Suzuki Swift (2011)
6.12.2013Zdravím Čitateľov portálu auto.cz! Chcel by som sa podeliť o skúsenosti a dojmy z auta SUZUKI SWIFT, lebo pred dvomi mesiacmi pred kúpou tohto auta…
Suzuki Swift (foxypetoo)
SCHROJF 06.12.2013 15:44
PRIJEMNA RECENZIA
Dakujem,prijemne som si pocital o aute,na ktorom som parkrat jazdil,ma ho totiz svokra,a tiez som mal dojem,ze par Nm by potrebovalo,lebo to jej,je lenive,ale mozno je to aj jej sposobom jazdenia ;-)Chapem aj tvoje nadsenie z bezklucoveho vstupu a startovania,mam tento system uz v druhom aute,a som z neho nadseny stale,a ako pises,v buducom aute nesmie chybat!Prajem vela stastnych kilometrov bez poruch a nehod,a ked dopnis foto,rad zmenim hodnotenie!-
foxypetoo 06.12.2013 16:18
« Re: PRIJEMNA RECENZIA
Ďakujem veľmi pekne. K tým fotkam. Zatiaľ viac fotiek, ktoré by stálo zato sem dávať nemám a úprimne ani sa do toho nejak extra nehrniem z toho dôvodu, že fotiek swifta a konkrétne aj v tejto výbave je na internete kopec a aj v recenziách majú swiftov v rovnakej farbe aj výbave a moje nemá nič na viac čo by stálo o fotku. Ale ak sa naskytne možnosť si niekde výjsť s bratom, tak pár fotiek sem určite nahodím :-)
woody-alien 22.12.2013 10:02
Swif(t)orever
Výborná recenze, střízlivá, propracovaná.... :yes: Všiml jsem si, žes přidal fotky a tudíž ti ode mě přistálo i slušné hodnocení.
Já jsem koupil Swifta jako doplňkové auto a jsem s ním nadmíru spokojen. Musím souhlasit, že ačkoliv vypadá téměř stejně jako předchozí generace, ten posun v omezení hlučnosti (přestože na špičku třídy stále nestačí) a vyladění podvozku je markantní. Najezdíme s ním zhruba 1000 km měsíčně, většinou kratší cesty a reálná spotřeba i s automatem je stále pod 6 litry, což je nad mé očekávání. S manuálem je samozřejmě ještě nižší a klidně můžeš jezdit kolem pěti litrů. Motor není žádný dravec, ale ve srovnání s téměř chcíplou konkurencí (1.2 v Cliu, 1.2 v Corse ale třeba i 1.33 v Yaris) doraženou eko převodama je to stále ještě hotová fretka. >:D Uvnitř je Swift až překvapivě prostorný a kufr neřeším. Jenom ti trochu závidím ty krásné 16". My koupili nižší výbavu a tam 16" kola oficiálně vůbec dát nelze.
Se spolehlivostí nebývá u Swiftu problém, znám pár lidí, co už jezdí roky jenom na pravidelný servis. Ostatně i ty s tím máš zkušenost.
Čili nezbývá než popřát hodně pohodových kilometrů ať ti Swišť dobře slouží. ;-)-
hp21 22.12.2013 16:14
« Re: Swif(t)orever
nemohu porovnat se Swiftem, nikdy jsem v něm nejel, ale 1,2 16v v Cliu rozhodně není žádná chcíplina ;-) měl jsem Clio s tímto motorem v kombíku a nemohu si stěžovat :yes: výkonově se bez problémů vyrovnává 1,4 75k od PSA a s 1,4 MPI (v Oct. 2) taky problém nemá :-)-
woody-alien 22.12.2013 17:23
« Re: Re: Swif(t)orever
Neber to špatně, zrovna ta 1.2 ještě v tvém Cliu jezdila fajn. Zkoušel jsem ji ale už v novém Cliu a tam je to vyloženě ležérní svezení a snaha o svižnější jízdu je v podstatě marná. Do města a okolí v pořádku, je to základní motor....ale jinak jsem ji vyhodnotil jako nedostatečnou.
roox 15.03.2014 11:06
svišť je rošťácký autíčko
moc příjemný počtení k veselýmu autíčku. moc rád čtu recenze od lidí, co maj na auta podobnej názor jako já :-)... prostě jezdit je baví a auto sem tam investují nějakou rozumnou kačku /euro za něco co dává smysl (občas jenom jim, ale to neva ;-)).
Tak ař Svišť dělá hodně dlouho radost ;-)