Suzuki Swift (2012)
27.7.2015Dobrý deň, zdravým čitateľov webu Auto.cz. Po dlhšom užívaní modelu Suzuki Swift sa chcem s Vami podeliť s mojimi dojmami a skúsenosťami s týmto veľmi…
Suzuki Swift (ednet83)
SCHROJF 28.07.2015 10:35
RECENZIA
A recenzia bude?Jedna veta,a aj ta s chybou v pohone (ZADNY???) je dost ubohe... ;-) :no: -
Lackey 30.07.2015 09:44
Spokojnost
Zdielam Tvoju spokojnost so Swiftom.
Velakrat tak rozmyslam, z coho asi ziju v Suzuki servisoch, ked ich auta su tak nenarocne, spolahlive, nevyzadujuce servisne ukony.
A ked uz niektore auto potrebuje pomoc, ich cennik sluzieb nie je zdieracsky, ako to byva u inych auto znackach.
ednet83 03.08.2015 17:51
« Re: Spokojnost
Zdravim ta tak co sa spokojnosti tíka je to super auticko minimalna udrzba auto je lahke cize netrpi tak podvozok...Servis taktiez maximalne spokojny, kupoval som v suzuki TT kridlo na piate dvere kde mi bola poskytnuta zlava takmer 40€ olej davam original 0-40 kde mi taktiez davaju vyraznu zlavu takze som spokojny..
Sina 07.09.2015 22:43
Pěkné
Pěkný Swift. Škoda že jsi se trochu víc nerozepsal o srovnání motorů. Přijde mi divné že nový Swift má výkonnější motor, ale zrychlení z 0 na 100 je horší o víc jak 1s. Ono pravdou je že původní 1.3 naměřili na brzdě ve světě motorů 74kW :). Jaké je tvoje srovnání motorů, když máš s oběma tolik najeto?
Já na jaře koupil 2009 Swift 1.3 s 70tis najeto. A po 8 000 kilometrů s průměrnou spotřebou 5,7 litrů. V létě jsme jeli s přítelkyní do Tater, 600 kilometrů. 300 km dálnice 300km mimo město, klimatizace puštěná celou cestu. Na dálnici jsem jel 130 až 140 km/h GPS. Zajel jsem to s průměrem 6l/100km, víc ani ťuk. Zpátky stejnou cestou jsem se taky přes 6 nedostal. Mimo město se dá jet za 5 litrů, když člověk jede podle předpisů :). Možná je to těmi úzkými pneu 165/70 R14 Continental EcoContact 3.
Mimochodem dávat místo origo filtru K&N není moc dobrý nápad. Výkon navíc to nepřidá, ale podstatně hůře filtruje vzduch - postupem času pomalu ničí motor. Viz. test filtrů ve světě motorů.