Opel Insignia (2018)
21.12.2020Po 4 rokoch nastal čas na výmenu auta.S Elantrou som bol spokojný,no potreboval som niečo väčšie.Vozím občas rodičov a my sme traja.Prvotný nápad bol…
Opel Insignia (idam.i)
- tlak pneu 02.01.2021 14:48 Papír1
- Gratulace 11.11.2021 16:51 Emel
Ozzman 21.12.2020 07:14
Super
Právě jsem se ptal, co si nakonec vybral a najednou vidím recenzi >:D Gratuluji, jen to sepiš, tahle verze mne zajímá, taky jsem nad tím uvažoval :-) -
Jopino 21.12.2020 16:32
Insignia
Nakonec vidím, že i Tebe docela brzy přešel nápad, pořídit si domů těžkopádného hybrida :-)
Jak jsem Ti už psal pod recenzi Tvého ex auta - ať slouží a dělá jen samou radost :yes:-
Verny_2013 22.12.2020 11:59
« Re: Re: Re: Re: Insignia
Souhlas, proto jsem před půl rokem koupil ženě automat. Nejdřív brblala, ale teď si to nemůže vynachválit. Je to ale dvouspojka od VW, takže má klasický neduh - podtáčení motoru a naopak necitlivé podřazování při akceleraci. Mě by to štvalo, ale jí je to jedno, ona to nepozná.-
idam.i 22.12.2020 12:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Insignia
S podtáčaní v meste respektívne v obci pri ustálenej jazde mám aj ja problém.Stále radí za päť , točí 1.500a motor je úplne ticho. Ja ho radšej prehodím do manuálu a pádlom cvaknem do štvorky. Vtedy motor trochu počuť. Musíme si s automatom na seba zvyknúť. >:D-
Verny_2013 22.12.2020 15:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Insignia
Já taky používám řadicí páku ( pádla nemám ), ale říkám si proč proboha, vždyť mám automat! Navíc je tam takzvaně sportovní režim, který drží otáčky výš a bohužel zbytečně dlouho. Přitom u dieselu S režim postrádá jakýkoliv smysl. Chtělo by to prostě něco mezi. Ale po této zkušenosti v autě pro mě jedině manuál.
Ozzman 22.12.2020 21:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Insignia
No, já mám na jednom autě dvouspojku, ale není od VW, je to diesel, takže až na nějaké to popojíždění při parkování v garáži jezdí vlastně fakt dobře. Druhý je atmo benzín + klasický měnič, když od něj nechce rychlou jízdu, jede plynule a asi na to pocukávání po městě je to lepší, až na spotřebu >:D-
idam.i 22.12.2020 22:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Insignia
Je to môj prvý automat,tak nie je s čím zrovnávať.Skackanie po meste vyzerá byť v pohode.Rýchlejších prejazdov v kopcoch som mal málo.No javí sa to,že keď sa budem chcieť pobaviť,tak budem musieť používať radenie pod volantom.Zatiaľ som stále v režime zácviku. >:D-
Ozzman 23.12.2020 06:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Insignia
Já jsem ty pádla použil tak 5x za tu dobu, co to auto mám >:D Příjde mi, že sportovní režim je stejně chytřejší a rychlejší, než já >:D U měniče nemám pádla, ale jde to tam volit na páce jako sekvence, to je ještě víc na prd >:D Ale já mám starý 4 rychlostní měnič, ten tvůj HDM bude někde jinde, jezdil jsem s 2.0T Insi a řadilo to dobře :-)-
Ozzman 23.12.2020 22:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Insignia
Ahá, to jsem nevěděl, ale o té 6st HDM jsem četl, chvíli jsem uvažoval o Astře předchozí generace s touto převodovkou, ale byla zbytečně drahá a víc ojetá, než to co jsem koupil. Myslím, že se nemáš čeho bát, když jí dáš pravidelný servis :-) Za kolik vlastně jezdíš ?-
Mikesus 24.12.2020 12:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Insignia
Tak záleží take jake město. Kdyz tu ekdo kdysi tvrdil, jak superb 2.0TFI jezdi po Praze v pohodě do 6 a pak z něj vypadlo, že jezdi jen po viceproude magistrále a jižní spojce mimo špičku, nebo ze se zastaví na jednom semaforu někde na vesnici.
