Mazda MX-5 (1999)
23.6.2017O Miatách se toho všude napsalo spoustu a nejspíše tento text bude vypadat jak přes kopírák. Proto bych rád přeskočil to, jak si třicetiletý racionálně…
Mazda MX-5 (froxic)
palix 15.03.2018 09:36
MX5
Prajem nech MX5-ka jazdí bez nehody a dá Vám veľa zážitkov na cestách.
Mazda MX-5 je legenda. Tiež ma napadlo, že si podobnú niekedy kúpim. Možno až vyrastú deti a ja budem mať okolo 50 a súčasná generácia (ND) už bude cenovo dostupná (alebo kľudne aj staršiu generáciu) :). Teraz ako kompromis som si spravil radosť Mazdou 3. Nie je to MX5, ale nejazdí vôbec zle - hlavne ak ste mali Astru G 1,4 a predtým ste dlhé roky jazdili na otcovej Škode 100 :). To potom človek nemá až tak prehnané nároky.
Ináč kúpu Astry G som ľutoval, keď som sa po nejakom čase jej vlastníctva previezol na Focuse II. Ten bol perfektný - a ja som ho nebol ani vyskúšať v čase, keď som kupoval Astru :(.
MX 5-ka má výhodu v tom, že nie je extrémne výkonná, ale "vraj" aj pri nižších rýchlostiach poskytuje dokonalý zážitok. Presne to je to, čo by som chcel, nakoľko prekračovať limity nie je mojou záľubou.
Ešte pochválim - celkom pekné fotky. Hlavne tá nočná zozadu sa mi páči.
Taky jsem přešel z Focusu II na MX-5, akorát z dvoulitru na dvoulitr a nemůžu si stěžovat, jen mi trochu ten Focus někdy chybí, ale stažená střecha to vždycky napraví! Tak ať jezdí :-)