... Asi to aj robia, alebo tym iba strasia, ktovie, ci u nas nejaky labak to robi, ale to niekam posielaju. Ale v minulosti sa casto odvolavali na nekvalitne palivo (kedze olej bol ich) pri predoslych problemovych THP. Mne by to vadilo, proste trojvalec, zakladny motor da sa povedat a musim davat 98 ako pre Lancer, GTI, Impreza, GT, alebo 1.6 turba. Pride mi to ako vyrazna chyba Frantikov/PSA.-
luki52 16.02.2019 19:14
« Re: Re: N98
Mám c3 Picasso ročník 2015 s týmto motorom, ale auto som kupoval až v januári 2016 odkedy platí odporúčanie tankovať N98, hoci to mi povedali až pri odovzdávaní auta. Ale dovtedy, sa kľudne mohla tankovať N95 a predajca PSA sa vyjadril, že preto treba tankovať N98, lebo N95 nie je tak kvalitný benzín v strednej Európe ako na západnej. Ja aj tak tankujem N95 a to dokonca aj na Ukrajine aj v iných štátoch a to mám za 3 roky 77 tis. km, ale od nova dávam stále dvojitú dávku VIF a žiaden problém s motorom som nemal. Inak motor je stavaný na benzín od N91, tak skús si to zistiť ako je to s tvojou verziu, ale že máš GPF tak veľký rozdiel tam nebude.
crosland 02.08.2019 00:00
porovnání
mám x v 60kw bez start,stop,2018/2 v nišší verzi s doplnky,najezd jen 8 tis,máte znečistěné zadní světla vniknutejma broučkama ? je to i u zde uvedených jiných vozů,? máte nějaké problémy s baterii,malé napětí, nestartuje.děkuji-
jozih 03.08.2019 18:07
« Re: porovnání
Zdravim....nic z toho co popisujete sme nezaznamenali ( tuk tuk).
Inak som sa uz dva krat pokusal recenziu doplnit, no aj ked napisem text o priestore, spotrebe, skusenostiach po takmer tristvrte roku pouzivania neviem to na stranku zverejnit....ale v skratke spokojnost s autom....
inak k tomu automatickemu prepinaniu dennych a stretavacich svetiel- si si isty ze funguje tak ako ma? ako vies ze to zapne stretavacie ked je hmla, alebo ked prsi, snezi? Vtedy to svetla urcite nezapne a vsimaj si v takom pocasi auta okolo seba, polovica tupcov nesvieti, lebo maju svetla v polohe “A”.