Rozhodne tech 8 litru je podle mne na bezne město naprosto odpovídající. Ve větších kolonach to vyleze vic, v klidnějším case o trochu min.
Papír1 02.01.2021 14:48
tlak pneu
Radost auta tě přejde přejde při přezouvání pneu, neb to má to ventilky TPMS. Buď budeš přezouvat v autorizáku, kde si za načtení řeknou 200,- kč a nebo si pořiď oranžovou krabičku pro načítaní ventilků. Opel to neumí sám načíst.-
superkutil 01.03.2021 16:08
« Re: Re: tlak pneu
Používal jsem roky celoroční pneu Nokian Weatherproof. Bohužel u nového auta je tak špatné zatlumení, musel jsem opět přejít na letní a zimní. A ty TPMS jsou fakt šílenost! Mohu ve svém aute vybrat letní a zimní pneu, ale značkový servis musí TMPS zaregistrovat. 2x mi ve značkovém servisu zvorali registraci! Poprvé jsem jim zaplatil, podruhé už ne!-
BruceWayne 09.03.2021 10:17
« Re: Re: Re: tlak pneu
U mého Grandlandu se uvádí: Grandland X disponuje nepřímým měřením tlaku v pneumatikách, což znamená, že do druhé sady kol není nutné dokupovat senzory, které mohou být drahé. Rovněž jezdím na celoročních Michelin a nehodlám na tom nic měnit, jezdím již celkem třetí sadu pneu.
:-! A gratuluji k výběru pěkného vozidla.
Emel 11.11.2021 16:51
Gratulace
Tak taky gratuluju, vítej do klubu. Napíšu ti k tomu pár volných poznámek...
- i na 18" je auto komfortní až až... dokonce ani ty 20" nejsou vůbec žádnej problém. Líbí se mi ty dvoubarevně lakované 18" (diamond cut a ty druhé) a ty 20" z OPC. Já skončil u 18". Nedivil bych se, kdybys 17" od 18" při jízdě nepoznal.
- barvy u nás byly mrzutý... červená metla spíš hnědá, modrá metla skoro černá... nakonec jsou nejlepší ty šedivý a stříbrný (no a nebo exclusive a individual). Teď nově je tam červená metla, tak bych bral asi tu.
- co se vnitřku týče - OPC volant je hezkej, ale zase mi přišel ten černej strop trošku klaustrofobní... ale je to buď / nebo :-(
- Start/Stop mi osobně přijde hodně benevolentní, nevypíná motor ani v situacích, kdy bych to čekal. I tak ho ale vypínám (dvojhmat s hlídáním pruhů - to hlídání pruhů je tragédie antických rozměrů)
- Bezklíč bych já osobně klidně oželel, stejně jako ty digitální budíky - moc se mi nelíbí (to teda ani ty analogový - obecně je tohle slabší kus auta)... jinak je ale interiér fajn (hlavně sedačky)-
idam.i 11.11.2021 18:42
« Re: Gratulace
Díky,práve je to rok s Insigniou.Mal som v ponuke 18ky viac lúčové a tia ma nebrali.Tie 17ky sa mi páčili a tým že bývam v BA (sama jama) som išiel po nich.
OPC line obsahoval ešte pádla automatu pod volantom,hliníkové pedále tak tú čiernu stropnicu som skúsol.
Digitálna prístrojovka naživo vyzerá lepšie a určite skôr to ako obyčajne budíky.
S/S je aktívny dosť,no skoro vždy zvládnem dvojhmat S/S a stráženie jazdných pruhov. ;-)
Máš skúsenosti s Insigniou?